capreomycine injectie

Gebruik capreomycine bij patiënten met nierinsufficiëntie of reeds bestaande auditieve stoornis met grote voorzichtigheid, en het risico van aanvullende auditieve stoornis of nierschade moet worden afgewogen tegen de voordelen te worden afgeleid van de therapie. Gelijktijdige toediening van andere parenterale antituberculose middelen die soortgelijke en soms onomkeerbare toxische effecten, met name voor auditieve en nierfunctie wordt niet aanbevolen. Gebruik in combinatie met nonantituberculosis geneesmiddelen met ototoxisch of nefrotoxisch potentieel mag alleen worden uitgevoerd met grote voorzichtigheid. De veiligheid van capreomycine in de zwangerschap en bij pediatrische patiënten is niet vastgesteld.

Gebruikt Voor capreomycine

Therapeutische klasse: antitubercular

Chemische Klasse: aminoglycoside

Om u te helpen opruimen van uw tuberculose (tbc) geheel, moet je blijven nemen capreomycine voor het volledige moment van de behandeling, zelfs als u zich beter begint te voelen. Dit is erg belangrijk. Het is ook belangrijk dat u geen enkele dosis overslaat.

Capreomycine is alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor capreomycine, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op capreomycine of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Studies over capreomycine zijn gedaan bij volwassen patiënten, en er is geen specifieke informatie vergelijken gebruik van capreomycine bij kinderen gebruik in andere leeftijdsgroepen.

Voordat u capreomycine

Veel geneesmiddelen zijn niet specifiek onderzocht bij oudere mensen. Daarom kan het niet bekend of ze werken precies dezelfde manier in jongere volwassenen of indien zij veroorzaken verschillende bijwerkingen of problemen bij ouderen. Er is geen specifieke informatie te vergelijken gebruik van capreomycine bij ouderen met gebruik in andere leeftijdsgroepen.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u ontvangt capreomycine, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Capreomycine gebruik met een van de volgende geneesmiddelen wordt afgeraden. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Capreomycine gebruik met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Met behulp van capreomycine met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van capreomycine beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Om u te helpen opruimen van uw infectie volledig, is het zeer belangrijk dat u het nemen van capreomycine voor het volledige moment van de behandeling, zelfs als je begint te voelen beter na een paar weken. Je kan hebben om het te gebruiken elke dag voor zo lang als 1 tot 2 jaar of meer. Als u stopt met het gebruik capreomycine te snel, kan uw symptomen terugkeren.

De dosis capreomycine zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde doses capreomycine. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts zo spoedig mogelijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

Correct gebruik van capreomycine

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Tuberculose, Active ciprofloxacine, Levaquin, levofloxacine, Avelox, rifampicine, isoniazide, moxifloxacine, amikacine, ethambutol, streptomycine, gatifloxacine, pyrazinamide, Floxin, kanamycine, Tequin, Amikin, Ethionamide, Rifadin, isoniazide / rifampicine, cycloserine, isoniazide / pyrazinamide / rifampicine , rifapentine

capreomycine Side Effects

capreomycine