chantix

Ernstige neuropsychiatrische evenementen (bijvoorbeeld depressie, zelfmoordgedachten, zelfmoordpogingen en suïcide) zijn gemeld bij patiënten die varenicline. Alle patiënten die worden behandeld met varenicline moeten worden geobserveerd voor neuropsychiatrische symptomen zoals veranderingen in het gedrag, vijandigheid, agitatie, depressieve stemming, en suïcide gerelateerde gebeurtenissen, met inbegrip van gedachten, gedrag en poging tot zelfmoord. Deze symptomen kunnen optreden tijdens de behandeling of na het stopzetten van de behandeling en bij patiënten met of zonder reeds bestaande psychiatrische ziekte. Stopzetting, voortdurende monitoring en ondersteunende zorg wordt geadviseerd als de symptomen te ontwikkelen. Deze symptomen, evenals verergering van reeds bestaande psychiatrische ziekte en voltooide zelfmoord, zijn gemeld bij sommige patiënten die proberen te stoppen met roken tijdens het gebruik van varenicline in de post-marketing ervaring. De risico’s van varenicline moeten worden afgewogen tegen de voordelen van het gebruik ervan.

Gebruikt Voor Chantix

Therapeutische klasse: Stoppen met roken Agent

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van varenicline in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van varenicline bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op leeftijd gerelateerde nierproblemen, die voorzichtigheid en een aanpassing van de dosering voor patiënten die varenicline nodig hebben.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Voordat u Chantix

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende is doorgaans niet aanbevolen, maar kan onvermijdelijk in sommige gevallen. Indien samen gebruikt, kan uw arts de dosis veranderen of hoe vaak u dit geneesmiddel gebruikt, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Dit gedeelte bevat informatie over het juiste gebruik van een aantal producten die varenicline bevatten. Het kan niet specifiek Chantix zijn. Gelieve te lezen met zorg.

Neem dit geneesmiddel precies zoals voorgeschreven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Het is ook belangrijk om te participeren in een stop-roken programma, terwijl u dit geneesmiddel gebruikt. Dit maakt het makkelijker voor u om te stoppen met roken.

Dit geneesmiddel moet komen met een Medication Guide. Lees en volg deze instructies nauwkeurig. Vraag uw arts als u vragen hebt.

Je moet een datum vast te stellen om te stoppen met roken. Start met varenicline één week voor deze datum.

Uw arts kan u ook vertellen om te beginnen met het nemen van dit geneesmiddel op elk gewenst moment en dan te stoppen met roken tussen dag 8 en 35 van de behandeling.

U kan worden verteld om dit geneesmiddel gedurende 12 weken. Zelfs als u al gestopt met roken door deze tijd, kan uw arts u vertellen om dit geneesmiddel gedurende 12 weken om u te helpen af ​​te houden met roken.

Neem dit geneesmiddel na het eten, en met een vol glas water.

Als je gemotiveerd zijn om te stoppen met roken en er niet in geslaagd voor de behandeling met dit geneesmiddel of als u na het innemen van varenicline om het roken terug, praten met uw arts over de vraag of een andere cursus van varenicline behandeling voor u geschikt kan zijn.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Correct gebruik van varenicline

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken, vooral tijdens de eerste paar weken dat u dit geneesmiddel gebruikt. Dit zal zorgen voor veranderingen in uw dosis en te helpen de bijwerkingen te verminderen.

Dit geneesmiddel kan uw risico op een hartaanval in bepaalde patiënten met hart- of vaatziekten verhogen. Bel uw arts meteen als u pijn op de borst of ongemak, pijn of ongemak in de armen, kaak, rug of nek, pijn in de benen bij het lopen, kortademigheid, zweten, of moeilijke ademhaling.

Dit geneesmiddel kan ertoe leiden dat sommige mensen worden onrustig, prikkelbaar, of weer te geven andere abnormale gedrag. Het kan ook leiden tot een aantal mensen om suïcidale gedachten en neigingen te hebben of om meer depressief. Als u of uw verzorger een van deze bijwerkingen opmerkt, vertel uw arts meteen.

Dit geneesmiddel kan ernstige vormen van allergische reacties, waaronder angio-oedeem veroorzaken. Vertel het uw arts meteen als u een huiduitslag, jeuk, een groot, bijenkorf-achtige zwelling in het gezicht, oogleden, lippen, tong, keel, handen, benen, voeten, of geslachtsorganen, ademhalingsproblemen, of pijn op de borst, terwijl u gebruik van dit geneesmiddel.

Ernstige huidreacties kunnen optreden met dit geneesmiddel. Neem contact op met uw arts meteen als u blaarvorming, peeling of versoepeling van de huid, rode huid laesies, ernstige acne of huiduitslag, zweren of zweren op de huid, of koorts of rillingen tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Dit geneesmiddel kan ertoe leiden dat sommige mensen slaperig of duizelig worden, of problemen met de concentratie. Zorg dat u weet hoe u reageert op dit geneesmiddel voordat u gaat rijden, gebruik van machines, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn als u niet alert en helder denken te doen.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Chantix

Vertel uw arts als u misselijkheid of slaapproblemen (moeite met slapen of abnormale dromen) tijdens het gebruik van dit geneesmiddel te hebben. De dosis van dit geneesmiddel moet mogelijk worden aangepast.

Terwijl u dit geneesmiddel voorzichtig zijn om de hoeveelheid alcohol die je drinkt te beperken.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

Chantix Side Effects

Chantix (varenicline)

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Stoppen met roken bupropion, nicotine, varenicline, Zyban, Nicoderm CQ, Nicorette, Nicotrol Inhaler, Habitrol, Buproban, Leader Nicotine Polacrilex, Nicotrol NS, Commit, Nicorelief