cellulitis ziekte

Cellulitis (sel-u-LIE-tis) is een veel voorkomende, potentieel ernstige bacteriële huidinfectie. Cellulitis verschijnt als een gezwollen, rode plek op de huid die warm en zacht aanvoelt. Het kan zich snel verspreiden naar andere delen van het lichaam. Cellulitis is meestal niet van mens op mens.

Huid op onderbenen wordt het meest getroffen, maar cellulitis kan overal voorkomen op je lichaam of gezicht. Cellulitis invloed kunnen zijn op het oppervlak van alleen uw huid. Of het kan ook van invloed op de weefsels die ten grondslag liggen uw huid en kan zich verspreiden naar uw lymfeklieren en bloedbaan.

symptomen

Onbehandeld, kan de verspreiding van de infectie snel schakelen levensbedreigend. Het is belangrijk om onmiddellijk medische hulp te zoeken indien cellulitis symptomen optreden.

Rode gebied van de huid die de neiging heeft om uit te breiden; Zwelling; Tederheid; Pijn; Warmte; Koorts; Rode vlekken; blaren; huid kuiltjes

Cellulitis is meestal een oppervlakkige infectie van de huid. Maar als ernstige of indien onbehandeld, kan het verspreiden in uw lymfeklieren en bloedbaan. Hier voorgesteld is mild cellulitis (links) en ernstige cellulitis (rechts).

Mogelijke tekenen en symptomen van cellulitis, die gewoonlijk op een zijde van het lichaam, inclusief

Het is belangrijk om cellulitis vroeg identificeren en te behandelen, omdat de aandoening snel door je hele lichaam kan verspreiden.

Je hebt een rode, gezwollen, tedere huiduitslag of een uitslag die snel aan het veranderen; Je hebt koorts

Cellulitis ontstaat wanneer bacteriën, meestal streptococcus en staphylococcus, binnen via een scheur of breuk in je huid. De incidentie van ernstige staphylococcus infecties genoemd methicilline-resistente Staphylococcus aureus (MRSA) toeneemt.

Je hebt een uitslag die is rood, gezwollen, teder en warm – en het uitbreiden van – maar zonder koorts

Oorzaken

Hoewel cellulitis kan overal voorkomen op je lichaam, de meest voorkomende locatie is het onderbeen. Bacteriën is het meest waarschijnlijk verstoord delen van de huid, zoals waar je een recente operatie, snijwonden, steekwonden, een maagzweer, te voet of dermatitis atleet hebben gehad in te voeren.

Bepaalde soorten insect of spin bijt kan ook de bacteriën die de infectie te beginnen verzenden. Bacteriën kunnen ook invoeren door gebieden van de droge, schilferige huid of gezwollen huid.

Verschillende factoren kunt u plaatsen op een groter risico op het ontwikkelen van cellulitis

De bacteriën die cellulitis veroorzaken kunnen zich snel verspreiden, het invoeren van lymfeklieren en je bloedbaan. Terugkerende episodes van cellulitis kan de lymfedrainage systeem beschadigen en chronische zwelling van het getroffen ledemaat.

In zeldzame gevallen kan de infectie zich uitbreiden naar de diepe laag van weefsel genaamd de fascial voering. Vleesetende streptokokken (necrotiserende fasciitis) is een voorbeeld van een diep-layer infectie. Het vertegenwoordigt een extreme noodsituatie.

Risicofactoren

Je bent waarschijnlijk beginnen met het zien van uw huisarts of een huisarts, die u kan verwijzen naar een arts die is gespecialiseerd in huidaandoeningen (dermatoloog). Als u een ernstige infectie, kan een meldkamer arts u eerst onderzoeken. U kan ook worden doorverwezen naar een specialist voor infectieziekten.

Letsel. Alle gesneden, breuk, branden of schrapen geeft bacteriën een ingangspunt .; Verzwakt immuunsysteem. Voorwaarden die uw immuunsysteem verzwakken – zoals diabetes, leukemie en HIV / AIDS – laat je meer vatbaar voor infecties. Bepaalde medicijnen, zoals corticosteroïden, kan ook je immuunsysteem verzwakken .; Huidaandoeningen. Huidaandoeningen – zoals eczeem, voetschimmel, waterpokken en gordelroos – kan onderbrekingen in de huid en geeft bacteriën een entry point .; Chronische zwelling van uw armen of benen (lymfoedeem). Gezwollen weefsel kan barsten, waardoor uw huid kwetsbaar voor bacteriële infectie .; Geschiedenis van cellulitis. Mensen die eerder cellulitis, vooral van het onderbeen kan meer vatbaar zijn voor het opnieuw ontwikkelen .; Intraveneus drugsgebruik. Mensen die injecteren van illegale drugs hebben een hoger risico op het ontwikkelen van cellulitis .; Zwaarlijvigheid. Overgewicht of obesitas verhoogt het risico op het ontwikkelen van cellulitis en het hebben van terugkerende episodes.

complicaties

Hier is wat informatie om u te helpen klaar voor uw afspraak te krijgen.

Een lijst van uw symptomen, met inbegrip van die geen verband houdt met de reden waarom u de afspraak gepland kan lijken .; Een lijst van belangrijke persoonlijke informatie, bijvoorbeeld als u hebt gehad recente operaties, verwondingen, dier bijt of insectenbeten .; Lijst medicijnen, vitamines en supplementen je neemt en de dosering .; Een lijst van vragen aan uw arts te vragen.

Het voorbereiden van een lijst van vragen kan u helpen ervoor zorgen dat u betrekking hebben op de punten die voor u belangrijk zijn. Voor cellulitis, een aantal fundamentele vragen aan uw arts te omvatten

Hoe zou ik heb gekregen deze infectie ?; Welke testen heb ik nodig? Doe deze testen vereisen speciale voorbereiding ?; Hoe wordt dit behandeld ?; Hoe lang voordat de behandeling begint ?; Welke bijwerkingen zijn mogelijk met deze medicatie ?; Ik heb andere medische aandoeningen. Hoe beheer ik ze samen ?; Zijn er alternatieven voor antibiotica ?; Is er een generiek alternatief voor de medicijnen die u voorschrijven ?; Hoe kan ik voorkomen dat dit type infectie in de toekomst ?; Heeft u brochures of ander gedrukt materiaal dat ik kan hebben? Welke websites raden jullie aan?

Voorbereiding voor uw afspraak

Aarzel niet om andere vragen die je hebt te stellen.

Voorbeelden van vragen die uw arts kan vragen, onder meer

Wanneer ben je symptomen beginnen ?; Herinnert u zich letsel of insectenbeten dat gebied ?; Hoe ernstig is de pijn ?; Is er iets lijken om uw klachten te verbeteren ?; Bent u allergisch of intolerant van elke antibiotica ?; Heb je dit type infectie gehad?

U kunt een recept antibiotica om uw infectie duidelijke behoefte. Echter, totdat u uw arts te zien, kunt u de gewonde gebied met water en zeep wassen en plaats een koele, vochtige doek over het getroffen gebied voor noodhulp.

Tekenen en symptomen niet reageren op orale antibiotica; Tekenen en symptomen zijn uitgebreid; Je hebt een hoge koorts

van uw huid verschijning zal helpen uw arts een diagnose. Hij of zij kan ook voorstellen bloedonderzoek, een wond cultuur of andere tests om te helpen uitsluiten van andere voorwaarden.

Cellulitis behandeling omvat doorgaans een recept orale antibiotica. Binnen drie dagen na aanvang van een antibioticum, laat uw arts weten of de infectie reageert op de behandeling. Je moet het antibioticum te nemen voor zo lang als uw arts stuurt, meestal vijf tot 10 dagen, maar misschien zo lang als 14 dagen.

Was uw wond dagelijks met water en zeep. Doe dit voorzichtig als onderdeel van uw normale baden .; Breng een beschermende crème of zalf. Voor de meeste oppervlakkige wonden, een over-the-counter antibiotische zalf (Neosporin, Polysporin, anderen) biedt voldoende bescherming .; Bedek je wond met een verband. Verander bandages ten minste dagelijks .; Let op tekenen van infectie. Roodheid, pijn en drainage, wijzen mogelijke besmetting en de behoefte aan medische evaluatie.

Tests en diagnose

In de meeste gevallen, tekenen en symptomen van cellulitis verdwijnen na een paar dagen. Het kan nodig zijn om te worden opgenomen in het ziekenhuis en antibiotica te ontvangen door je aderen (intraveneus) als

Controleer uw voeten dagelijks. Controleer regelmatig uw voeten op tekenen van letsel, zodat u infecties vroeg kunt vangen .; Bevochtig je huid regelmatig. Smeren van uw huid helpt voorkomen dat kraken en peeling .; Trim uw nagels en teennagels zorgvuldig. Wees voorzichtig de omliggende huid niet te verwonden .; Bescherm uw handen en voeten. Draag geschikte schoenen en handschoenen .; Onmiddellijk behandelen infecties op het oppervlak van de huid (oppervlakkige), zoals voetschimmel. Oppervlakkige huidinfecties kunnen gemakkelijk verspreid van persoon tot persoon. Wacht niet op de behandeling te starten.

Meestal artsen voorschrijven van een geneesmiddel dat effectief is tegen zowel streptococcen en staphylococcen. Het is belangrijk dat u de medicatie zoals voorgeschreven en de afwerking van de gehele loop van de medicatie, zelfs nadat u zich beter voelt.

Uw arts kan ook aan het verhogen van het getroffen gebied, dat herstel kan bespoedigen.

Behandelingen en drugs

Als je cellulitis optreedt, kan uw arts preventief antibiotica te bevelen. Om u te helpen cellulitis en andere infecties te voorkomen, nemen de volgende voorzorgsmaatregelen wanneer u een skin wond

Mensen met diabetes en mensen met een slechte bloedsomloop nodig om extra voorzorgsmaatregelen te nemen om de huid letsel te voorkomen. Goede huidverzorging maatregelen omvatten onder meer

het voorkomen

Meer informatie over Cellulitis

Symptomen en de behandeling van

1

 1

Meer over Cellulitis

)