ceftazidim (injectie route) beschrijving en merknamen

Ceftazidim injectie wordt gebruikt om bacteriële infecties in verschillende delen van het lichaam te behandelen. Het behoort tot de klasse van geneesmiddelen bekend als cefalosporine-antibiotica. Het werkt door het doden van bacteriën of het voorkomen van hun groei. Toch zal dit geneesmiddel niet werken voor verkoudheid, griep of ander virus infecties.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Canadese Merknaam

Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond pediatrische-specifieke problemen die het nut van ceftazidim injectie bij kinderen zou beperken.

Poeder voor oplossing

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van ceftazidim injectie bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op leeftijd gerelateerde nierproblemen, die voorzichtigheid en een aanpassing van de dosering voor patiënten die ceftazidim injectie nodig hebben.

Studies bij vrouwen wijzen erop dat deze medicatie vormt een minimaal risico voor de zuigeling bij gebruik tijdens het geven van borstvoeding.

allergieën

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Pediatric

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

geriatrisch

Zwangerschap

Borstvoeding

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

geneesmiddelinteracties

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

andere interacties

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Andere medische problemen

Een verpleegkundige of andere opgeleide zorgverlener zal u dit geneesmiddel geven. Dit geneesmiddel wordt gegeven als een schot in één van uw spieren of via een naald geplaatst in één van uw aderen.

Als uw symptomen niet binnen een paar dagen te verbeteren of als ze erger worden, contact op met uw arts.

Ceftazidim injectie kan diarree veroorzaken en in sommige gevallen ernstig zijn. Gebruik geen geneesmiddel niet of geef medicijnen aan uw kind de behandeling van diarree zonder eerst met uw arts. Diarree geneesmiddelen kunnen de diarree verergeren of het langer duren. Als u vragen heeft over deze of als milde diarree aanhoudt of erger wordt, raadpleeg dan uw arts.

Neem contact op met uw arts meteen als u of uw kind een van de volgende symptomen tijdens het ontvangen van dit geneesmiddel: verwarring, verlies van bewustzijn, schokken of trillen van de spieren, epileptische aanvallen, zien, horen of voelen van dingen die er niet zijn, of ernstige slaperigheid.

Voordat u of uw kind een medische test, vertel de arts die verantwoordelijk is voor dat u dit geneesmiddel. De resultaten van een aantal tests kunnen worden beïnvloed door dit geneesmiddel.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts of verpleegkundige onmiddellijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.