Cenestin mondelinge

Oestrogeenbehandeling alleen verhoogt het risico op endometriumkanker bij een vrouw met een baarmoeder. een progestageen aan de oestrogeen therapie kan het risico op endometriale hyperplasie, een voorloper van endometriale kanker. Echter kan toevoeging van een progestageen aan oestrogeentherapie het risico van invasieve borstkanker verhogen. Onderneem adequate diagnostische maatregelen, waaronder gerichte of willekeurige endometrium bemonstering indien aangegeven, uit te sluiten maligniteit bij postmenopauzale vrouwen met abnormale vaginale bloeden. Oestrogeenbehandeling alleen verhoogd risico van een beroerte en diepe veneuze trombose (DVT), terwijl oestrogeen plus progestin verhoogd risico van een beroerte, DVT, myocardiaal infarct en longembolie bij postmenopauzale vrouwen (50 tot 79 jaar oud). Oestrogenen met of zonder progestinen niet worden gebruikt voor de preventie van hart- en vaatziekten of dementie. Een verhoogd risico op mogelijke dementie bij postmenopauzale vrouwen 65 jaar of ouder is ook beschreven. Voorschrijven oestrogeen met of zonder progestagenen op de laagste effectieve dosis en voor de kortst mogelijke duur.

Gebruikt Voor Cenestin

Therapeutische klasse: Endocriene-Metabolic Agent

Farmacologische klasse: Oestrogeen

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Cenestin® is niet geïndiceerd voor gebruik bij kinderen.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van Cenestin® bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op borstkanker, dementie, of een beroerte, die voorzichtigheid bij patiënten die dit medicijn nodig hebben.

Voordat u Cenestin

Studies suggereren dat deze medicatie de melkproductie of de samenstelling kunnen veranderen. Als alternatief voor deze medicatie wordt voorgeschreven, moet u het kind op bijwerkingen en adequate inname van melk te controleren.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Vertel uw arts als u het nemen van eventuele andere recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneeskunde.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Het is zeer belangrijk dat u dit geneesmiddel precies gebruiken zoals voorgeschreven door uw arts. Niet meer van het te gebruiken, gebruik het dan niet vaker, en niet te gebruiken voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Om dit te doen kan ongewenste bijwerkingen veroorzaken.

Dit geneesmiddel wordt geleverd met een bijsluiter. Lees en volg de instructies nauwkeurig. Vraag uw arts als u vragen hebt.

Slik de tablet in zijn geheel. Do not crush, breken of kauwen. U kunt dit geneesmiddel met of zonder voedsel.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat dit medicijn goed werkt en geen ongewenste effecten veroorzaken. Bekken-examen, borstonderzoek en mammogram (borst x-ray) kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten, tenzij uw arts u anders. Zorg ervoor dat alle afspraken houden.

Het is onwaarschijnlijk dat een postmenopauzale vrouw zwanger kan worden. Maar, moet u weten dat het gebruik van dit geneesmiddel tijdens de zwangerschap kan uw ongeboren baby schadelijk zijn. Als u denkt dat u zwanger bent geworden tijdens het gebruik van het geneesmiddel, raadpleeg dan uw arts meteen.

Het gebruik van dit geneesmiddel gedurende een lange periode van tijd kan uw risico op borstkanker, endometriumkanker of baarmoederkanker te verhogen. Praat met uw arts over deze risico’s. Als u nog uw baarmoeder (uterus), vraag dan uw arts wanneer u moet ook gebruik maken van een progestageen geneeskunde. Neem contact op met uw arts onmiddellijk als uw ervaring abnormale vaginale bloeden.

Het gebruik van dit geneesmiddel kan uw risico op dementie verhogen, vooral bij vrouwen van 65 jaar en ouder.

Correct gebruik van Cenestin

Het gebruik van dit geneesmiddel kan uw risico voor het hebben van bloedstolsels, beroertes of hartaanvallen verhogen. Dit risico kan zelfs verder nadat u stopt met het gebruik van het geneesmiddel. Uw risico op deze ernstige problemen is nog groter als u een hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte in je bloed, diabetes, of als u overgewicht of sigaretten roken. Neem contact op met uw arts onmiddellijk als u pijn op de borst, verwarring, problemen met praten, dubbel zien, hoofdpijn, een onvermogen om armen, benen of gezicht spieren, of een onvermogen om te spreken te bewegen te ervaren.

Vertel de arts of tandarts die verantwoordelijk is voor dat u gebruik van dit geneesmiddel voor elke vorm van chirurgische ingreep (inclusief een tandheelkundige ingreep) of spoedbehandeling. Uw arts zal beslissen of u moet doorgaan gebruik van dit geneesmiddel. Dit geneesmiddel kan ook invloed hebben op de resultaten van bepaalde medische tests.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als zware hoofdpijn of een plotselinge verlies van het gezichtsvermogen of een andere verandering in het gezichtsvermogen optreedt tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Uw arts kan wilt u hebt uw ogen laten controleren door een oogarts (oogarts).

Do grapefruit niet eten of drinken van grapefruitsap tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Grapefruit en grapefruitsap kan het bedrag van dit geneesmiddel dat wordt opgenomen in het lichaam te veranderen.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden (bv St. Janskruid) of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Cenestin

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie X Niet voor gebruik tijdens zwangerschap

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Cenestin Side Effects

Cenestin (geconjugeerde oestrogenen)

Atrofische Vaginitis estradiol actueel, Premarin, Estrace, Vagifem, Prempro

Abnormale baarmoeder Bloeden Mirena, Premarin, Megace, Depo-Provera, megestrol, medroxyprogesterone

Postmenopauzale symptomen oestradiol, Premarin, Estrace, Prempro, Microgestin Fe 1/20, Climara

Osteoporose hydrochloorthiazide, alendronaat, Fosamax, estradiol, calciumcarbonaat, Prolia