calcitonine (nasale route) beschrijving en merknamen

Calcitonine neusspray wordt gebruikt in combinatie met calcium en vitamine D te behandelen botverlies bij vrouwen met postmenopauzale osteoporose die postmenopauze sedert ten minste 5 jaar.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Canadese Merknaam

Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van calcitonine neusspray in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

verstuiven

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van calcitonine neusspray bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op ongewenste bijwerkingen (bv, irritatie of roodheid van de neus, verstopte neus of loopneus), die bij patiënten behandeld met calcitonine neusspray nodig hebben.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

allergieën

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Pediatric

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

geriatrisch

Zwangerschap

Borstvoeding

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

geneesmiddelinteracties

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

andere interacties

Gebruik van dit geneesmiddel alleen zoals voorgeschreven door uw arts. Niet meer van het te gebruiken, gebruik het dan niet vaker, en niet te gebruiken voor een langere tijd dan uw dokter besteld.

Andere medische problemen

Dit geneesmiddel is uitsluitend voor gebruik in de neus. Geen van het in uw ogen of op uw huid te krijgen. Als het niet te krijgen op deze gebieden, spoel af met water meteen.

Elke dosering flesje bevat 30 doses van het geneesmiddel. Blijf op de hoogte van de doses die u gebruikt en gooi een geneesmiddel na 30 doses, zelfs als de fles niet helemaal leeg is.

Dit geneesmiddel komt meestal met de patiënt instructies. Lees de instructies zorgvuldig voor het gebruik van dit geneesmiddel. Als u vragen hebt over het gebruik van de pomp spray, raadpleeg dan uw arts.

Om de pomp te monteren

Om dit geneesmiddel voor te bereiden

Om de neusspray gebruiken

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

doseren

Buiten het bereik van kinderen.

gemiste Dosis

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Bewaar de ongeopende fles in de koelkast. Niet bevriezen. U kunt de geopende fles te slaan in een rechtopstaande positie bij kamertemperatuur, weg van warmte en direct licht. Een geopende fles Miacalcin® kan worden bewaard tot 35 dagen, en een geopende fles Fortical® kan worden bewaard tot 30 dagen. Gooi ongebruikte medicijnen na 30 of 35 dagen op basis van het merk dat u gebruikt.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleer je de voortgang op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat dit geneesmiddel goed werkt. Bloed- en urinetests kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten. Uw arts kan ook wilt u uw neus te controleren voor en tijdens de behandeling met dit geneesmiddel.

Uw arts kan u een allergietest huid te zien geven als u allergisch bent voor calcitonine voor het gebruik van dit geneesmiddel zijn.

Dit geneesmiddel kan ernstige allergische reacties, waaronder anafylaxie veroorzaken. Anafylaxie kan levensbedreigend zijn en vereist onmiddellijke medische aandacht. De meest ernstige symptomen van deze reactie zijn uitslag, jeuk, heesheid, moeite met ademhalen, problemen met slikken, of zwelling van uw handen, gezicht of de mond tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Als deze bijwerkingen optreden, krijgen noodhulp in een keer.

Dit geneesmiddel kan uw calcium in het bloed (hypocalciëmie) te verlagen. Neem contact op met uw arts meteen als je buik- of maagkrampen, verwarring, stuiptrekkingen, ademhalingsproblemen, stemming of mentale veranderingen, spierkrampen in handen, armen, voeten, benen of gezicht, of gevoelloosheid en tintelingen rond de mond, vingertoppen, of voeten.

Dit geneesmiddel kan irritatie veroorzaken in de neus die pijnlijk en ernstig kunnen zijn. Neem contact op met uw arts meteen als u meer dan één van de volgende symptomen: niezen, loopneus of verstopte neus, kortademigheid, moeilijke ademhaling, of zware neusbloedingen.

Dit geneesmiddel kan uw risico op kanker te verhogen. Praat met uw arts als u zich zorgen over dit risico.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

opslagruimte