budesonide en formoterol (inademing) voorzorgsmaatregelen

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleert de voortgang van u of uw kind op regelmatige bezoeken, om ervoor te zorgen dat dit medicijn goed werkt en om te controleren op ongewenste effecten die kunnen worden veroorzaakt door dit geneesmiddel. Het kan nodig zijn uw ogen te hebben gecontroleerd op regelmatige bezoeken. Zorg ervoor dat alle afspraken houden.

Hoewel dit geneesmiddel vermindert het aantal astma-aanvallen, kan de kans op een ernstige astma episode verhogen wanneer ze optreden. Praat met uw arts over eventuele vragen of opmerkingen die je hebt.

Dit zou niet de eerste en enige medicijnen die u gebruikt voor astma of COPD zijn. Dit geneesmiddel zal niet stoppen met een astma-aanval die al begonnen is. Uw arts kan een ander geneesmiddel voorschrijven voor u om te gebruiken in geval van een acute astma-aanval of een acute COPD flare-up. Als de andere geneesmiddel niet zo goed werkt, raadpleeg dan uw arts meteen.

Neem al je COPD medicijnen zoals uw arts besteld. Als je het even welk type van corticosteroïden medicijnen gebruiken om je ademhaling te controleren, blijven gebruiken zoals bevolen door uw arts. Laat uw doses niet wijzigen of stoppen met het gebruik van uw medicijnen zonder te vragen uw arts.

U of uw kind moet dit geneesmiddel niet gebruiken als uw astma-aanval al is gestart of als u al een ernstige astma-aanval. Uw arts kan een ander geneesmiddel (bijvoorbeeld een kortwerkende inhaler) voorschrijven voor u om te gebruiken in geval van een acute astma-aanval. Bel uw arts voor instructies.

Gebruik geen andere astma medicijnen of medicijnen voor ademhalingsproblemen zonder te praten met uw arts. Dit geneesmiddel mag niet worden gebruikt met salmeterol (Serevent®), formoterol (Perforomist ™), of arformoterol (Brovana®) inhalers.

Praat met uw arts of medische hulp als

U kunt gemakkelijker infecties krijgen tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Vertel het uw arts meteen als u of uw kind zijn blootgesteld aan iemand met waterpokken of mazelen.

Dit geneesmiddel kan schimmel infectie van de mond of keel (spruw) veroorzaken. Vertel het uw arts meteen als u witte vlekken in de mond of keel, of pijn bij het eten of slikken.

Patiënten met COPD kunnen meer kans op een longontsteking hebben bij het nemen van dit geneesmiddel. Neem contact op met uw arts als u begint met verhoogde sputum (spuug) productie, verandering in de kleur van het slijm, koorts, rillingen, toegenomen hoest, of een toename van ademhalingsproblemen.

Het gebruik van te veel van dit geneesmiddel of het gebruik van het voor een lange tijd kan het risico van het hebben van bijnier problemen toenemen. Praat met uw arts als u of uw kind meer dan één van deze symptomen tijdens het gebruik van dit geneesmiddel: donker worden van de huid, diarree, duizeligheid, flauwvallen, verlies van eetlust, mentale depressie, huiduitslag,, misselijkheid ongewone vermoeidheid of zwakte , of braken.

Dit geneesmiddel kan paradoxale bronchospasmen die levensbedreigend kunnen zijn veroorzaakt. Neem contact op met uw arts meteen als u met een hoest, moeilijkheden met ademhalen, kortademigheid of een piepende ademhaling.

Als u of uw kind huiduitslag, netelroos, of een allergische reactie op dit medicijn te ontwikkelen, stoppen met het innemen van het geneesmiddel en raadpleeg uw arts zo spoedig mogelijk.

Dit geneesmiddel kan botmineraaldichtheid verminderen wanneer gebruikt voor een lange tijd. Een lage botdichtheid kunnen zwakke botten of osteoporose veroorzaken. Als u vragen heeft over dit, vraag dan uw arts.

Dit geneesmiddel kan veroorzaken kinderen om langzamer dan normaal groeien. Praat met de arts van uw kind als u zich zorgen maakt.

Dit geneesmiddel kan de bloedsuikerspiegel en kalium niveaus beïnvloeden. Als u een verandering in de resultaten van uw bloed of urine suiker of kalium testen opmerkt of als u vragen hebt, contact op met uw arts.

Uw arts kan vragen om een ​​medische identiteitskaart waarin staat dat u of uw kind dit geneesmiddel te gebruiken en dat je aanvullend geneesmiddel in tijden van nood, een ernstige astma-aanval of andere ziekte, of ongewone stress kan nodig dragen.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.