cariprazine (oraal) voorzorgsmaatregelen

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat dit medicijn goed werkt. Bloedonderzoek kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Neem contact op met uw arts meteen als u stuipen (aanvallen), moeilijkheden met ademhalen, een snelle hartslag, hoge koorts, hoge of lage bloeddruk, verhoogde transpiratie, verlies van controle over de blaas, ernstige spierstijfheid, ongewoon bleke huid, of vermoeidheid . Dit kunnen symptomen van een ernstige aandoening genaamd maligne neurolepticasyndroom (NMS).

Dit geneesmiddel kan tardieve dyskinesie (een bewegingsstoornis) veroorzaken. Neem contact op met uw arts meteen als je lippen smakken of tuiten, puffend van de wangen, snelle of worm-achtige bewegingen van de tong, ongecontroleerde bewegingen kauwen, of ongecontroleerde bewegingen van de armen en benen.

Voor patiënten met diabetes: Dit geneesmiddel kan een hoge bloedsuikerspiegel (hyperglykemie) veroorzaken. Neem contact op met uw arts meteen als u zijn toegenomen dorst en vaak plassen. Als u een verandering in de resultaten van uw urine of bloedsuiker testen opmerkt, of als u vragen hebt, contact op met uw arts.

Dit geneesmiddel kan uw gewicht te verhogen. Uw arts kan het nodig zijn om uw gewicht te controleren op een regelmatige basis tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Praat met uw arts over manieren om gewichtstoename te voorkomen.

Cariprazine kan het aantal witte bloedcellen in het bloed tijdelijk te verlagen, waardoor de kans op het krijgen van een infectie. Als je kunt, voorkomen dat mensen met infecties. Neem contact op met uw arts meteen als u denkt dat u een infectie, of als u koorts of rillingen, hoesten of heesheid, lagere rug of zij pijn of pijnlijk of moeilijk urineren.

Duizeligheid, duizeligheid, of flauwvallen optreden, vooral als je opstaat plotseling vanuit een liggende of zittende houding. Opstaan ​​langzaam kan helpen. Als dit probleem aanhoudt of erger wordt, raadpleeg dan uw arts.

Dit geneesmiddel kan duizeligheid, slaperigheid, moeite met denken, of problemen te veroorzaken met het beheersen van bewegingen van het lichaam. Zorg dat u weet hoe u reageert op dit geneesmiddel voordat u gaat rijden, gebruik van machines, of iets anders dat vereist dat je alert, goed gecoördineerd, of in staat om helder te denken te doen.

Dit geneesmiddel kan verminderen hoeveel je zweet en voelt u zich te warm. U kunt zich duizelig, zwak, vermoeid of verward, of beginnen te braken of een maagklachten. Niet te warm krijgt tijdens het sporten en vermijd plaatsen met hoge temperaturen. Bel uw arts als u oververhit raken en kan niet afkoelen.

Zorg ervoor dat uw arts op de hoogte als u zwanger bent. Gebruik dit geneesmiddel niet te gebruiken tijdens het laatste deel van een zwangerschap, tenzij uw arts u dat zegt.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.