chaparral

Populaire namen: Chaparral is ook bekend als creosootstruik, greasewood, gobernadora, hediondilla, Jarilla en Jarilla hembra.

Werkzaamheid-veiligheid waardering

O … Weinig of geen bewijs van werkzaamheid.

veiligheid cijfer

De term “chaparral” verwijst naar een gebied waar planten zich aanpassen aan droogte, blootstelling aan de zon, en vuur; echter creosootstruik meestal niet groeien in de chaparral. De Chaparrals zijn een groep nauw verwante wilde struiken in de woestijngebieden van het zuidwesten van de Verenigde Staten en Noord-Mexico, en in de droge gebieden van Zuid-Amerika, zoals Argentinië en Bolivia. Chaparral producten gevonden in reformwinkels bestaat meestal uit blaadjes en takjes. De vertakte struik groeit tot 2-6 m, met kleine, donkergroene bladeren die fel groen na regen en hebben een harsachtige textuur.

Chaparral thee is voorgesteld voor de behandeling van bronchitis en verkoudheid. Het werd ook gebruikt voor reumatische pijn, buikpijn, waterpokken en slangbeet pijn te verlichten. Amerikaanse Indianen gebruikt chaparral voor artritis, darm krampen, gas, verkoudheid, en chronische huidaandoeningen. Chaparral is intern gebruikt om maagproblemen, menstruatiestoornissen, premenstrueel syndroom, diabetes, galblaas en nierstenen, diarree, infecties van de urinewegen, en de bovenste luchtwegen infecties te behandelen. Aanbrengen op de huid wordt bevorderd reumatische en auto-immuunziekten, artritis, rugpijn, kleine wonden en huidinfecties, zoals impetigo en gingivitis. Chaparral is ook gebruikt als een deodorant aangebracht in de voet en oksels. Een sterke thee van de bladeren is gemengd met olie als een brandwond zalf. Het is een ingrediënt in bepaalde nonprescription gewichtsverlies thee.

In 1943, werd chaparral door de Meat Inspection Division van het Amerikaanse War Voedsel Administration goedgekeurd als voedsel antioxidant. Het werd gebruikt als een vet en boter conserveermiddel tot betere conserveermiddelen werden ingevoerd; Het werd vervolgens uit de FDA GRAS (algemeen erkend als veilig) lijst verwijderd.

In 1959, het National Cancer Institute meldingen ontvangen dat een aantal kankerpatiënten geclaimde heilzame effecten van het drinken van Chaparral thee. Jaren later, werd een soortgelijke behandeling onder de aandacht van artsen gebracht aan de Universiteit van Utah.

Rapporten later verscheen in de lay literatuur beschrijft de deugden van chaparral thee als een behandeling van kanker.

Chaparral wordt voornamelijk gebruikt voor de behandeling van kanker, acne, reumatiek en diabetes. Ook is gestimuleerd om zijn antioxiderende werking, en als bloedzuiverend en bij gewichtsverlies. Klinische studies hebben niet deze toepassingen ondersteund.

Chaparral is gedocumenteerd toxisch voor de lever in doses van ruwe kruid 1,5-3,5 g / dag zijn. Daarom wordt het gebruik afgeraden.

Chaparral werd verwijderd uit de FDA GRAS lijst in 1968. Verhoogd risico voor levertoxiciteit wordt verwacht bij patiënten met een slechte leverfunctie. Chaparral wordt niet aanbevolen voor gebruik bij patiënten met een slechte nierfunctie als gevolg van een risico van toxiciteit.

Gedocumenteerde schadelijke effecten op de baarmoeder activiteit en lever. Vermijd het gebruik.

Geen goed gedocumenteerd.

De creosootstruik kan huidreactie veroorzaken.

Chaparral kan leverschade veroorzaken, het stimuleren van een aantal maligniteiten, en veroorzaken huidreactie.

Referenties