Cafergot

Cafergot ®

(Ergotamine tartraat en cafeïne)

Zetpillen, USP

alleen Rx

cafeïne USP …………………………………………………………………… 0,100 mg

Inactieve Ingrediënten: cacaoboter NF en wijnsteenzuur NF.

Cafergot zetpillen zijn verzegeld in folie op bescherming tegen cacaoboter lekkage veroorloven. Als een onvermijdelijke periode van blootstelling aan hitte verzacht de zetpil moet worden gekoeld in ijskoud water te stollen voordat de folie te verwijderen.

Cafeïne, een craniale vasoconstrictor, wordt toegevoegd aan verdere verbetering van de vasoconstrictieve werking zonder de noodzaak van toenemende ergotamine dosering.

Veel migrainepatiënten ervaren overmatige misselijkheid en braken tijdens de aanvallen, waardoor het onmogelijk voor hen om het even welke orale medicatie te behouden. In dergelijke gevallen zou het enige praktische middel om medicatie via de rectale route waarbij medicatie de schedelholte vaten direct kan bereiken, ontwijkend splanchnische vasculatuur en de lever.

Cafergot kan foetale schade veroorzaken wanneer het wordt toegediend aan zwangere vrouwen. Cafergot is gecontra-indiceerd bij vrouwen die zijn of kunnen zwanger worden. Indien dit geneesmiddel wordt gebruikt tijdens de zwangerschap of als de patiënt zwanger wordt tijdens het gebruik van dit product, moet de patiënt op de hoogte gebracht van het mogelijke gevaar voor de foetus.

Perifere vasculaire aandoeningen, hart-en vaatziekten, hoge bloeddruk, verminderde lever- of nierfunctie en sepsis.

Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen.

fibrotische Complicaties

Er zijn enkele meldingen van patiënten over Cafergot ® (ergotaminetartraat en cafeïne) therapie ontwikkelen retroperitoneale en / of pleuro fibrose geweest. Er zijn ook zeldzame meldingen van fibrotische verdikking van de aorta, mitralisklep, tricuspid, en / of pulmonaire kleppen met een lange-termijn continu gebruik van Cafergot geweest. Cafergot zetpillen mag niet worden gebruikt voor chronische dagelijkse toediening (zie dosering en toediening).

Ergotisme manifesteert door intense arteriële vasoconstrictie produceren symptomen van perifere vasculaire ischemie. Ergotamine induceert vaatvernauwing door een directe werking op de vasculaire gladde spieren. Bij chronische intoxicatie met ergotderivaten, hoofdpijn, claudicatio intermittens, spierpijn, gevoelloosheid, kou en bleekheid van de cijfers kan optreden. Als de voorwaarde is toegestaan ​​om vooruitgang te boeken onbehandeld, kan leiden tot gangreen.

Terwijl de meeste gevallen van ergotisme geassocieerd met ergotamine behandelingsresultaat van frank overdosering, hebben sommige gevallen duidelijk overgevoeligheid betrokken. Er zijn enkele gevallen van ergotisme bij patiënten die doses binnen de aanbevolen limieten of voor korte periodes. In zeldzame gevallen patiënten, vooral diegenen die de medicatie door elkaar gebruikt gedurende lange tijd, kunnen ontwenningsverschijnselen bestaande uit reboundhoofdpijn na stopzetting van het geneesmiddel weer.

Zeldzame gevallen van een eenzame rectale of anale zweer zijn opgetreden tegen misbruik van ergotamine zetpillen meestal in hogere dan de aanbevolen doseringen of continu gebruik bij de aanbevolen dosis voor vele jaren. Spontane genezing plaatsvindt binnen meestal 4-8 weken na de afbouw van het medicijngebruik.

Cafergot mag niet worden toegediend met andere vasoconstrictoren. Gebruik in combinatie met sympathicomimetica (bloeddrukverhogende middelen) kunnen extreme verhoging van de bloeddruk veroorzaken. De bètablokker Inderal (propranolol) is gerapporteerd dat de vasoconstrictieve werking van Cafergot versterken door het blokkeren van de vaatverwijdende eigenschap van epinefrine. Nicotine kan vasoconstrictie veroorzaken bij sommige patiënten, predispositie voor een grotere ischemische reactie op moederkoren therapie.

De bloedspiegels van ergotaminebevattende drugs worden gemeld te worden verhoogd door de gelijktijdige toediening van macrolide antibiotica en vasospastische reacties zijn gemeld bij therapeutische doses van het ergotaminebevattende drugs bij gelijktijdige toediening van deze antibiotica.

Gastro-intestinale: Misselijkheid en braken; rectale of anale zweer (van overmatig gebruik van zetpillen).

Neurologische: paresthesieën, gevoelloosheid, zwakte en duizeligheid.

Allergische: Gelokaliseerde oedeem en jeuk.

Fibrotische complicaties: (zie rubriek.)

De behandeling bestaat uit het verwijderen van de gewraakte geneesmiddel door klysma. Onderhoud van een adequate pulmonale ventilatie, correctie van hypotensie, en de controle van convulsies en bloeddruk zijn belangrijke overwegingen. Behandeling van perifere vasospasmen moet bestaan ​​uit warmte, maar geen warmte en bescherming van ischemische ledematen. Vaatverwijdende middelen kan gunstig zijn, maar voorzichtigheid moet worden uitgeoefend om te voorkomen dat verergering van een reeds bestaand hypotensie.

Vroege Aministration Geeft maximale effectiviteit

Totale wekelijkse dosering mag niet meer dan 5 zetpillen. Cafergot ® (ergotamine tartraat en cafeïne) zetpillen mogen niet worden gebruikt voor chronische dagelijkse toediening.

Bij zorgvuldig geselecteerde patiënten, met inachtneming van de maximale aanbevolen doseringen, toediening van het geneesmiddel voor het slapen gaan kan een passende op korte termijn preventieve maatregel.

Dozen van 12 (NDC 0078-0033-02).

T2002-68

Novartis Pharmaceuticals Corporation

East Hanover, New Jersey 07936

Novartis