Cenestin

Oestrogenen zijn vrouwelijke hormonen. Ze worden door het lichaam en noodzakelijk zijn voor de normale seksuele ontwikkeling van de vrouwelijke en de regulering van de menstruatiecyclus in de vruchtbare jaren.

Gebruikt Voor Cenestin

De eierstokken beginnen te minder oestrogeen na de menopauze (de verandering van het leven) te produceren. Dit geneesmiddel wordt voorgeschreven aan make-up voor het laagste bedrag van oestrogeen. Oestrogenen helpen verlichten van symptomen van de menopauze, zoals opvliegers en ongewoon zweten, rillingen, zwakheid of duizeligheid.

Oestrogenen worden voorgeschreven om verschillende redenen

Oestrogenen kunnen ook worden gebruikt voor andere voorwaarden zoals bepaald door uw arts.

Er is geen bewijs voor de medische mening dat het gebruik van oestrogenen de patiënt houden gevoel jong ondersteunen, houdt de huid zacht, of vertragen rimpels. Evenmin is bewezen dat het gebruik van oestrogenen tijdens de menopauze emotionele en nerveuze symptomen zal verlichten, tenzij deze symptomen worden veroorzaakt door andere symptomen van de menopauze, zoals opvliegers of opvliegers.

Oestrogenen zijn alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

Zodra een geneesmiddel voor marketing goedgekeurd voor een bepaalde toepassing, kan ervaring blijkt dat het ook bruikbaar voor andere medische problemen. Hoewel deze toepassingen niet inbegrepen in productetiket wordt oestrogeen in bepaalde patiënten met de volgende aandoeningen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op geneesmiddelen in deze groep of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals aan levensmiddelen kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Voordat u Cenestin

Het gebruik van dit geneesmiddel voor de puberteit wordt niet aanbevolen. Botgroei kan vroegtijdig worden gestopt. Meisjes en jongens kan de groei van de borsten te ontwikkelen. Meisjes kunnen vaginale veranderingen, zoals vaginale bloeden hebben.

Dit geneesmiddel kan worden gebruikt voor de puberteit beginnen tieners met sommige soorten vertraagde puberteit.

Ouderen zijn bijzonder gevoelig voor de effecten van oestrogenen. Dit kan tijdens de behandeling, voornamelijk beroerte invasieve borstkanker en geheugenproblemen de kans op bijwerkingen.

Oestrogenen worden niet aanbevolen voor gebruik tijdens de zwangerschap of vlak na de bevalling. Zwangerschap of het behoud van zwangerschap onwaarschijnlijk rond de tijd van de menopauze.

Bepaalde oestrogenen is aangetoond dat ernstige aangeboren afwijkingen bij mens en dier. Sommige dochters van vrouwen die diethylstilbestrol nam (DES) tijdens de zwangerschap hebben reproductieve (genitale) kanaal problemen ontwikkeld en zelden kanker van de vagina of baarmoederhals (opening naar de baarmoeder) wanneer zij in de vruchtbare leeftijd bereikt. Sommige kinderen van vrouwen die DES nam tijdens de zwangerschap zijn urine-voortplantingsorganen problemen ontwikkeld.

Het gebruik van dit geneesmiddel wordt niet aanbevolen bij moeders die borstvoeding geven. Oestrogenen overgaan in de moedermelk en de mogelijke gevolgen van het kind is niet bekend.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u één van deze geneesmiddelen, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Geneesmiddelen gebruikt in deze klasse met een van de volgende geneesmiddelen wordt afgeraden. Uw arts kan besluiten om u niet te behandelen met een medicijn in deze klasse of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Geneesmiddelen gebruikt in deze klasse met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van geneesmiddelen in deze klasse beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Voor alle patiënten

Voor mannen behandeld voor borstkanker of prostaatkanker

Dit gedeelte bevat informatie over het juiste gebruik van een aantal producten die oestrogeen bevatten. Het kan niet specifiek Cenestin zijn. Gelieve te lezen met zorg.

Neem dit geneesmiddel alleen zoals aangegeven door uw arts. Neem niet meer van te nemen en geen rekening of gebruik het voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Voor patiënten die een van de oestrogenen via de mond, proberen om het geneesmiddel op hetzelfde tijdstip van de dag om de mogelijkheid van bijwerkingen te verminderen en om deze beter te werken.

Dit geneesmiddel komt meestal met de patiënt informatie of aanwijzingen. Lees en volg de instructies in het inzetstuk voorzichtig. Vraag uw arts als u vragen hebt.

Voor patiënten die een van de oestrogenen oraal of door injectie

Voor patiënten met behulp van de transdermale (pleister)

Correct gebruik van oestrogeen

Voor patiënten die de topicale emulsie (lotion huid)

Als u gebruik maakt van de Evamist® transdermale nevel

De dosis medicijnen in deze categorie verschillend voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde doses van deze geneesmiddelen. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, breng het zo snel mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema.

Als u vergeet om te dragen of wijzigen van een patch, zet een op zo snel als je kunt. Als het bijna tijd is voor uw volgende patch te zetten, wachten tot dan om een ​​nieuwe patch toe te passen en sla de degene die je gemist. Heb extra pleisters niet van toepassing te maken voor een gemiste dosis.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Cenestin

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat dit geneesmiddel geen ongewenste effecten veroorzaken. Deze bezoeken zullen gewoonlijk elk jaar, maar sommige artsen vereisen ze vaker.

Bij sommige patiënten die oestrogenen, gevoeligheid, zwelling of bloeden van tandvlees optreden. Poetsen en flossen van uw tanden regelmatig en zorgvuldig en het masseren van uw tandvlees kan helpen dit te voorkomen. Zie regelmatig uw tandarts te hebben uw tanden gereinigd. Neem contact op met uw arts of tandarts als u vragen hebt over hoe het verzorgen van uw tanden en tandvlees, of als u merkt tederheid, zwelling of bloeden van uw tandvlees.

Hoewel de incidentie laag is, kan het gebruik van oestrogenen je kans op kanker van de borst, eierstokken of baarmoeder (baarmoederhals) te verhogen. Daarom is het zeer belangrijk dat u regelmatig uw borsten voor een ongebruikelijke brokken of ontlading. Meld eventuele problemen met uw arts. Je moet ook een mammografie (röntgenfoto’s van de borsten) gedaan als uw arts u aanraadt. Omdat borstkanker opgetreden in mannen die oestrogenen, regelmatig zelfonderzoek van de borsten examens en tentamens door uw arts voor een ongebruikelijke brokken of afscheiding moet worden gedaan.

Als uw menstruatie zijn gestopt, kunnen ze opnieuw beginnen. Dit effect blijft zolang het geneesmiddel wordt genomen. Indien waarbij de continue behandeling (0,625 mg geconjugeerde oestrogenen en 2,5 mg medroxyprogesteronacetaat eenmaal daags), maandelijks bloeden stopt wordt binnen 10 maanden.

Cenestin Side Effects

Ook kunnen vaginale bloeden tussen uw normale menstruatie optreden tijdens de eerste 3 maanden van het gebruik. Stop niet met uw geneesmiddel. Neem contact op met uw arts als bloeden blijft voor een ongewoon lange tijd, als je menstruatie niet binnen 45 dagen na je laatste menstruatie is begonnen, of als u denkt dat u zwanger bent.

Vertel de arts die verantwoordelijk is voor dat u gebruik van dit geneesmiddel voordat eventuele laboratoriumtest omdat sommige resultaten kunnen worden beïnvloed.

Neem contact op met de arts van uw kind meteen als uw kind begint met de volgende symptomen: tepel of borstvoeding zwelling of gevoeligheid bij vrouwen, of vergroting van de borsten bij mannen. Uw kind kunnen worden blootgesteld aan Evamist® transdermale spray.

Sta niet toe dat uw huisdieren te likken of raak de arm waar de Evamist® transdermale spray toegepast. Kleine huisdieren kunnen gevoelig zijn voor dit geneesmiddel. Bel de dierenarts van uw huisdier als uw huisdier begint met de volgende symptomen: tepel of borstvergroting, zwelling van de vulva, of andere symptomen van de ziekte.

Vrouwen hebben zelden ernstige bijwerkingen van het nemen van oestrogenen aan oestrogeen vervangen. Bespreek deze mogelijke effecten op met uw arts

Het langdurig gebruik van oestrogenen is beschreven dat het risico op endometriale kanker (kanker van de bekleding van de baarmoeder) bij vrouwen na de menopauze verhogen. Dit risico lijkt toenemen met de dosis en de gebruiksduur verhogen. Wanneer oestrogenen worden gebruikt in lage doses voor minder dan 1 jaar, is er minder risico. Het risico wordt ook beperkt door een progestine (een vrouwelijk hormoon) wordt toegevoegd of vervangt deels, dosis oestrogeen. Als de baarmoeder is chirurgisch (totale hysterectomie) verwijderd is, is er geen risico op endometriumkanker.

Hoewel de incidentie laag is, kan het gebruik van oestrogenen je kans op borstkanker verhogen. Borstkanker is gemeld bij mannen die oestrogenen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

De volgende bijwerkingen kunnen worden veroorzaakt door bloedstolsels, wat zou kunnen leiden tot een beroerte, hartaanval of overlijden. Deze bijwerkingen komen zelden voor, en, wanneer zij zich toch voordoen, ze zich voordoen bij mannen behandeld voor kanker met behulp van hoge doses oestrogenen.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Ook zullen veel vrouwen die het nemen van oestrogenen met een progestageen (een ander vrouwelijk hormoon) beginnen met maandelijkse vaginale bloeden, vergelijkbaar met menstruatie, opnieuw. Dit effect blijft zolang het geneesmiddel wordt genomen. Toch zal de maandelijkse bloeden niet voorkomen bij vrouwen die de baarmoeder verwijderd door chirurgie (totale hysterectomie) hebben gehad.

Dit geneesmiddel kan verlies of dunner worden van het hoofdhaar veroorzaken bij sommige mensen.

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.