capsicum paprika

Populaire namen: De term peper wordt meestal gebruikt voor lichte rassen, terwijl de Spaanse peper wordt gebruikt voor pittige rassen. Afrikaanse pepers, paprika, Capzasin-P, Capzasin-HP, paprika, cayennepeper, chili, chili of chili, chili peper, jalapeno, Louisiana lange peper, Mexicaanse Spaanse pepers, paprika, pimiento, rode of groene peper, paprika’s, tabasco peper, Thaise pepers, Zostrix

werkzaamheid waardering

Ooo … positieve klinische trials

veiligheid cijfer

Het geslacht Capsicum bestaat uit vele soorten en variëteiten; de vruchten kunnen sterk variëren in kleur, grootte en vorm. Taxonomische verwarring bestaat voor een deel toe te schrijven aan een uitgebreide plantenveredeling.

De plant heeft rechte, houtige stengels en kan groeien tot ongeveer 3 m hoog in tropische omstandigheden. Stervormige, witte bloemen worden gedragen in de oksels van de bladeren, die later de gevarieerde-gekleurde paprika geworden. Deze vruchten bevatten veel platte, witte zaden, die de primaire bron van de chili specerijen. De Capsicum fruit werd waarschijnlijk aangeduid als een peper vanwege het brandende gevoel vergelijkbaar met die van zwarte en witte peper kruiden van de onrijpe vrucht van de onafhankelijke Piper nigrum.

Combinatie homeopathische en natuurlijke preparaten bevatten Capsicum extracten en Capsicum wordt gebruikt in de traditionele Koreaanse geneeskunde. Over-the-counter producten worden op de markt voor de verlichting van orale ongemak of tandpijn, externe analgesie, als hulp bij de spijsvertering, in de menstruele omstandigheden, en in cosmetica als reinigingsmiddelen en badproducten.

Veel soorten worden gegeten als groenten, kruiden en specerijen. De component capsaïcine irriterende analgeticum gebruikt zelfverdediging sprays en in verschillende omstandigheden geassocieerd met pijn. Andere studies hebben een rol in gewichtsverlies, GI-aandoeningen, postoperatieve misselijkheid en rhinitis geëvalueerd, maar beperkte informatie beschikbaar.

Voor gebruik buiten, capsaicin en Capsicum crèmes zijn verkrijgbaar in verschillende sterktes, van 0,025% tot 0,075% capsaïcine. Klinische studies ontbreken om de dosering te leiden voor andere toepassingen.

Geen duidelijk vastgesteld.

Algemeen erkend als veilig (GRAS) bij gebruik als voedsel. Veiligheid en werkzaamheid bij doseringen boven die in levensmiddelen bewezen en moet worden vermeden. Dierproeven hebben zowel positieve als negatieve effecten getoond.

Gebruik van capsaicine door patiënten die captopril of andere angiotensine omzettend enzym (ACE) remmers kunnen veroorzaken of verergeren ACE-remmer veroorzaakte hoest. Nonheme absorptie van ijzer kan worden geremd door gelijktijdige chili consumptie.

Topische, mucosale en GI irritaties zijn gemeenschappelijk. Allergieën en overgevoeligheid voor andere allergenen zijn gemeld.

Toxiciteit blijkt uit dierproeven in hogere doseringen. Controverse bestaat omtrent mutageniteit en tumorigeniciteit capsaïcine’s. Toxiciteit van langdurige blootstelling aan chilipoeder is niet gevonden, en het gebruik van de verdediging sprays heeft ook niet geleid tot meldingen van toxiciteit.

Referenties