carpaal tunnel syndroom Gids – oorzaken, symptomen en behandeling opties

Wat is het?

In de pols, zenuwen en pezen passeren door een ruimte genaamd de carpale tunnel .; Omdat de carpale tunnel is enigszins smal, een belangrijke zenuw genaamd de mediane zenuw die loopt door deze krappe ruimte, kan geïrriteerd of gecomprimeerde geworden. Carpaal tunnel syndroom is een combinatie van gevoelloosheid, tinteling, pijn en zwakte in de hand door compressie van de mediane zenuw in de carpale tunnel .; De symptomen hebben de neiging om te laten zien het meest in de duim, wijsvinger, middelvinger en de helft van de ringvinger, omdat de zenuw voorziet het gevoel in die gebieden .; Omdat de carpale tunnel al smal is, kan de zenuw geïrriteerd raken als het nog een beetje meer vernauwt. Letsel aan de zenuw kan ook carpaal tunnel syndroom veroorzaken. Er zijn een aantal veel voorkomende oorzaken, waaronder; Artritis of breuk in de buurt van de pols; Zwangerschap; diabetes; Overmatig gebruik (zoals in typisten, caissières of bepaalde atleten); Schildklier ziekte, in het bijzonder een traag werkende schildklier

Diagnose

Uw arts gaat op zoek naar gedaald gevoel in je vingers en spierzwakte in de hand. Uw arts zal uw duim spieren te controleren op tekenen van verspillen en uw polsen op tekenen van artritis. Uw arts kan controleren of de vloeistof zich ophopen in verschillende delen van je lichaam, met inbegrip van uw handen, voeten en benen, omdat extra vocht druk kan toevoegen in de carpale tunnel.

Hoe lang duurt het?

Hoe lang carpaal tunnelsyndroom duurt afhankelijk van de oorzaak. Soms het syndroom komt en gaat en niet moeten worden behandeld. Een persoon die carpaal tunnel syndroom wordt veroorzaakt door overmatig gebruik tijdens het sporten kan snel herstellen met de behandeling, rust en aangepaste activiteit. In iemand wiens carpaal tunnel syndroom wordt veroorzaakt door artritis, kunnen de symptomen meer koppig en vereisen een langere therapie.

Hoe dit de gezondheid aandoening te voorkomen

Als u typt of gebruik maken van een toetsenbord van de computer, kunt u uw risico van carpaal tunnel syndroom te verminderen door ervoor te zorgen dat je werkt in een “pols neutrale” positie, met het polsgewricht recht, niet naar beneden gebogen of. Om u te helpen dit te doen, verschillende soorten kantoor hulpmiddelen zijn beschikbaar, waaronder een gepolsterde polssteun en een toetsenbord lade die zich aanpast aan een positie onder het werkblad. Nieuwere toetsenborden worden ontwikkeld, met inbegrip van degenen die de sleutels in de linker en rechter groepen gesplitst, en anderen dat het toetsenbord te buigen in een tent staat. U kan ook nodig zijn om de positie van je hand te controleren wanneer u een computer muis of trackball te gebruiken omdat sommige deskundigen vermoeden dat mensen die gebruik maken van deze computer accessoires consequent hebben meer kans op carpaal tunnel syndroom te ontwikkelen. Als u nog steeds symptomen, kunt u een professionele controleer je werkplek.

Hoe de behandeling van deze gezondheidstoestand

In de meeste gevallen van carpaal tunnel syndroom, behandeling begint met een pols spalk vooral worden gedragen ‘s nachts. Er kan ook anti-inflammatoire medicatie om de pijn en gevoelloosheid te verminderen. Injecties met cortisone kan helpen verminderen zwelling, maar ze hebben de neiging om alleen tijdelijke verlichting te bieden. Voor mensen die niet verbeteren chirurgische behandelingen, chirurgie kan de druk op de zenuw verlichten door het snijden van een ligament aan de onderkant van de pols, die meer ruimte voor de zenuw in de carpale tunnel ontstaat.

Wanneer naar de dokter te bezoeken

Bel uw arts als u pijn, tintelingen of gevoelloosheid in de vingers die niet weggaat. Als je problemen hebt grijpen van objecten, het maken van een vuist hebben of zwakte in uw hand of arm, moet u uw arts te zien.

Prognose

De meeste mensen met een carpaal tunnel syndroom herstellen volledig met de behandeling. Een klein percentage van de patiënten blijvend zenuwletsel.