Childhood Rhabdomyosarcoom Treatment

Rhabdomyosarcoom is een soort sarcoom. Sarcoom kanker van zacht weefsel (zoals spieren), bindweefsel (zoals pezen of kraakbeen), of bot. Rhabdomyosarcoom begint meestal in de spieren die verbonden zijn aan de botten en die helpen het lichaam te bewegen. Rhabdomyosarcoom is de meest voorkomende vorm van weke delen sarcoom bij kinderen. Het kan beginnen op vele plaatsen in het lichaam.

Er zijn drie belangrijke soorten rhabdomyosarcoom

Zie de volgende behandeling samenvattingen voor meer informatie over weke delen sarcomen

Alles wat het risico op een ziekte verhoogt is een risicofactor genoemd. Het hebben van een risicofactor, betekent niet dat je kanker krijgt, niet met risicofactoren betekent niet dat je geen kanker krijgt. Praat met de arts van uw kind als u denkt dat uw kind kan in gevaar. Risicofactoren voor rhabdomyosarcoom omvatten met de volgende erfelijke ziekten

Kinderen die had een hoog geboortegewicht of waren groter dan verwacht bij de geboorte kan een verhoogd risico op embryonale rhabdomyosarcoom hebben.

In de meeste gevallen is de oorzaak van rhabdomyosarcoom onbekend.

Tekenen en symptomen kunnen worden veroorzaakt door kinderen rhabdomyosarcoom of andere voorwaarden. De symptomen die optreden afhangen van waar het kankervormen. Neem contact op met de arts van uw kind als uw kind een van de volgende

De volgende tests en procedures kunnen worden gebruikt

Als de proeven blijkt kan er een rhabdomyosarcoom zijn, wordt een biopsie uitgevoerd. Een biopsie is het verwijderen van cellen of weefsels, zodat ze onder een microscoop kunnen worden bekeken door een patholoog om te controleren op tekenen van kanker. Omdat behandeling hangt af van het type rhabdomyosarcoom, moet biopsie monsters gecontroleerd door een patholoog die ervaring diagnose rhabdomyosarcoom heeft.

Een van de volgende soorten biopsieën kunnen worden gebruikt

De volgende tests kunnen worden uitgevoerd op het monster van weefsel dat wordt verwijderd

De prognose (kans op herstel) en behandeling opties zijn afhankelijk van de volgende

Voor patiënten met recidiverende kanker, prognose en behandeling afhankelijk van de volgende

Het proces wordt gebruikt om te achterhalen of kanker zich heeft verspreid in het weefsel of aan andere; lichaamsdelen heet staging. Het is belangrijk om het stadium kennen om behandelplan. De arts zal de resultaten van de diagnostische tests gebruiken om te helpen bij het vinden van het stadium van de ziekte.

Behandeling van kinderen met rhabdomyosarcoom is gebaseerd op het stadium en de hoeveelheid kanker die overblijft na de operatie om de tumor te verwijderen. De patholoog een microscoop naar de weefsels, met inbegrip van lymfeklieren verwijderd tijdens de operatie, en de randen van de gebieden waar de kanker werd verwijderd controleren. Dit wordt gedaan om te zien of alle kankercellen werden aangegaan tijdens de operatie.

Kanker kan zich verspreiden door het weefsel, het lymfesysteem, en het bloed

Wanneer kanker zich uitbreidt naar een ander deel van het lichaam, heet metastase. Kankercellen te breken uit de buurt van waar ze begonnen (primaire tumor) en reis door het lymfesysteem of bloed.

De metastatische tumor hetzelfde type kanker als de primaire tumor. Als bijvoorbeeld rhabdomyosarcoom uitbreidt naar de longen, de kankercellen in de long daadwerkelijk rhabdomyosarcoomcellen. De ziekte is metastatische rhabdomyosarcoom, niet longkanker.

Childhood rhabdomyosarcoom wordt opgevoerd door het gebruik van drie verschillende manieren om de kanker te beschrijven

In fase 1, de tumor een formaat heeft verspreid naar lymfeklieren en wordt slechts in één van de volgende “gunstig” sites

Rhabdomyosarcoom die vormen in een “gunstig” site heeft een betere prognose. Als de plaats waar kanker voorkomt niet een van de bovengenoemde gunstige plaatsen, wordt gezegd dat een “negatieve” site.

In fase 2, is kanker gevonden in een “ongunstig” site (een bepaald gebied niet opgenomen in fase 1). De tumor is niet groter dan 5 centimeter en is niet uitgezaaid naar de lymfeklieren.

In stap 3, wordt kanker gevonden in een “negatieve” site (één gebied niet in fase 1) en een van de volgende waar

In stap 4 kan de tumor elke grootte en kanker kan zijn verspreid naar nabijgelegen lymfeklieren. Kanker is uitgezaaid naar afgelegen delen van het lichaam, zoals de longen, beenmerg, of bot.

Kanker werd alleen gevonden op de plaats waar het begon en het werd volledig verwijderd door een operatie. Weefsel werd genomen van de randen waar de tumor werd verwijderd. Het weefsel werd onder de microscoop gecontroleerd door een patholoog en geen kankercellen gevonden.

Groep II is onderverdeeld in groepen IIA, IIB en IIC.

Kanker werd gedeeltelijk verwijderd door biopsie of chirurgie, maar er is nog kan worden gezien met het oog tumor. Kanker niet heeft verspreid naar afgelegen delen van het lichaam.

Kanker was uitgezaaid naar afgelegen delen van het lichaam wanneer de kanker werd gediagnosticeerd.

De risicogroep beschrijft de kans dat rhabdomyosarcoom zal terugkeren (terug). Ieder kind behandeld voor rhabdomyosarcoom moet chemotherapie te verminderen de kans op kanker zal terugkeren. Het type antikanker geneesmiddelen, dosering en het aantal behandelingen gegeven afhankelijk of het kind laag risico, intermediair risico of een hoog risico rhabdomyosarcoom. De volgende risicogroepen worden gebruikt

Laag risico kindertijd rhabdomyosarcoom is een van de volgende

Tussenproduct risico kindertijd rhabdomyosarcoom is een van de volgende

Hoog risico kindertijd rhabdomyosarcoom kan de embryonale type of de alveolaire type zijn. Het kan zijn verspreid naar nabijgelegen lymfeklieren en zich heeft verspreid naar een of meer afgelegen delen van het lichaam.

Terugkerende jeugd rhabdomyosarcoom is kanker die is teruggekeerd (terug) nadat deze is behandeld. De kanker kan terugkomen op dezelfde plaats of in andere delen van het lichaam.

Sommige behandelingen zijn standaard (de momenteel gebruikte behandeling) en sommige worden getest in klinische studies. Een behandeling klinisch onderzoek is een onderzoek bedoeld om te helpen bij het verbeteren van de huidige behandelingen of het verkrijgen van informatie over nieuwe behandelingen voor patiënten met kanker. Bij klinische studies tonen aan dat een nieuwe behandeling beter is dan de standaard behandeling, kan de nieuwe behandeling de standaardbehandeling geworden.

Omdat kanker bij kinderen is zeldzaam, dient deel te nemen aan een klinische proef worden overwogen. Sommige klinische studies zijn alleen open voor patiënten die nog niet begonnen met de behandeling.

Omdat rhabdomyosarcoom in verschillende delen van het lichaam kunnen vormen, zijn veel verschillende soorten behandelingen gebruikt. De behandeling zal worden toegezien door een pediatrische oncoloog, een arts die is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen met kanker. De pediatrische oncoloog werkt samen met andere zorgverleners die deskundig zijn op de behandeling van kinderen met rhabdomyosarcoom en die gespecialiseerd zijn in bepaalde gebieden van de geneeskunde. Deze kunnen de volgende specialisten omvatten

Bijwerkingen van kankerbehandeling die beginnen gedurende of na de behandeling voortgezet maanden of jaren worden late effecten genoemd. Late effecten van de behandeling van kanker kunnen rhabdomyosarcoom

Sommige late effecten kunnen worden behandeld of worden gecontroleerd. Het is belangrijk om met de artsen van uw kind over de effecten behandeling van kanker te praten kan op uw kind. (Zie het overzicht op late effecten van de behandeling voor Childhood Cancer)

Chirurgie (verwijderen van de kanker bij een operatie) wordt gebruikt om kinderen rhabdomyosarcoom. Een vorm van chirurgie genoemd brede lokale excisie wordt vaak gedaan. Een brede lokale excisie is de verwijdering van de tumor en sommige van de omliggende weefsel, zoals de lymfeknopen. Een tweede operatie nodig zijn om de kanker te verwijderen. Of chirurgie wordt uitgevoerd en het type operatie uitgevoerd afhankelijk van de onder-

Bij de meeste kinderen met rhabdomyosarcoom, is het niet mogelijk om alle tumor operatief.

Rhabdomyosarcoom kunnen vormen op verschillende plaatsen in het lichaam en de operatie zal voor elke locatie. Chirurgie behandeling rhabdomyosarcoom van de ogen of genitaliën is meestal een biopsie. Chemotherapie en soms radiotherapie kan worden gegeven voor de operatie om grote tumoren krimpen.

Zelfs als de arts alle kanker die kan worden gezien op het moment van de operatie verwijdert, zal die chemotherapie worden gegeven na operatie om kankercellen die worden achtergelaten doden. Radiotherapie kan ook worden gegeven. Behandeling gegeven na de operatie om het risico dat de kanker terugkomt verlagen, heet adjuvante therapie.

Radiotherapie is een behandeling van kanker, dat hoog-energetische röntgenstraling of andere vormen maakt gebruik van straling om kankercellen te doden of ze stoppen met groeien. Er zijn twee types van stralingstherapie

Het type en de hoeveelheid bestraling en wanneer het wordt gegeven afhankelijk van de leeftijd van het kind, de soort rhabdomyosarcoom, waar in het lichaam de tumor begon, hoeveel tumor bleef na operatie, en of er tumor in de nabijgelegen lymfeklieren .

Chemotherapie is een behandeling van kanker die drugs gebruikt om de groei van kankercellen te stoppen, hetzij door het doden van de cellen of door het stoppen van delen. Wanneer chemotherapie via de mond wordt genomen of geïnjecteerd in een ader of spier, de drugs in de bloedbaan en kan kankercellen te bereiken door het hele lichaam (systemische chemotherapie). Wanneer chemotherapie rechtstreeks in de cerebrospinale vloeistof, een orgaan of een lichaamsholte wordt geplaatst, zoals de buik, de drugs voornamelijk invloed kankercellen in deze gebieden (regionale chemotherapie). In combinatie met chemotherapie behandeling met behulp van meer dan een medicijn tegen kanker. De manier waarop de chemotherapie wordt afhankelijk van het type en het stadium van de kanker wordt behandeld.

Ieder kind behandeld voor rhabdomyosarcoom moet chemotherapie de kans dat de kanker zal terugkeren afnemen. Het type antikanker geneesmiddelen, dosering en het aantal behandelingen gegeven afhankelijk of het kind laag risico, intermediair risico of een hoog risico rhabdomyosarcoom.

rhabdomyosarcoom

Deze samenvatting sectie beschrijft behandelingen die worden onderzocht in klinische onderzoeken. Het mag niet vergeten elke nieuwe behandeling wordt bestudeerd. Informatie over klinisch onderzoek is beschikbaar via dit forum.

Hoge dosis chemotherapie met stamceltransplantatie is een manier die hoge doses chemotherapie en vervangen bloed -forming cellen vernietigd door de behandeling van kanker. Stamcellen (onrijpe bloedcellen) worden uit het bloed of beenmerg van de patiënt of een donor verwijderd en worden ingevroren. Nadat de chemotherapie is voltooid, worden de opgeslagen stamcellen ontdooid en terug naar de patiënt gegeven via een infuus. Deze reinfused stamcellen uitgroeien tot (en herstellen) van het lichaam bloedcellen.

Immunotherapie is een behandeling die het immuunsysteem van de patiënt gebruikt om kanker te bestrijden. Stoffen die door het lichaam of in een laboratorium gemaakt worden gebruikt om te stimuleren, direct, of het herstel van de natuurlijke afweer van het lichaam tegen kanker. Dit type van behandeling van kanker wordt ook wel biologische therapie of biotherapie.

Gerichte therapie is een behandeling die gebruik maakt van medicijnen of andere stoffen aan te vallen specifieke kankercellen herkennen en zonder nadelige normale cellen. Een mTOR remmer een soort van doelgerichte therapie die blokkeert een eiwit betrokken bij celdeling genaamd mTOR. Blokkeren van de werking van dit eiwit kan kankercellen blijven zich delen en voorkomen dat nieuwe bloedvaten vormen in een tumor.

Voor sommige patiënten, deel te nemen aan een klinische proef kan de beste behandeling keuze. Klinische proeven zijn onderdeel van het kankeronderzoek proces. Klinische studies zijn gedaan om erachter te komen of nieuwe behandelingen van kanker zijn veilig en effectief is of beter is dan de standaard behandeling.

Veel van de huidige standaard behandelingen voor kanker op basis van eerdere klinische proeven. Patiënten die deelnemen aan een klinische proef kan de standaard behandeling ontvangen of een van de eersten om een ​​nieuwe behandeling te ontvangen.

Patiënten die deelnemen aan klinische proeven ook helpen bij het verbeteren van de manier waarop kanker zal in de toekomst worden behandeld. Zelfs wanneer klinische studies niet leiden tot een effectievere nieuwe behandelingen, ze vaak te beantwoorden belangrijke vragen en hulp onderweg onderzoek naar voren.

Sommige klinische studies bevatten alleen patiënten die nog niet hebben ontvangen behandeling. Andere proeven-test behandelingen voor patiënten bij wie de kanker is niet beter geworden. Er zijn ook klinische proeven die nieuwe manieren om kanker te stoppen herhaling (terug) of de bijwerkingen van kankerbehandeling verminderen testen.

Klinische studies vinden plaats in vele delen van het land. Zie de paragraaf Behandeling Opties die volgt voor links naar de huidige behandeling klinische studies. Deze zijn afkomstig uit bedrijf van klinische proeven.

Enkele tests die werden uitgevoerd om de kanker te diagnosticeren of te weten het stadium van de kanker kan worden herhaald. Sommige tests zullen worden herhaald om te zien hoe goed de behandeling werkt. Beslissingen over het voortzetten, wijzigen of stoppen met de behandeling kan worden gebaseerd op de resultaten van deze tests.

Enkele proeven zal worden gedaan van tijd tot tijd na de behandeling is beëindigd. De resultaten van deze tests kan laten zien als de conditie van uw kind is veranderd of als de kanker is teruggekeerd (terug). Deze tests zijn ook wel follow-up tests of check-ups.

De behandeling van kinderen met rhabdomyosarcoom omvat vaak chirurgie, radiotherapie en chemotherapie. De volgorde waarin deze behandelingen worden gegeven afhankelijk van waar in het lichaam de tumor begon, de grootte van de tumor, het type tumor, en of de tumor zich heeft verspreid naar nodes of andere lichaamsdelen lymfe. Bekijk de Behandeling Option gedeelte Overzicht op deze samenvatting voor meer informatie over de chirurgie, radiotherapie en chemotherapie gebruikt om kinderen met rhabdomyosarcoom behandelen.

Rhabdomyosarcoom van de hersenen en het hoofd en de nek

Rhabdomyosarcoom van de armen of benen

Rhabdomyosarcoom van de borst, buik, of het bekken

Rhabdomyosarcoom van de nier

Rhabdomyosarcoom van de blaas en prostaat

Rhabdomyosarcoom van het gebied in de buurt van de testikels

Rhabdomyosarcoom van de vulva, vagina, uterus of eierstokken

metastatische rhabdomyosarcoom

De behandeling wordt ook gegeven aan de plaats waar de tumor eerst gevormd.

De volgende behandeling wordt bestudeerd voor rhabdomyosarcoom

niet eerder behandelde jeugd rhabdomyosarcoom.

Behandelingsopties voor periodieke kinderjaren rhabdomyosarcoom zijn gebaseerd op vele factoren, waaronder in het lichaam de kanker is teruggekomen, wat voor behandeling de patiënt had, en de behoeften van het individuele kind. De behandeling kan één of meer van de volgende

terugkerende jeugd rhabdomyosarcoom.

jeugd rhabdomyosarcoom, zie de volgende

Deze vorm van kanker informatie samenvatting over actuele informatie over de behandeling van kinderen met rhabdomyosarcoom. Het is bedoeld om te informeren en te helpen patiënten, families en verzorgers.

de Pediatric Treatment Editorial Board.

Een klinisch onderzoek is een onderzoek om een ​​wetenschappelijke vraag te beantwoorden, zoals de vraag of een behandeling beter is dan de andere. Trials zijn gebaseerd op eerdere studies en het geleerde in het laboratorium. Elke proef geeft antwoord op een aantal wetenschappelijke vragen om nieuwe en betere manieren om kankerpatiënten te helpen. Tijdens de behandeling klinisch onderzoek wordt informatie verzameld over de effecten van een nieuwe behandeling en hoe goed het werkt. Als een klinische studie toont aan dat een nieuwe behandeling beter is dan een momenteel wordt gebruikt, kan de nieuwe behandeling “standaard.” Patiënten kunnen willen denken over het nemen deel aan een klinische proef. Sommige klinische studies zijn alleen open voor patiënten die nog niet begonnen met de behandeling.

Pediatric Behandeling Editorial Board. Childhood Rhabdomyosarcoom Treatment. Bethesda, MD: / types / weke-delen sarcoom / patient / rhabdomyosarcoom-behandeling-. . [PMID: 26389279]