cholesterol: top voedingsmiddelen aan uw nummers te verbeteren

Dieet kan een belangrijke rol spelen in het verlagen van uw cholesterol te spelen. Hier zijn de top voedingsmiddelen aan uw cholesterol te verlagen en uw hart te beschermen.

Kan een kom havermout helpen uw cholesterol? Wat dacht je van een handvol walnoten of een avocado? Een paar eenvoudige aanpassingen aan uw dieet – als deze, samen met lichaamsbeweging en andere hart-gezonde gewoonten – kunnen u helpen om uw cholesterol te verlagen.

Havermout bevat oplosbare vezels, die uw low-density lipoprotein (LDL), de “slechte” cholesterol vermindert. Oplosbare vezels wordt ook gevonden in dergelijke voedingsmiddelen zoals bonen, appelen, peren, pruimen en gerst.

Havermout, haverzemelen en vezelrijke voedingsmiddelen

Oplosbare vezels kan de absorptie van cholesterol in je bloedbaan. Vijf tot 10 gram of meer oplosbare vezels per dag vermindert je totaal en LDL cholesterol. Het eten van 1 1/2 kopjes van gekookte havermout geeft 6 gram vezels. Als je fruit toe te voegen, zoals bananen, zul je ongeveer 4 gram vezels toe te voegen. Om het te mengen een beetje, try-staal gesneden havermout of ontbijtgranen gemaakt met havermout of haverzemelen.

Vis en omega-3 vetzuren

Het eten van vette vis kan hart gezond zijn vanwege de hoge niveaus van omega-3 vetzuren, die uw bloeddruk en het risico op het ontwikkelen van bloedstolsels te verminderen. Bij mensen die reeds hartaanvallen, visolie hebben – of omega-3 vetzuren – kan het risico van plotse dood te verlagen.

Hoewel de omega-3-vetzuren hebben geen invloed op LDL-niveau, als gevolg van hun andere hart voordelen, adviseert de American Heart Association eten van minstens twee porties vis per week. De hoogste niveaus van omega-3 vetzuren in

Je moet bakken of grill de vis om te voorkomen dat het toevoegen van ongezonde vetten. Als je niet van vis houdt, kunt u ook kleine hoeveelheden omega-3 vetzuren uit voedsel zoals gemalen lijnzaad of koolzaadolie.

U kunt een omega-3 of visolie supplement te nemen om een ​​aantal van de voordelen te krijgen, maar je zult geen andere voedingsstoffen in vis, zoals selenium te krijgen. Als u besluit om een ​​supplement te nemen, overleg dan met uw arts over hoeveel je moet nemen.

Walnoten, amandelen en andere noten

Walnoten, amandelen en andere noten kunnen cholesterolgehalte in het bloed te verbeteren. Rijk aan enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetzuren, walnoten ook helpen om gezonde bloedvaten.

Het eten van ongeveer een handvol (1,5 ounces, of 42,5 gram) per dag van de meeste noten, zoals amandelen, hazelnoten, pinda’s, pecannoten, sommige pijnboompitten, pistachenoten en walnoten, kan uw risico op hart-en vaatziekten te verminderen. Zorg ervoor dat de moeren u eet niet gezouten of bekleed met suiker.

Alle noten bevatten veel calorieën, dus een handvol zal doen. Om te voorkomen dat het eten van te veel noten en het verkrijgen van gewicht, voedingsmiddelen met een hoog verzadigd vet met noten te vervangen. Bijvoorbeeld, in plaats van kaas, vlees of croutons in uw salade, voeg een handvol walnoten of amandelen.

Avocado’s zijn een krachtige bron van voedingsstoffen, alsmede enkelvoudig onverzadigde vetzuren (MUFA). Volgens een recente studie, het toevoegen van een avocado per dag om een ​​hart-gezond dieet kan helpen bij het verbeteren LDL niveaus in mensen met overgewicht of obesitas.

Mensen hebben de neiging het meest bekend met avocado’s in guacamole, die meestal wordt gegeten met vetrijke maïs chips te zijn. Probeer het toevoegen van plakjes avocado aan salades en sandwiches of het eten van hen als een bijgerecht. Probeer ook guacamole met rauwe gesneden groenten, zoals plakjes komkommer.

avocado’s

Vervanging van verzadigde vetten, zoals die gevonden in vlees, met MUFA zijn overblijfselen van de mediterrane dieet gezond hart maakt.

een bezoek aan uw arts