cholera vaccin injectie

Gebruikt voor cholera vaccin

Therapeutische klasse: Vaccin

is een ernstige ziekte kan dodelijk. Het wordt veroorzaakt door een kiem genaamd Vibrio cholerae, en wordt meestal verspreid via besmet voedsel of water. Als je reist naar-cholera besmette gebieden, vermijd het eten van rauw voedsel, vooral vis en schaaldieren, en schillen fruit jezelf. Vermijd het water dat kan worden besmet; koolzuurhoudend mineraalwater en koolzuurhoudende frisdranken veilig zijn.

Voordat u choleravaccin

Cholera is zeldzaam in de Verenigde Staten en andere delen van de wereld die goed water en riolering (afval) systemen. Het is echter een probleem in delen van de wereld die zulke systemen hebben. Als je reist naar-cholera besmette gebieden (bijvoorbeeld ontwikkelingslanden in Afrika, Azië en Latijns-Amerika) cholera vaccin kan helpen u te beschermen tegen cholera.

Choleravaccin van de te injecteren kunnen cholera, maar geeft slechts 25 tot 50% bescherming. Daarom is het erg belangrijk om geïnfecteerde personen en voedsel en water kan worden besmet voorkomen, zelfs als de vaccin kregen.

Om de best mogelijke bescherming tegen cholera te krijgen, moet je het vaccin doseringsschema voltooien voordat u een reis naar gebieden waar je kan worden blootgesteld aan cholera.

Als u verblijft in delen van de wereld waar cholera is een probleem is, moet u een booster (herhaling) dosis van het vaccin om de 6 maanden te krijgen.

Cholera vaccin is om alleen door of onder toezicht van een arts worden toegediend.

Bij de beslissing om een ​​vaccin te gebruiken, moeten de risico’s van het nemen van het vaccin worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit vaccin, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op cholera vaccin of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Correct gebruik van cholera vaccin

Cholera vaccin wordt niet aanbevolen voor baby’s tot 6 maanden oud.

Veel geneesmiddelen zijn niet specifiek onderzocht bij oudere mensen. Daarom kan het niet bekend of ze werken precies dezelfde manier in jongere volwassenen of indien zij veroorzaken verschillende bijwerkingen of problemen bij ouderen. Er is geen specifieke informatie over het gebruik van cholera vaccin bij ouderen.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit vaccin krijgt toegediend, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

dit vaccin ontvangen met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit vaccin beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

De dosis cholera vaccin verschillend voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde doses van cholera vaccin. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Zolang de kans op blootstelling aan cholera blijft, kunt u een booster dosis nodig om de 6 maanden.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

Beschikbaarheid assortiment Discontinued

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

choleravaccin Side Effects

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Cholera Profylaxe choleravaccin

choleravaccin