choline c 11 intraveneuze

Toepassingen voor choline c 11

Therapeutische klasse: Diagnostic Agent

Choline C 11 injectie wordt gebruikt om te helpen bij het vaststellen terugkerende prostaatkanker. Het wordt gebruikt in een procedure genaamd positron emissie tomografie (PET) scan tumoren die niet detecteerbaar met andere scanprocedures zoals botscan, computertomografie (CT) of magnetische resonantie beeldvorming (MRI) detecteren.

Voordat u choline c 11

Choline C 11 is een radiofarmaceutische. Radiofarmaca radioactieve middelen, die kunnen worden gebruikt om te achterhalen en behandeling van bepaalde ziekten of de functie van organen van het lichaam te bestuderen.

choline c 11 wordt alleen gegeven door of onder directe supervisie van een arts met een gespecialiseerde opleiding in de nucleaire geneeskunde.

Bij de beslissing om een ​​diagnostische test te gebruiken, moet de risico’s van de proef worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Ook kunnen meer invloed testresultaten. Voor deze test, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op choline c 11 of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van choline C 11 injectie in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Geen informatie beschikbaar over de relatie tussen leeftijd om de effecten van choline C 11 injectie bij geriatrische patiënten.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Correct gebruik van choline c 11

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Vertel uw arts als u het nemen van eventuele andere recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneeskunde.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

Een arts of andere opgeleide zorgverlener zal u choline c 11. choline c geven 11 wordt gegeven door middel van een naald geplaatst in één van uw aderen net voordat je een PET-scan.

Uw arts zal u voldoende water of andere vloeistoffen (zoals getolereerd) drinken tijdens de vier uur voordat u de PET / CT-scan.

U moet meteen en zo vaak mogelijk voor ten minste een uur na de PET / CT-scan te urineren.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleert u dicht terwijl u ontvangt choline c 11. Hierdoor kan uw arts om te zien of het medicijn goed werkt en om te beslissen of u moet blijven om het te ontvangen.

choline c 11 kan leiden tot een ernstige vorm van allergische reactie genaamd anafylaxie. Anafylaxie vereist onmiddellijke medische aandacht. De meest ernstige symptomen van deze reactie zijn zeer snel of onregelmatige ademhaling, happend naar adem, piepende ademhaling, of flauwvallen. Andere tekenen kunnen veranderingen in kleur van de huid van het gezicht, zeer snelle maar onregelmatige hartslag of pols, bijenkorf-achtige zwellingen op de huid en wallen of zwellingen van de oogleden of rond de ogen omvatten. Als deze bijwerkingen optreden, vertel uw arts meteen.

Tijdens de ontvangst van choline c 11, zult u worden blootgesteld aan straling. Als u nog vragen heeft over deze, overleg dan met uw arts.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts of verpleegkundige onmiddellijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van choline c 11

choline c 11 Side Effects