butalbital, paracetamol en cafeïne (orale route) beschrijving en merknamen

Butalbital, acetaminofen, en cafeïne combinatie gebruikt om symptomen van spanning (of spiercontractie) hoofdpijn te verlichten.

Butalbital behoort tot de groep geneesmiddelen die barbituraten. Barbituraten handelen in het centrale zenuwstelsel (CNS) van hun effecten.

Paracetamol wordt gebruikt om pijn te verlichten en te verminderen koorts bij patiënten. Het niet-verslavend zolang gedurende een lange tijd. Maar acetaminofen kunnen andere ongewenste effecten veroorzaken wanneer ze in grote hoeveelheden, zoals leverbeschadiging.

Wanneer butalbital wordt gebruikt voor een lange tijd, kan het verslavend, waardoor mentale of fysieke afhankelijkheid worden. Echter, moeten mensen die aanhoudende pijn niet laten de angst voor afhankelijkheid te houden van het gebruik van verdovende middelen om hun pijn te verlichten. Lichamelijke afhankelijkheid kan leiden tot ontwenningsverschijnselen wanneer de behandeling plotseling wordt gestopt. Kan echter ernstige ontwenningsverschijnselen meestal voorkomen door geleidelijk de dosis verlagen gedurende een periode vóór de behandeling volledig gestopt.

Capsule, Tablet; Solution

Cafeïne is een centrale zenuwstelsel stimulerend middel dat wordt gebruikt in combinatie met pijnstillers om hun effect te vergroten. Het is ook gebruikt voor migraine. Echter, cafeïne kan ook leiden tot lichamelijke afhankelijkheid bij gebruik gedurende lange tijd. Dit kan leiden tot intrekking (rebound) hoofdpijn wanneer u stopt met het.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen