chocolade achtergrond

Natuurlijke Standard® Patient Monografie, Copyright © 2016 (). Alle rechten voorbehouden. Commerciële distributie verboden. Deze monografie is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden, en mag niet worden opgevat als specifiek medisch advies. Je moet overleggen met een gekwalificeerde zorgverlener alvorens beslissingen te nemen over behandelingen en / of aandoeningen.

Cacao en chocolade afkomstig van de cacaoboon. Cacao is afkomstig uit Zuid-Amerika en is gegroeid in de tropen voor minstens 3.000 jaar. Het Afrikaanse land Ivoorkust is het een van de grootste leveranciers van rauwe cacao.

Cacaoproducten zijn beschouwd lekkernijen door vele culturen. Cacao bevat flavonoïden, welke verbindingen met antioxidant effecten, bloedverdunnende eigenschappen, en mogelijk andere voordelen voor de gezondheid zijn. Daarom, en omdat het zo populair, chocolade is uitgebreid onderzocht.

Chocolade is onderzocht voor hartkwaal, huidaandoeningen, constipatie, en diverse andere aandoeningen. Het sterkste bewijs bestaat voor het vermogen van cacao om de bloeddruk te verlagen.

Deze evidence-based monografie is opgesteld door The Natural Standard Research Collaboration