cervicitis

Cervicitis is een ontsteking van de baarmoederhals, de onderste smalle uiteinde van de baarmoeder die uitkomt in de vagina.

Het is mogelijk om cervicitis hebben en tekenen of symptomen niet ervaren. Onder de tekenen en symptomen vrouwen soms zien bloeden tussen menstruaties en veranderingen in de vaginale afscheiding.

Wanneer een arts te zien

Vaak cervicitis resultaten van een seksueel overdraagbare aandoening, zoals chlamydia of gonorroe. Cervicitis kunnen ontwikkelen van niet-infectieuze oorzaken, ook.

Wat je kunt doen

Succesvolle behandeling van cervicitis omvat het behandelen van de onderliggende oorzaak van de ontsteking.

Wat te verwachten van uw arts

Meestal cervicitis veroorzaakt geen symptomen, en je kunt alleen leren u de aandoening na een Pap-test of een biopsie voor een andere aandoening. Als je wel tekenen en symptomen, kunnen zij omvatten

Raadpleeg uw arts als u

Mogelijke oorzaken van cervicitis omvatten

Je bent een groter risico van cervicitis als je

Uw baarmoederhals fungeert als een barrière voor bacteriën en virussen uit het invoeren van je baarmoeder te houden. Wanneer de baarmoederhals is geïnfecteerd, is er een verhoogd risico dat de infectie zal reizen in uw baarmoeder.

Cervicitis dat wordt veroorzaakt door gonorroe of chlamydia kan zich verspreiden naar het baarmoederslijmvlies en de eileiders, waardoor bekken ontstekingsziekte (PID), een infectie van het vrouwelijke reproductieve organen die vruchtbaarheidsproblemen kunnen veroorzaken indien onbehandeld.

Cervicitis kan ook het risico van een vrouw die het krijgen van HIV van een besmette seksuele partner te verhogen.

Cervicitis kan overigens worden ontdekt tijdens een routine bekken examen en Pap-test en kunnen geen behandeling nodig. Maar als u ongewone vaginale klachten die leiden u om een ​​afspraak te ervaren, zul je waarschijnlijk zien een gynaecoloog, huisarts of andere zorgverlener.

Omdat afspraken kunnen kort zijn, en omdat er vaak veel weg te gaan, is het een goed idee om te worden goed voorbereid op uw afspraak. Hier is wat informatie om u te helpen klaar voor uw afspraak te krijgen.

Zodat uw arts kan observeren en eventuele vaginale afscheiding je evalueren, vermijd het gebruik van tampons en niet Douches voordat uw afspraak.

Ook maak een lijst van alle medicijnen of supplementen je neemt of eventuele allergieën die je hebt. Noteer vragen aan uw arts te vragen. Een aantal fundamentele vragen omvatten

Aarzel niet om bijkomende vragen tijdens uw afspraak vragen of je denken aan iets anders.

Uw arts zal waarschijnlijk het uitvoeren van een lichamelijk onderzoek, dat een bekken examen en Pap-test kan omvatten. Hij of zij kan een vloeistof monster uit je vagina of de baarmoederhals te verzamelen om te sturen om te testen.

Uw arts kan u ook vragen een aantal vragen over uw aandoening, zoals

Om cervicitis diagnosticeren, zal uw arts waarschijnlijk het uitvoeren van een lichamelijk onderzoek, dat bestaat uit

U mag geen behandeling voor cervicitis veroorzaakt door iets anders dan een seksueel overdraagbare aandoening (soa) nodig. Als u cervicitis veroorzaakt door een soa, zowel u als uw partner waarschijnlijk behandeling nodig hebben.

Voorgeschreven medicijnen vaak kan het opruimen van de ontsteking van cervicitis. Uw behandeling kan omvatten

Uw arts kan herhalen tests voor cervicitis veroorzaakt door gonorroe of chlamydia te bevelen.

Om te voorkomen dat het passeren van een bacteriële infectie, samen met je partner, zich onthouden van geslachtsgemeenschap totdat je klaar bent met de behandeling aanbevolen door uw arts.

Om het risico van cervicitis te verminderen van seksueel overdraagbare infecties, het gebruik van condooms consequent en correct elke keer dat je seks hebt. Condooms zijn zeer effectief tegen de verspreiding van soa, zoals gonorroe en chlamydia, wat kan leiden tot cervicitis. Als je in een lange-termijn wederzijds monogame relatie met een niet-geïnfecteerde partner kan ook verminderen uw kans op een soa.

een bezoek aan uw arts