bursitis en tendinitis

Bursitis en Tendinitis

Deze publicatie bevat algemene informatie over bursitis en tendinitis. Het beschrijft wat deze voorwaarden zijn en hoe ze worden gediagnosticeerd en behandeld. Aan het eind is een lijst van de belangrijkste woorden om u te helpen de medische termen die in deze publicatie te begrijpen. Als u nog vragen na het lezen van deze publicatie, kunt u om ze te bespreken met uw arts.

Bursitis en tendinitis zijn beide gemeenschappelijke voorwaarden die ontsteking van het zachte weefsel rond de spieren en botten omvatten, meestal in de schouder, elleboog, pols, heup, knie of enkel.

Een bursa is een klein, met vloeistof gevulde zak die als een kussen tussen een bot en andere bewegende delen: spieren, pezen of huid. Bursae worden gevonden door het lichaam. Bursitis gebeurt wanneer een bursa wordt ontstoken (roodheid en verhoogde vocht in de bursa).

Een pees is een flexibele band van vezelig weefsel dat de spieren verbindt met botten. Tendinitis is een ontsteking van een pees. Pezen brengen de trekkracht van de spieren aan het bot doen bewegen. Ze worden gevonden door het lichaam, zoals de handen, polsen, ellebogen, schouders, heupen, knieën, enkels en voeten. Pezen kunnen kleine, zoals die gevonden in de hand, of grote, zoals de achillespees van de hiel.

Slijmbeursontsteking wordt meestal veroorzaakt door overmatig gebruik of direct trauma aan een joint. Bursitis kan optreden op de knie of elleboog, van het knielen of leunend op de ellebogen langer dan gebruikelijk op een harde ondergrond, bijvoorbeeld. Tendinitis is meestal het gevolg van een verwonding of herhaalde beweging in het getroffen gebied. Deze voorwaarden komen vaker met de leeftijd. Pezen minder flexibel met de leeftijd, en daarom gevoeliger voor beschadigingen.

Mensen zoals timmerlieden, hoveniers, musici en atleten die activiteiten die repeterende bewegingen vereisen uit te voeren of te plaatsen stress op de gewrichten zijn een hoger risico op tendinitis en bursitis.

Een infectie, artritis, jicht, schildklierziekte, en diabetes kunnen ook leiden tot ontsteking van een bursa of pezen.

Tendinitis veroorzaakt pijn en tederheid net buiten een joint. Enkele veel voorkomende namen voor tendinitis identificeren met de sport of beweging die typisch verhoogt het risico voor peesontsteking. Zij omvatten tenniselleboog, elleboog golfer, schouder pitcher, schouder zwemmer, en knie jumper’s. Enkele veel voorkomende voorbeelden te volgen.

Tennis elleboog verwijst naar een blessure aan de buitenkant elleboog pees. Golfer elleboog is een blessure aan de binnenste pees van de elleboog. Deze voorwaarden kunnen ook optreden bij elke activiteit die repetitieve pols draaien of met de hand aangrijpend, zoals het instrument gebruik gepaard gaat, met de hand schudden, of draaiende bewegingen. Timmerlieden, hoveniers, schilders, muzikanten, manicures en tandartsen hebben een hoger risico op deze vormen van tendinitis. Pijn treedt bij de elleboog, soms uitstralend in de bovenarm of naar de onderarm. Een andere naam voor tenniselleboog is laterale epicondylitis. Golfer’s elleboog wordt ook wel mediale epicondylitis.

Twee types van tendinitis kan de schouder beïnvloeden. Biceps tendinitis veroorzaakt pijn aan de voor- of zijkant van de schouder en kunnen neer reizen naar de elleboog en onderarm. Pijn kan ook optreden wanneer de arm overhead verhoogd. De biceps, in de voorkant van de bovenarm, stabiliseert de bovenarm (humerus) in de schouder socket. Het helpt ook versnellen en vertragen de arm tijdens overhead verkeer in activiteiten zoals tennis of pitching.

Rotator cuff tendinitis veroorzaakt schouder pijn op de punt van de schouder en de bovenste, buitenste arm. De pijn kan worden verergerd door het bereiken van, duwen, trekken, tillen, het verhogen van de arm boven schouderhoogte, of liggend op de aangedane zijde. De rotator cuff is vooral een groep van vier spieren die de arm hechten aan het schoudergewricht en laat de arm te draaien en verheffen. Als de rotator cuff en bursa zijn geïrriteerd, ontstoken en gezwollen, kunnen ze samengedrukt tussen de kop van de humerus en het acromion, de buitenrand van het schouderblad geworden. Herhaalde beweging met betrekking tot de armen, of het verouderingsproces waarbij schouder beweging gedurende vele jaren, kan ook irriteren en slijtage van de pezen, spieren en de omliggende structuren. Knijpen van de rotator cuff heet schouder impingement syndroom.

Ontsteking veroorzaakt door reumatoïde artritis rotator cuff tendinitis en bursitis veroorzaken. Sporten waarbij overmatig gebruik van de schouder en de beroepen waarvoor een frequente overhead bereiken zijn andere mogelijke oorzaken van irritatie van de rotator cuff of bursa, en kan leiden tot ontstekingen en impingement.

Als een persoon overdosering een pees tijdens activiteiten zoals dansen, fietsen of hardlopen, kan het langwerpige of ondergaan microscopische tranen en ontstoken raken. Proberen om een ​​val te breken kan ook leiden tot de quadriceps spieren te contracteren en scheur de quadriceps pees boven de knieschijf (patella) of de knieschijfpees eronder. Dit soort letsel is het meest waarschijnlijk gebeuren ouderen wiens pezen neiging om zwakker en minder flexibel. Tendinitis van de knieschijfpees wordt soms knie jumper’s omdat in de sport, dat springen vereisen, zoals basketbal, het samentrekken van de spieren en de kracht van het raken van de grond na een sprong stam van de pees. Na herhaalde stress kan de pees ontstoken of scheuren worden.

Mensen met een tendinitis van de knie kan pijn te voelen tijdens het hardlopen, haastte lopen of springen. Knie tendinitis kan risico op breuken of grote tranen in de pees te verhogen. Een volledige breuk van de quadriceps of patellar pees is niet alleen pijnlijk, maar maakt het ook moeilijk voor een persoon om te buigen, uit te breiden of op te heffen het been, of om gewicht te dragen aan de betrokken been.

Achillespees letsel sprake van een irritatie, stretch of scheur aan de pees verbindt de kuitspier aan de achterkant van de hiel. Achilles tendinitis is een gemeenschappelijk overmatige schade, maar kan ook worden veroorzaakt door strak of zwakke kuitspieren en andere omstandigheden die ervoor zorgt dat de pees minder flexibel en stijver, zoals reactieve artritis of normale veroudering worden.

Achillespees blessures kan iedereen overkomen die regelmatig deelneemt aan een activiteit die de kuitspier veroorzaakt te contracteren, zoals traplopen of met behulp van een trap-stepper, maar komen het meest voor in de middelbare leeftijd “weekend warriors ‘die niet regelmatig kunnen uitoefenen. Onder professionele atleten, de meeste Achilles verwondingen lijken voor te komen in snelle acceleratie of springen sporten zoals voetbal, tennis en basketbal, en eindigt bijna altijd wedstrijd van het seizoen voor de sporter.

Achilles tendinitis kan een chronische aandoening. Het kan ook leiden tot wat lijkt op een plotselinge letsel. Tendinitis is de meest voorkomende factor die bijdraagt ​​aan achillespees tranen. Wanneer een pees is verzwakt door leeftijd of overmatig gebruik, kan een trauma veroorzaken scheuren. Deze verwondingen kunnen zo plotseling en felle dat zij zijn bekend om omlaag te brengen opladen profvoetballers in schokkende wijze zijn.

De diagnose van tendinitis en bursitis begint met een medische anamnese en lichamelijk onderzoek. De patiënt zal de pijn en de omstandigheden waaronder pijn komt beschrijven. De locatie en het begin van pijn, of het varieert in ernst gedurende de dag, en de factoren die verlichten of verergeren pijn zijn belangrijke diagnostische aanwijzingen. Therapeuten en artsen zullen handmatige tests genaamd selectieve weefsel spanning tests om te bepalen welke pees is betrokken te gebruiken, en dan zal betasten (een vorm van het aanraken van de pees) specifieke gebieden van de pees op het gebied van de ontsteking lokaliseren. X-stralen niet pezen of bursae laten zien, maar kan nuttig zijn in het uitsluiten van botproblemen of artritis. In het geval van een gescheurde pezen, röntgenstralen kan toon die pees is getroffen te helpen. In gewisseld, bijvoorbeeld wordt een röntgenstraal blijkt dat de patella lager dan normaal in een quadriceps pees scheurt en hoger dan normaal in een kniepees traan. De arts kan ook gebruik maken van magnetische resonantie beeldvorming (MRI) om een ​​gedeeltelijke of volledige scheur bevestigen. MRI’s detecteren zowel bot en zachte weefsels, zoals spieren, pezen en hun deklagen (omhulsels), en slijmbeurzen.

Om uit te sluiten infectie, de arts kan testvloeistof uit het ontstoken gebied te verwijderen en.

Een huisarts of een fysiotherapeut kan de behandeling van de meest voorkomende oorzaken van tendinitis en bursitis. Gecompliceerde gevallen of die resistent zijn tegen de conservatieve therapieën kunnen verwijzing nodig naar een specialist, zoals een orthopeed of reumatoloog.

De behandeling is gericht op het genezen van de gewonde bursa of pezen. De eerste stap in de behandeling van beide voorwaarden is om pijn en ontsteking met rust, compressie, elevatie en anti-inflammatoire geneesmiddelen, zoals aspirine, naproxen of ibuprofen. Ijs kan ook worden gebruikt bij acute letsels, maar de meeste gevallen van bursitis of tendinitis beschouwd chronische en ijs is niet nuttig. Wanneer ijs nodig kan een ijslaag worden aangebracht op het getroffen gebied gedurende 15 tot 20 minuten om de 4 tot 6 uur gedurende 3 tot 5 dagen. Langer gebruik van ijs en een stretching programma kan worden aanbevolen door een zorgverlener.

Activiteit waarbij het aangetaste gewricht is ook beperkt tot de genezing te bevorderen en te voorkomen dat verdere schade.

In sommige gevallen (bijvoorbeeld in tenniselleboog), kan elleboog banden worden gebruikt om de onderarm spier comprimeren wat pijn verlichten, het beperken van de trekkracht van de pees aan het bot. Andere beschermende inrichtingen, zoals voetorthesen voor de enkel en voet of spalken voor de knie of kant tijdelijk stress aan de getroffen pees of bursa en bevorderen snellere genezing keer, terwijl algemene activiteit niveaus gewoon doorgaan.

Gentle stretching en versterking van oefeningen worden geleidelijk toegevoegd. Massage van het zachte weefsel kan nuttig zijn. Deze kunnen worden voorafgegaan of gevolgd door het gebruik van een zak ijs. Het type oefeningen aanbevolen variabel van de locatie van de getroffen bursa of pezen.

Indien geen verbetering, kan de arts injecteert een corticosteroïd in de ruimte rond de ontstoken bursa of pezen. Hoewel corticosteroïd injecties zijn een gemeenschappelijke behandeling, moeten zij met voorzichtigheid worden gebruikt, omdat ze kan leiden tot verzwakking of scheuring van de pees (met name het gewicht beïnvloeden pezen, zoals de Achilles [enkel], posterior scheenbeen [boog van de voet], en knieschijf [knie] pezen). Als er nog steeds geen verbetering na 6 tot 12 maanden, de arts kan ofwel arthroscopic of open chirurgie om schade te herstellen en te verlichten de druk op de pezen en bursae voeren.

Als de bursitis wordt veroorzaakt door een infectie, zal de arts antibiotica voorschrijven.

Als een pees volledig gescheurd is, kan een operatie nodig zijn om de schade te herstellen. Na de operatie op een quadriceps of knieschijfspier bijvoorbeeld de patiënt een gegoten of brace of immobiliseerinrichting 3 tot 6 weken dragen en krukken. Voor een gedeeltelijke scheur, zou de dokter een cast toe te passen zonder uitvoeren van een operatie.

Sanering van een gedeeltelijke of volledige scheur van een pees vergt een oefening programma om het vermogen om te buigen en strekken van de knie en aan het been te herhalen letsel te voorkomen versterken herstellen. Een revalidatieprogramma kan duren tot 6 maanden, maar de patiënt kan terugkeren naar vele activiteiten voor die tijd.

Om u te helpen ontsteking te voorkomen of de ernst van de herhaling te verminderen

Onderzoekers ondersteund door het Nationaal Instituut van artritis en spier-en huidziekten (NIAMS) bestuderen de rol van het immuunsysteem bij de ontsteking van tendinitis. Hun doel is om nieuwe strategieën ter voorkoming en behandeling tendinitis effectiever te ontwikkelen. Studies zijn ook aangeven welke patiënten meer kans om te profiteren van een operatie voor verwondingen zal zijn. Bovendien zijn onderzoekers aan de ontwikkeling gemanipuleerde musculoskeletale weefsels die één dag beschadigde pezen kan vervangen. Anderen zijn het verkennen van worksite problemen in de ontwikkeling van tendinitis en andere werkgerelateerde aandoeningen van het bewegingsapparaat.

Waar kunnen mensen meer informatie vinden over tendinitis en bursitis?

1 AMS Circle; Bethesda, MD 20892-3675; Telefoon: 301-495-4484; 877-22-NIAMS (877-226-4267); TTY: 301-565-2966; Fax: 301-718-6366; E-mail: .theernment; niams.theernment

reumatologie

APTA

artritis

Voor meer informatie, bezoek de NIAMS website of bel het NIAMS Information Clearinghouse.

Acromion. Het buitenste deel van het schouderblad.

Arthroscopische ingreep. Het herstellen van het interieur van een gezamenlijk door het invoegen van een microscoop-achtig apparaat en chirurgische instrumenten door middel van kleine wondjes in plaats van één, grote chirurgische cut.

Biceps spier. De spieren in de voorkant van de bovenarm.

Bursa. Een klein zakje van weefsel tussen een bot en andere bewegende structuren zoals spieren, huid of pezen. De bursa bevat een smeervloeistof waarmee deze structuren soepel glijden.

Bursitis. Ontsteking of irritatie van een slijmbeurs.

Corticosteroïden. Synthetische bereidingen van cortisol, een hormoon geproduceerd door het lichaam. Corticosteroïden blok productie van stoffen die allergische en ontstekingsreacties veroorzaken van het immuunsysteem. Deze medicijnen kunnen direct worden geïnjecteerd in de ontstekingsplaats. In het algemeen, de symptomen verbeteren of verdwijnen binnen enkele dagen. Frequente injecties in dezelfde plaats worden niet aanbevolen.

Epicondylitis. Een pijnlijke en soms invaliderende zwelling van de weefsels van de elleboog.

Opperarmbeen. De bovenarm bot.

Impingement syndroom. Wanneer de rotator cuff wordt ontstoken en verdikt, kan het vast komen te zitten onder het acromion, wat resulteert in pijn of verlies van beweging.

Ontsteking. De karakteristieke reactie van weefsel beschadiging of ziekte. Het wordt gekenmerkt door vier tekens: zwelling, roodheid, warmte en pijn.

Joint. Een kruising waar twee botten ontmoeten. De meeste verbindingen zijn samengesteld uit kraakbeen, gezamenlijke ruimte, de vezelachtige capsule, het synovium en ligamenten.

Spier. Een weefsel dat de mogelijkheid om samen te trekken, het produceren van beweging of kracht heeft. Er zijn drie soorten spieren: dwarsgestreepte spier, die aan het skelet is verbonden; gladde spieren, die wordt aangetroffen in weefsels zoals de maag en bloedvaten; en hartspier, waarvan de wanden van het hart vormt. Voor dwarsgestreepte spieren te laten functioneren op zijn ideale niveau, moet het gewricht en de omliggende structuren allemaal in goede staat.

Knieschijf. Een platte driehoekige bot aan de voorzijde van het kniegewricht. Ook wel de knieschijf.

Quadriceps. De grote spier aan de voorzijde van het bovenbeen.

Radius. De grootste van de twee botten van de onderarm.

Bereik van de beweging. De mate waarin een verbinding vrij en gemakkelijk kunnen bewegen.

Reumatoïde artritis. Een auto-immune ontstekingsziekte die pijn, zwelling, stijfheid en functieverlies veroorzaken in de gewrichten.

Rotator cuff. Een set van spieren en pezen die de arm bevestigd aan het schouderblad en maakt rotatie van de arm.

Tendinitis. Ontsteking of irritatie van een pees.

Pezen. Vezelachtige koorden die spier te verbinden aan het bot.

De NIAMS dankbaar erkent de hulp van de volgende personen bij de voorbereiding en herziening van de huidige en eerdere versies van dit boekje: Kimberly Kimpton, P.T., HealthMark, Denver, CO; Cato Laurencin, M.D., Ph.D., Universiteit van Virginia, Charlottesville, VA; James Panagis, M.D., mijl per uur, en Michael Ward, M.D., NIAMS / theernment, Bethesda, MD; en Joseph Shrader, P.T.C. Ped., CC, theernment, Bethesda, MD.

De missie van het Nationaal Instituut van artritis en spier-en huidziekten (NIAMS), een onderdeel van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services’ernment (theernment), is de ondersteuning van onderzoek naar de oorzaken, behandeling en preventie van artritis en bewegingsapparaat en huidziekten; de opleiding van fundamentele en klinische wetenschappers dit onderzoek uit te voeren; en de verspreiding van informatie over onderzoek op deze ziekten. De NIAMS Information Clearinghouse is een openbare dienst gesponsord door de NIAMS dat informatie over gezondheid en informatiebronnen biedt. Aanvullende informatie is te vinden op de website NIAMS atniams.theernment.

Deze publicatie bevat informatie over medicijnen die worden gebruikt voor de behandeling van de gezondheidstoestand hier besproken. Wanneer deze publicatie werd ontwikkeld, inclusief we de meest up-to-date (correcte) gegevens beschikbaar. Soms wordt nieuwe informatie over medicijnen vrijgegeven.

INFO- (463-6332);

Drugs @ ataccessdata./scripts/cder/drugsat. Drugs @ is een doorzoekbare catalogus van -gekeurd geneesmiddelen.

/ NCHS

1 AMS Circle; Bethesda, MD 20892-3675; Telefoon: 301-495-4484; 877-22-NIAMS (877-226-4267); TTY: 301-565-2966; Fax: 301-718-6366; E-mail: .theernment; niams.theernment

13-6240