chloroquine orale, intramusculaire

Therapeutische klasse: Antimalarial

Gebruikt Voor chloroquine

Chemische Klasse: aminochinoline

Chloroquine behoort tot een groep van geneesmiddelen bekend als anti-malariamiddelen. Het werkt door het voorkomen of behandelen van malaria, een rode bloedcel infectie overgebracht door de beet van een mug.

Malaria transmissie komt voor in grote delen van Midden- en Zuid-Amerika, Hispaniola, sub-Sahara Afrika, het Indiase subcontinent, Zuidoost-Azië, het Midden-Oosten en Oceanië. Landspecifieke informatie over malaria kan worden verkregen van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC), of uit de CDC’s website op http://www.cdc.gov/travel/yellowbk.

chloroquine is alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

Zodra een geneesmiddel voor marketing goedgekeurd voor een bepaalde toepassing, kan ervaring blijkt dat het ook bruikbaar voor andere medische problemen. Hoewel deze toepassingen niet zijn opgenomen in de etikettering van producten, wordt chloroquine gebruikt in bepaalde patiënten met de volgende medische aandoeningen

Voor patiënten die chloroquine voor artritis of lupus

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor chloroquine, moet het volgende worden overwogen

Voordat u chloroquine

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op chloroquine of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond pediatrische-specifieke problemen die het nut van chloroquine ter voorkoming en behandeling van malaria bij kinderen zou beperken. Echter, de veiligheid en werkzaamheid van chloroquine behandeling extraintestinale amebiasis niet vastgesteld bij kinderen.

Hoewel passende studies over de relatie oud zijn om de effecten van chloroquine zijn niet uitgevoerd in de geriatrische populatie worden geriatrische-specifieke problemen niet verwacht dat het nut van chloroquine bij ouderen beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op leeftijd gerelateerde nierproblemen, die voorzichtigheid en een aanpassing van de dosering voor patiënten die chloroquine nodig hebben.

Studies bij vrouwen wijzen erop dat deze medicatie vormt een minimaal risico voor de zuigeling bij gebruik tijdens het geven van borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Als u het nemen van chloroquine, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Chloroquine gebruik met een van de volgende geneesmiddelen wordt afgeraden. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Chloroquine gebruik met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van chloroquine met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van chloroquine beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Neem chloroquine precies zoals voorgeschreven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Om dit te doen kan zodat de kans op ernstige bijwerkingen.

Neem chloroquine bij de maaltijd of melk te verminderen maag overstuur, tenzij anders voorgeschreven door uw arts.

Voor patiënten die chloroquine om malaria te voorkomen

Als u het nemen van chloroquine te helpen houden u van het krijgen van malaria, het gebruikt voor de volledige tijd van de behandeling. Als u al malaria hebt, moet u nog steeds blijven gebruiken chloroquine voor het volledige moment van de behandeling, zelfs als je begint te voelen beter na een paar dagen. Dit zal helpen om volledig opruimen van uw infectie. Als u stopt met chloroquine te snel, kan uw symptomen terugkeren.

Chloroquine werkt het beste als u het op een normale schema. Bijvoorbeeld, als je het een keer het nemen van een week om malaria te voorkomen, is het het beste om het te nemen op dezelfde dag van elke week. Zorg ervoor dat u geen enkele dosis overslaat. Als u vragen heeft over dit contact op met uw arts.

Als u ook het nemen van kaolien of antacida, neem ze minstens 4 uur vóór of na het gebruik van chloroquine. Als u ook het nemen van ampicilline, neem deze dan ten minste 2 uur vóór of na het gebruik van chloroquine.

De dosis van chloroquine zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde doses chloroquine. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Correct gebruik van chloroquine

Als u een dosis van chloroquine, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Als u zal nemen chloroquine voor een lange tijd, is het zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken. Dit is om ervoor te zorgen dat de infectie volledig is opgehelderd, en om uw arts om te controleren of er geen ongewenste effecten. Uw arts kan wilt u uw bloed, ogen, oren, knie of enkel reflexen controleren tijdens of na het gebruik van chloroquine.

Als uw symptomen niet binnen een paar dagen te verbeteren of als ze erger worden, contact op met uw arts.

Chloroquine kan het zicht problemen veroorzaken. Het kan ook leiden tot een aantal mensen zich duizelig of licht in het hoofd worden. Zorg dat u weet hoe u reageert op chloroquine voordat u gaat rijden, gebruik van machines, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn als je niet in staat zijn om goed te zien doen. Als deze reacties zijn vooral hinderlijk, raadpleeg dan uw arts.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van chloroquine

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als wazig zien, moeite met lezen, of elke andere verandering in het gezichtsvermogen optreedt tijdens of na de behandeling. Uw arts kan wilt dat uw ogen worden gecontroleerd door een oogarts (oogarts).

chloroquine kunnen extrapiramidale stoornissen (bv, dystonie, dyskinesie, tong uitsteken, torticollis) veroorzaken. Neem contact op met uw arts meteen als u de volgende symptomen na het gebruik van het geneesmiddel: moeite met spreken, kwijlen, verlies van evenwicht controle, spieren trillen, schokken, of stijfheid, rusteloosheid, schuifelend lopen, stijfheid van de ledematen, kronkelende bewegingen van de lichaam, of ongecontroleerde bewegingen, in het bijzonder van het gezicht, nek en rug.

Gebruik chloroquine lang kan spierzwakte. Neem contact op met uw arts meteen als u spierzwakte tijdens het gebruik van chloroquine.

Kinderen zijn erg gevoelig voor chloroquine, en accidentele overdosis hebben voorgedaan met kleine hoeveelheden chloroquine. Houd chloroquine buiten het bereik van kinderen.

Neem contact op met uw arts meteen als u aanhoudende beltoon of zoemende of andere onverklaarbare geluid in de oren of gehoorverlies tijdens het gebruik van chloroquine.

Terwijl u wordt behandeld met chloroquine, geen inentingen (bijv vaccin tegen hondsdolheid) zonder goedkeuring van uw arts.

Vermijd het drinken van alcohol tijdens het gebruik van chloroquine.

chloroquine Side Effects

chloroquine

Malaria wordt verspreid door de beten van bepaalde soorten van geïnfecteerde vrouwelijke muggen. Als u woonachtig bent in of zal worden reizen naar een gebied waar sprake is van een kans op het krijgen van malaria, zal de volgende mosquito-control maatregelen helpen om infectie te voorkomen

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig. Wanneer chloroquine wordt gebruikt voor korte perioden nevenwerkingen zijn zeldzaam. Echter, wanneer het wordt gebruikt voor een lange tijd en / of in hoge doses, bijwerkingen vaker optreden en kunnen ernstig zijn.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Get noodsituaties helpen onmiddellijk als een van de volgende symptomen van overdosering optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie N Niet geclassificeerd

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Malaria doxycycline, clindamycine, Plaquenil, hydroxychloroquine, Cleocin, kinine, Vibramycin

Malaria Preventie doxycycline, Plaquenil, hydroxychloroquine, Vibramycin, Malarone, mefloquine, atovaquon / proguanil

Amebiasis doxycycline, metronidazol Flagyl, tinidazole, Vibramycin, chloroquine, Doryx, nitazoxanide