buspiron

Therapeutische klasse: Kalmerende

Gebruikt Voor buspiron

Chemische Klasse: Azaspirodecanedione

Het is niet bekend hoe buspiron werkt om de symptomen van angst te verlichten. Buspiron wordt gedacht te werken door de hoeveelheid en de acties van een chemisch bekend als serotonine in bepaalde delen van de hersenen.

buspiron is alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor buspiron, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op buspiron of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies over de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van buspiron zijn niet uitgevoerd in de pediatrische populatie. Echter geen pediatrische specifieke problemen gedocumenteerd tot dusver.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van buspiron bij ouderen zou beperken.

Voordat u buspiron

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Als u het nemen van buspiron, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Buspiron gebruik met een van de volgende geneesmiddelen wordt afgeraden. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Buspiron gebruik met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van buspiron met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Buspiron gebruik met een van de volgende kan een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar kan onvermijdelijk in sommige gevallen. Indien samen gebruikt, kan uw arts de dosering of hoe vaak u gebruik maken van buspiron veranderen, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van buspiron beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Neem buspiron alleen zoals aangegeven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Om dit te doen kan zodat de kans op ongewenste effecten verhogen.

buspiron wordt geleverd met een patiënt informatie insert. Lees en volg de instructies in het inzetstuk voorzichtig. Vraag uw arts als u vragen hebt.

U kunt buspiron met of zonder voedsel, maar neem het op dezelfde manier elke keer.

Do grapefruit niet eten of drinken van grapefruitsap terwijl u buspiron.

Nadat u begint met het nemen van buspiron kan 1 tot 2 weken duren voordat u begint aan de gevolgen van buspiron voelen.

De dosering van buspiron zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde doses van buspiron. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van buspiron mist, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Correct gebruik van buspiron

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Als u regelmatig zult gebruiken buspiron voor een lange tijd, moet uw arts uw vooruitgang bij regelmatige bezoeken controleren om ervoor te zorgen dat het medicijn goed werkt en geen ongewenste effecten veroorzaken.

Do buspiron niet als u ook het nemen van een geneesmiddel met monoamine oxidase (MAO) remmende activiteit (bijv isocarboxazide [Marplan®], fenelzine [Nardil®], selegiline [Eldepryl®], of tranylcypromine [Parnate®]). Als je dat doet, kunt u een extreem hoge bloeddruk te ontwikkelen.

buspiron zal toevoegen aan de gevolgen van alcohol en andere CZS-depressiva (geneesmiddelen die u slaperig of minder alert te maken). Enkele voorbeelden van CNS depressiva zijn antihistaminica of medicijnen voor hooikoorts, andere allergieën of verkoudheid, sedativa, tranquillizers, of slapen geneeskunde; recept pijnstillers of verdovende middelen, barbituraten, geneeskunde voor epileptische aanvallen, spierverslappers, of anesthetica, waaronder een aantal tandheelkundige anesthetica. Neem contact op met uw arts of tandarts voordat u een van de bovenstaande terwijl u buspiron.

Buspiron kan ertoe leiden dat sommige mensen duizelig, licht in het hoofd, slaperig of minder alert zijn dan ze normaal geworden. Zorg dat u weet hoe u reageert op buspiron voordat u gaat rijden, gebruik van machines, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn als je duizelig bent of niet alert doen.

Vermijd het drinken van alcoholische dranken tijdens het gebruik van buspiron.

Niet plotseling stoppen met het innemen buspiron zonder eerst met uw arts. Uw arts kunt u het bedrag dat u neemt alvorens volledig te stoppen het geleidelijk te verminderen. Dit is om de kans op ontwenningsverschijnselen, zoals toegenomen angst te verminderen, verbranding of tintelingen, verwardheid, duizeligheid, hoofdpijn, prikkelbaarheid, misselijkheid, nervositeit, spierkrampen, zweten, moeite met slapen, of ongewone vermoeidheid of zwakte.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van buspiron

Als u denkt dat u of iemand anders kan een overdosis van buspiron hebben genomen, krijgen noodhulp in een keer. Symptomen van een overdosis zijn duizeligheid of duizeligheid, ernstige slaperigheid of verlies van bewustzijn, maagklachten, zoals misselijkheid of braken, of zeer kleine pupillen van de ogen.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Get noodsituaties helpen onmiddellijk als een van de volgende symptomen van overdosering optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

buspiron Side Effects

buspiron

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap categorie B geen bewezen risico voor de mens

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Angst Xanax, Lexapro, Cymbalta, alprazolam, atenolol, lorazepam, hydroxyzine, escitalopram, Ativan, venlafaxine, duloxetine, diazepam

Paniekstoornis Xanax, sertraline, Zoloft, Prozac, alprazolam, clonazepam, lorazepam, fluoxetine, Ativan, venlafaxine, Klonopin, paroxetine