chocolade interacties

Natuurlijke Standard® Patient Monografie, Copyright © 2016 (). Alle rechten voorbehouden. Commerciële distributie verboden. Deze monografie is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden, en mag niet worden opgevat als specifiek medisch advies. Je moet overleggen met een gekwalificeerde zorgverlener alvorens beslissingen te nemen over behandelingen en / of aandoeningen.

Cacao en chocolade afkomstig van de cacaoboon. Cacao is afkomstig uit Zuid-Amerika en is gegroeid in de tropen voor minstens 3.000 jaar. Het Afrikaanse land Ivoorkust is het een van de grootste leveranciers van rauwe cacao.

Cacaoproducten zijn beschouwd lekkernijen door vele culturen. Cacao bevat flavonoïden, welke verbindingen met antioxidant effecten, bloedverdunnende eigenschappen, en mogelijk andere voordelen voor de gezondheid zijn. Daarom, en omdat het zo populair, chocolade is uitgebreid onderzocht.

Sleutel tot rangen

Hoge bloeddruk

Chocolade is onderzocht voor hartkwaal, huidaandoeningen, constipatie, en diverse andere aandoeningen. Het sterkste bewijs bestaat voor het vermogen van cacao om de bloeddruk te verlagen.

Onderstaande doseringen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, publicaties, traditioneel gebruik, of deskundig advies. Veel kruiden en supplementen zijn niet grondig getest, en de veiligheid en effectiviteit kunnen niet worden bewezen. Merken kunnen anders worden gemaakt, met een variabele ingrediënten, zelfs binnen hetzelfde merk. Onderstaande doses kunnen niet van toepassing op alle producten. U dient product etiketten te lezen en te bespreken doses met een gekwalificeerde zorgverlener vóór aanvang van de behandeling.

CocoaVia®, een cacao drankje en een hapje bar merk is vaak gebruikt in studies.

Voor gebruik als een antioxidant, heeft een portie CocoaVia® drankje genomen via de mond.

Voor angst, is 20-25 gram pure of melkchocolade is genomen door de mond tweemaal daags gedurende twee vijfdaagse intervallen van meer dan twee weken.

Cirrose (chronische leverziekte)

Hartziekte hebben 13,5-80 g chocolade genomen als een enkele dosis of 1-3 maal daags gedurende twee dagen tot meer dan 26 weken. Vormen van chocolade hebben chocoladerepen, cacao dranken (bijv CocoaVia®), pure chocolade of cacaopoeder inbegrepen.

Veroudering

Voor chronisch vermoeidheidssyndroom, heeft een 15 gram chocoladereep is genomen door de mond drie keer per dag gedurende acht weken.

Angst

Voor cirrose, is 200 ml testmaaltijd (Ensure Plus) gemengd met 0,55 gram per kilogram donkere chocolade genomen oraal als enkelvoudige dosis.

Chronisch vermoeidheidssyndroom

Constipatie

tandheelkundige voorwaarden

Voor mentale prestaties, is 10-37 gram chocolade genomen door de mond als een enkele dosis of eenmaal per dag voor maximaal 30 dagen. Vormen van chocolade opgenomen chocoladerepen, cacao drankjes, en cacaopoeder (bijv Cocoapro®).

suikerziekte

Voor diabetes, is 15 g chocolade werd oraal driemaal daags gedurende acht weken.

oefening herstel

Voor oefening herstel, heeft 330 milliliter cacao drinken is genomen door de mond onmiddellijk na het sporten, twee uur na het sporten, en voor het slapen gaan.

Hartziekte

Voor hoge bloedsuiker / glucose-intolerantie tot 100 gram chocolade is genomen oraal eenmaal of tweemaal daags gedurende vijf dagen tot 18 weken als een reep chocolade of een cacaodrank.

Voor hoge cholesterol is 13-105 gram chocolade eenmaal of tweemaal daags gedurende twee weken oraal meer dan 26 weken. Vormen van chocolade hebben cacao dranken (soms met cacao fiber), cacaopoeder, snackbars, donkere of melkchocolade bars en CocoaVia® Crunch bars inbegrepen.

Voor hoge bloeddruk heeft 6-100 gram chocolade genomen oraal eenmaal of tweemaal daags gedurende zeven dagen tot meer dan 26 weken. Vormen van chocolade hebben opgenomen cacao, donkere chocolade, niet gespecificeerd chocolade, of cacao drinken.

Voor de stemming, heeft 0,5 ounce van donkere chocolade is genomen door de mond tweemaal per dag gedurende drie dagen.

Voor de ziekte van Parkinson is een enkele dosis van 200 g donkere of witte chocolade genomen mond 15 minuten.

Voor de zwangerschap ondersteuning, heeft 30 gram chocolade is genomen door de mond dagelijks van ongeveer de 13e week van de zwangerschap tot aan de bevalling.

Voor huidaandoeningen, heeft cacaopoeder opgelost in heet water is genomen door de mond per dag gedurende 12 weken. 20 gram chocolade druppels zijn genomen door de mond daags gedurende 12 weken voor ultraviolet licht bescherming.

Om gewicht te verliezen, hebben een donkere chocolade plein en een 8 ounce cacao drinken is genomen door de mond tweemaal daags gedurende 18 weken.

Voor gebruik als insectenwerend middel, heeft een preparaat van kokosolie gebruikt op de huid.

Hoge bloedsuiker / glucose-intolerantie

Voor wondgenezing, heeft een cacaoboter voorbereiding is masseren in de burn litteken gedurende 30 minuten twee keer per week gedurende vijf weken.

Hoge cholesterol

Constipatie, 4-8 gram cacao schil werden tweemaal daags gedurende vier weken.

Voor tandplaque, werd 10 ml mondspoeling bevattende 0,1% cacaoboon schil extract gebruikt om de mond gedurende 30 seconden spoelen tweemaal daags gedurende twee maanden.

Deze toepassingen zijn getest in mensen of dieren. Veiligheid en effectiviteit zijn niet altijd bewezen. Sommige van deze voorwaarden zijn potentieel ernstig en moeten worden geëvalueerd door een gekwalificeerde zorgverlener.

Grading rationale

Onderstaande toepassingen zijn gebaseerd op traditie of wetenschappelijke theorieën. Zij hebben vaak niet grondig getest bij de mens, en de veiligheid en werkzaamheid zijn niet altijd bewezen. Sommige van deze voorwaarden zijn potentieel ernstig en moeten worden geëvalueerd door een gekwalificeerde zorgverlener.

Chocolade van invloed kunnen zijn bloedsuikerspiegel. Voorzichtigheid is geboden bij het gebruik van medicijnen die ook de bloedsuikerspiegel kan beïnvloeden. Mensen die insuline of geneesmiddelen voor diabetes via de mond moet nauwlettend worden gevolgd door een gekwalificeerde professionele zorgverlener of een apotheker. Geneesmiddelenaanpassing noodzakelijk zijn.

Chocolade kan het risico op bloeding bij inname met geneesmiddelen die het risico op bloeden verhogen verhogen. Voorbeelden omvatten aspirine, anticoagulantia ( “bloedverdunners”) zoals warfarine (Coumadin®) of heparine, anti-bloedplaatjes geneesmiddelen zoals clopidogrel (Plavix®), en niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen, zoals ibuprofen (Motrin®, advil ®) of naproxen (Naprosyn®, Aleve®).

Chocolade kan de bloeddruk beïnvloeden. Voorzichtigheid is geboden bij mensen die medicijnen die de bloeddruk beïnvloeden.

Chocolade kan ook interageren met actieve kool, middelen voor botverlies, agenten voor de tanden, agenten die van invloed zijn bloed breedte vaartuig, middelen die de mentale functies van invloed zijn, middelen die het hart beïnvloeden (met inbegrip van het hartritme), middelen die het immuunsysteem beïnvloeden, agenten die het zenuwstelsel aantasten, middelen die de maag en darmen, middelen die de lever, angiotensine omzettend enzym (ACE) beschadigen, anti-angst middelen, antikankermiddelen, aspirine, antidepressiva (selectieve serotonine heropname remmers, SSRI’s), anti-ontstekingsmiddelen beïnvloeden, calciumzouten, cannabinoïden (aanwezig in marihuana), cholesterolverlagende middelen, vruchtbaarheid middelen, gamma-aminoboterzuur (GABA), ijzerzouten, pijnstillers, salbutamol en zonnefilters.

Chocolade van invloed kunnen zijn bloedsuikerspiegel. Voorzichtigheid is geboden bij het gebruik van kruiden of supplementen die ook de bloedsuikerspiegel kan beïnvloeden. Bloedglucosegehalte kunnen mbt, en doses kunnen worden aangepast.

Chocolade kan het risico op bloedingen wanneer het wordt ingenomen met kruiden en supplementen waarvan wordt aangenomen dat het risico van bloeden te verhogen te verhogen. Meerdere gevallen van bloeden zijn gemeld bij het gebruik van Ginkgo biloba en minder gevallen met knoflook en zag palmetto. Diverse andere middelen kunnen theoretisch het risico van bloeden, hoewel dit niet bewezen in de meeste gevallen.

Chocolade kan beïnvloeden hoge bloeddruk. Voorzichtigheid is geboden bij mensen die kruiden of supplementen die de bloeddruk beïnvloeden.

Chocolade kan ook interageren met actieve kool, kanker kruiden en supplementen, antidepressiva (selectieve serotonine heropname remmers, SSRI), ontstekingswerende kruiden en supplementen, antioxidanten, cafeïne, calcium, cannabinoïden, cholesterolverlagende kruiden en supplementen, koper, vruchtbaarheid kruiden en supplementen, gamma-aminoboterzuur (GABA), ginseng, grapefruit, kruiden en supplementen voor botverlies, kruiden en supplementen voor de tanden, kruiden en supplementen die breedte bloedvat, kruiden en supplementen die effect mentale functies, kruiden en supplementen die de invloed van invloed hart (met inbegrip van het hartritme), kruiden en supplementen die het immuunsysteem, kruiden en supplementen die het zenuwstelsel, kruiden en supplementen voor de maag en darmen, kruiden en supplementen die de lever, ijzer, pijnstillers, plantensterolen, probiotica beschadigen invloed invloed , stimulerende middelen, zonnebrandmiddelen en vitaminen.

Deze informatie is gebaseerd op een systematische review van de wetenschappelijke literatuur en werd peer-reviewed en bewerkt door bijdragen aan de Natural Standard Research Collaboration ().

monografie methodologie

Anandamide, bitter water, zwarte chocolade (BC), Butyrum cacao, cacahuatl (Nahuatl), cacao (Braziliaans-Portugees, Engels, Spaans), cacaoboonschalen extract, cacaoboom, cacaoboom (Nederlands), cacaoeiro (Braziliaans Portugees), cacaoyer ( Frans), cacaueiro (Braziliaans Portugees), cafeïne, carbonzuren, catechine, CBC, CBH, chicolatl (Nahuatl), chocol (Maya), chocolade flavonoïden, chocolademelk, chocolade boom, choxi, cinnamtannin, clovamide, cacaoboon, cacaoboon schil extract, cacao zemelen, cacaoboter, cacao schil, cacaomassa, cacao olie, cacaopoeder, cacao vaste stoffen, cacaoboom, donkere chocolade, gedroogde cacaoboon, Nederlandse chocolade, epicatechine, FCMC, gefermenteerde cacaoboon, vezels, flavan-3 -ols, flavanolen, flavonoïden, granos de cacao (Spaans), harilik kakaopuu (Estse), warme chocolademelk, inuline, isomalt, kakao (Deens), Kakao (Duits), kakao (bis) (Hongaars), Kakaobaum (Duits), Kakaopflanze (Duits), kakaotræ (Deens), kakaowiec (Pools), kakav (Slovenië), kawkaw (Maya), ke ke (Chinese), lipiden, methylxanthine alkaloïden, methylxanthines, melkchocolade, N-linoleoylethanolamine, N-oleolethanolamine, N -phenylpropenoyl-L-aminozuuramide, oliezuur, oligofructose, palmitinezuur, fenylethylamine, fytochemicaliën, fytosterolen, polyfenolen, procyanidine oligomeren, procyanidinen, purine alkaloïden, verzadigde vetzuren, sorbitol, stearinezuur, Sterculiaceae (familie), stimulerend middel, sucrose, Theobroma cacao L., Theobroma cacao fenol extracten, theobromine, witte chocolade, xocoatl (Mayan, Nahuatl), xocolatl (Mayan, Nahuatl).

Let op: Deze monografie behandelt cacao, cacaoproducten en chocolade. Chocolade bevat cafeïne. Voor een compleet overzicht, informatie over cafeïne is beschikbaar in het Natural Standard cafeïne monografie.

De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft geen strikte reglementering voor kruiden en supplementen. Er is geen garantie voor de kracht, de zuiverheid of de veiligheid van de producten, en de effecten kunnen variëren. U dient altijd eerst het product labels. Als u een medische aandoening, of het nemen van andere drugs, kruiden of supplementen neemt, moet u een gekwalificeerd zorgverlener raadplegen alvorens het starten van een nieuwe therapie. Raadpleeg een zorgverlener onmiddellijk als u bijwerkingen.

Vermijd met bekende allergie of overgevoeligheid voor chocolade, cacao, een van de onderdelen (inclusief cafeïne), of de leden van de plantenfamilie. Migraine, allergische huidreacties en vertraagde spijsvertering gemeld.

insectenspray

Let op: de chocolade bevat cafeïne. Het chronisch gebruik van cafeïne, vooral in grote hoeveelheden, kan tolerantie of afhankelijkheid veroorzaken. Abrupt stoppen van cafeïne kan leiden tot lichamelijke ontwenningsverschijnselen, zoals hoofdpijn, irritatie, zenuwachtigheid, bezorgdheid, en duizeligheid. Veiligheidsinformatie in verband met cafeïne is niet specifiek in deze monografie besproken. Voor meer informatie, het Natural Standard monografie over cafeïne is beschikbaar.

mentale prestaties

Chocolade is waarschijnlijk veilig wanneer gebruikt in hoeveelheden in voedingsmiddelen en toen tot 25 gram per dag gebruikt. Cacaoboter is waarschijnlijk veilig bij gebruik op de huid, en wanneer gebruikt om medicijnen te dragen.

Humeur

Voorzichtigheid is geboden bij mensen met een verslavende neigingen, bloedarmoede, darm stoornissen, botverlies, en een hoog cholesterolgehalte. Voorzichtigheid is geboden bij mensen die gevoelig zijn voor migraine of nierstenen. Voorzichtigheid is geboden bij mensen met overgewicht of obesitas en in die probeert zwanger te worden.

Gebruik met voorzichtigheid bij mensen met behulp van ACE-remmers (ACE) of salbutamol.

Voorzichtigheid is geboden bij kinderen, vanwege het risico op gewoonten die kunnen leiden tot zwaarlijvigheid en slechte gezondheid.

Chocolade van invloed kunnen zijn bloedsuikerspiegel. Voorzichtigheid is geboden bij mensen met diabetes of hypoglycemie en bij patiënten die geneesmiddelen, kruiden of supplementen die invloed op de bloedsuikerspiegel. Bloedglucosewaarden moet mogelijk worden opgevolgd door een gekwalificeerde professionele zorgverlener of een apotheker, en medicatie aanpassingen noodzakelijk zijn.

Chocolade kan het risico van bloeden te verhogen. Voorzichtigheid is geboden bij mensen met bloeden stoornissen of degenen die geneesmiddelen die het risico van bloeden kunnen verhogen. Doseren aanpassingen nodig zijn.

Chocolade kan de bloeddruk beïnvloeden. Voorzichtigheid is geboden bij mensen met een hoge bloeddruk en bij patiënten die geneesmiddelen, kruiden of supplementen die de bloeddruk beïnvloeden.

Vermijd met bekende allergie of overgevoeligheid voor chocolade, cacao, een van de onderdelen (inclusief cafeïne), of de leden van de plantenfamilie.

Vermijd grote hoeveelheden chocolade tijdens de zwangerschap of borstvoeding.

Chocolade kan acne, allergische huidreacties, opgeblazen gevoel, koliek bij baby’s veroorzaken, constipatie, verminderde botdichtheid, cariës, eczeem, gas, hoofdpijn, verbeterde gevoeligheid voor insuline, verhoogd cholesterol, verhoogde insuline niveaus, hartritmestoornissen, verhoogde oxalaat niveaus in urine, prikkelbare darm syndroom, prikkelbaarheid, nervositeit, nierschade en aandoeningen, migraine, misselijkheid, pijn in de nek, nervositeit, onrust, slaapstoornissen, knorrende maag, maagklachten, zwelling onder de huid, onaangename smaak, maagklachten, braken, gewichtstoename .

ziekte van Parkinson

Vermijd grote hoeveelheden chocolade tijdens de zwangerschap en borstvoeding als gevolg van meldingen van vroege levering, een laag geboortegewicht, en abortus. Chocolade bevat ook twee verbindingen die aangeboren afwijkingen kunnen veroorzaken.

Voorzichtigheid is geboden bij mensen die proberen zwanger te worden.

Bhate K en Williams HC. Epidemiologie van acne vulgaris. Br.J Dermatol. 2013,168 (3):. 474-485; d’El-Rei J, Cunha AR, Burla A, et al. Karakterisering van hypertensieve patiënten met een verbeterde endotheelfunctie na donkere chocolade consumptie. Int J Hypertens. 2013,2013: 985087., Davison G, R Callister, Williamson G, et al. Het effect van acute pre-oefening donkere chocolade consumptie plasma antioxidant status oxidatieve stress en immunoendocrine reacties op langdurige oefening. Eur.J Nutr 2012,51 (1):. 69-79; Fogleman CD. Effect van cacao op de bloeddruk. Am Fam.Physician 4-1-2013,87 (7): 484.; Grassi D, Desideri G, Necozione S, et al. Beschermende effecten van flavanol-rijke donkere chocolade op de endotheelfunctie en golf reflectie tijdens acute hyperglykemie. Hypertensie 2012,60 (3):. 827-832; Mellor DD, Madden LA, Smith KA, et al. High-polyfenol chocolade vermindert endotheliale dysfunctie en oxidatieve stress tijdens acute voorbijgaande hyperglykemie in Type 2 diabetes: een pilot gerandomiseerde gecontroleerde trial. Diabet.Med. 2013,30 (4):. 478-483; Nehlig A. De neurobeschermende effecten van cacao flavanol en zijn invloed op de cognitieve prestaties. Br.J Clin Pharmacol. 2013,75 (3):. 716-727; Netea SA, Janssen SA, Jaeger M, et al. Chocolade consumptie moduleert cytokine productie bij gezonde personen. Cytokine 2013,62 (1):. 40-43; Neufingerl N, Zebregs YE, Schuring EA, et al. Effect van cacao en theobromine verbruik op serum HDL-cholesterol concentraties: een gerandomiseerde gecontroleerde trial. Am J Clin Nutr 2013,97 (6):. 1201-1209; Ostertag LM, Kroon PA, Wood S, et al. Flavan-3-ol-verrijkt donkere chocolade en witte chocolade verbeteren acute maatregelen van de functie van de bloedplaatjes in een gender-specifieke manier – een gerandomiseerde gecontroleerde menselijke tussenkomst trial. Mol.Nutr Eten Res 2013,57 (2):. 191-202; Rein MJ, Renouf M, Cruz-Hernandez C, et al. De biologische beschikbaarheid van bioactieve voedsel verbindingen: een uitdagende reis naar biologische effectiviteit. Br.J Clin Pharmacol. 2013,75 (3). 588-602; Ros E en Hu FB. De consumptie van plantenzaden en cardiovasculaire gezondheid: epidemiologische en klinische trial bewijs. Circulation 7-30-2013,128 (5):. 553-565; Sorond FA, Hurwitz S, Salat DH, et al. Neurovasculaire koppeling, cerebrale witte stof integriteit, en de reactie op cacao bij oudere mensen. Neurologie 9-3-2013,81 (10): 904-909; Stote KS, Clevidence BA, Novotny JA, et al.. Effect van cacao en groene thee op biomarkers van glucose regelgeving, oxidatieve stress, inflammatie en hemostase bij obese volwassenen met een risico op insulineresistentie. Eur.J Clin Nutr 2012,66 (10):. 1153-1159; van Dam RM, Naidoo N en Landberg R. Dietary flavonoïden en het ontstaan ​​van type 2 diabetes en hart- en vaatziekten: overzicht van recente bevindingen. Curr Opin.Lipidol. 2013,24 (1): 25-33.

zwangerschap support

huidaandoeningen

Gewichtsverlies

Wondgenezing

Gebruikt op basis van traditie of theorie

Deze evidence-based monografie is opgesteld door The Natural Standard Research Collaboration