budesonide

Gebruikt Voor budesonide

Therapeutische klasse: Endocriene-Metabolic Agent

Farmacologische klasse: Adrenal Glucocorticoïd

Budesonide verlengde afgifte tabletten worden gebruikt om hulp te krijgen actieve milde tot matige colitis ulcerosa onder controle (induceren remissie).

budesonide is alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor budesonide, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op budesonide of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van budesonide in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld. Omdat budesonide vertraagde groei bij kinderen kan veroorzaken, dienen die zal nemen lang hun gewicht en groei gemeten door de dokter regelmatig.

Voordat u budesonide

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van budesonide bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op leeftijd gerelateerde lever-, nier- of hartproblemen, die voorzichtigheid en een aanpassing van de dosering voor patiënten die budesonide nodig hebben.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Als u het nemen van budesonide, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Budesonide gebruik met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van budesonide met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Budesonide gebruik met een van de volgende kan een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar kan onvermijdelijk in sommige gevallen. Indien samen gebruikt, kan uw arts de dosering of hoe vaak u gebruik maken van budesonide te veranderen, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van budesonide beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Neem budesonide precies zoals voorgeschreven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Ook moet je niet stoppen met het innemen budesonide zonder eerst met uw arts.

budesonide wordt geleverd met een patiënt informatie insert. Lees en volg de instructies nauwkeurig. Vraag uw arts of apotheker als u vragen hebt.

Slik de capsule en verlengde afgifte tablet in zijn geheel. Geen pauze, pletten, kauwen, of te openen.

Houd het gebruik van budesonide voor de volledige tijd van de behandeling, zelfs als je begint te voelen beter na een paar dagen. Gebruik geen doses niet te missen.

De dosering van budesonide zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde doses van budesonide. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van budesonide, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Correct gebruik van budesonide

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken voor enige problemen of ongewenste effecten die kunnen worden veroorzaakt door budesonide.

Als uw toestand niet verbetert of als het erger worden, contact op met uw arts.

budesonide kan leiden tot een ernstige vorm van allergische reactie genaamd anafylaxie. Anafylaxie vereist onmiddellijke medische aandacht. De meest ernstige symptomen van deze reactie zijn zeer snel of onregelmatige ademhaling, happend naar adem, piepende ademhaling, of flauwvallen. Andere tekenen kunnen veranderingen in kleur van de huid van het gezicht, zeer snelle maar onregelmatige hartslag of pols, bijenkorf-achtige zwellingen op de huid en wallen of zwellingen van de oogleden of rond de ogen omvatten. Als deze bijwerkingen optreden, krijgen noodhulp in een keer.

Het gebruik van te veel van budesonide of het gebruik van het voor een lange tijd kan het risico van het hebben van bijnier problemen toenemen. Praat met uw arts als u meer dan één van deze symptomen tijdens het gebruik van budesonide: donker worden van de huid, diarree, duizeligheid, flauwvallen, verlies van eetlust, mentale depressie, misselijkheid, huiduitslag, ongewone vermoeidheid of zwakte, of braken.

Als u het nemen van zijn andere steroïde medicijnen en schakelt over naar Uceris ™, controleer dan eerst met uw arts. Dit kan uw kans op steroïde ontwenningsverschijnselen, zoals hoofdpijn, verlies van eetlust, wazig zien, verandering in het vermogen om kleuren (vooral blauw of geel) te zien, of braken verhogen.

U kunt gemakkelijker infecties krijgen tijdens het gebruik van budesonide. Vermijd mensen die ziek zijn of infecties. Vertel het uw arts meteen als u blootgesteld zijn geweest aan iemand met waterpokken of mazelen.

Zorg ervoor dat elke arts of tandarts die behandelt je weet dat u gebruik maakt van budesonide. Het kan nodig zijn om te stoppen met budesonide enkele dagen voor een operatie of medische tests.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van budesonide

Grapefruits en grapefruitsap kan de effecten van budesonide verhogen door de hoeveelheid van budesonide in het lichaam. Je moet niet grapefruit eten of drinken van grapefruitsap terwijl u budesonide.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

budesonide Side Effects

budesonide

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Astma, Maintenance Symbicort, albuterol, fluticason, montelukast, Singulair, Advair Diskus

Crohn’s Disease Humira, azathioprine, hyoscyamine, Remicade, Lialda, cyclosporine

Inflammatory Bowel Disease prednison, dexamethason, hydrocortison, azathioprine, Decadron, sulfasalazine

Ziekte van Crohn, Maintenance Humira, metronidazol Flagyl, azathioprine, Remicade, Asacol