Brugada syndroom

Brugada (brew-GAH-dah) syndroom is een potentieel levensbedreigende hartritmestoornis die soms wordt overgeërfd. Mensen met een Brugada syndroom hebben een verhoogd risico op hartritmestoornissen uit de lagere kamers van het hart (ventriculaire aritmie).

Veel mensen die hebben Brugada syndroom hebben geen symptomen hebben, en zodat ze niet op de hoogte van hun aandoening. Een veelbetekenende abnormaliteit – een zogenaamde type 1 Brugada ECG patroon – wordt gedetecteerd door een elektrocardiogram (ECG) te testen. Brugada syndroom is veel vaker voor bij mannen.

Wanneer een arts te zien

Brugadasyndroom behandelbaar preventieve maatregelen zoals het vermijden verzwarende geneesmiddelen, verminderen koorts en, indien nodig met een medisch apparaat genaamd een implanteerbare cardioverter-defibrillator (ICD).

Wat je kunt doen

Veel mensen die Brugada syndroom gediagnosticeerd, omdat de aandoening vaak geen merkbare symptomen veroorzaken.

Wat te verwachten van uw arts

Het belangrijkste teken van Brugada syndroom is een afwijkend patroon op een elektrocardiogram (ECG) een zogenaamde type 1 Brugada ECG patroon. Je kunt niet het gevoel een Brugada teken – het is pas ontdekt op een ECG.

Het is mogelijk om een ​​Brugada teken, of een patroon hebben, zonder het Brugada syndroom. Echter, tekenen en symptomen die u zou kunnen betekenen hebben Brugada syndroom zijn

Brugada syndroom tekenen en symptomen zijn vergelijkbaar met sommige andere hartritmestoornissen, dus het is van essentieel belang dat u uw arts om te achterhalen of Brugada syndroom of ander hartritme probleem wordt veroorzaakt door uw symptomen.

Als u hartkloppingen of een onregelmatige hartslag (aritmie), maak dan een afspraak met uw arts te zien. Uw probleem kan worden veroorzaakt door een hartritme probleem, maar tests kunnen bepalen of de onderliggende oorzaak van je hart probleem is Brugada syndroom.

Als je flauwvalt en u vermoedt dat het kan zijn als gevolg van een hartaandoening, vragen dringende medische hulp.

Als je ouders, broer, zus of kind is gediagnosticeerd met Brugada syndroom, kunt u een afspraak maken met uw arts. Hij of zij kan bespreken of u genetische testen om te zien of je een risico van Brugada syndroom zou moeten hebben.

Brugada syndroom is een hartritmestoornis. Elk ritme van uw hart wordt geactiveerd door een elektrische impuls gegenereerd door speciale cellen in de rechter bovenste kamer van je hart. Kleine poriën, genaamd kanalen, op elk van deze cellen direct deze elektrische activiteit, die uw hartslag maakt.

In Brugada-syndroom, kan een defect in deze kanalen ertoe leiden dat uw hart abnormaal verslaan en spin elektrisch uit de hand in een abnormaal snelle en gevaarlijke ritme (ventriculaire fibrillatie).

Als gevolg daarvan heeft uw hart niet pompen effectief en niet genoeg bloed reist naar de rest van je lichaam. Dit zal flauwvallen of dat ritme duurt maar kort of plotselinge hartdood als het hart in slecht ritme blijft.

Brugada syndroom wordt vaak erfelijk, maar het kan ook het gevolg zijn van een moeilijk te detecteren structurele afwijking in je hart, onevenwichtigheden in chemische stoffen die helpen de elektrische signalen door je lichaam (elektrolyten), of de effecten van bepaalde medicijnen voorschrijven of cocaïnegebruik.

Brugada syndroom wordt meestal gediagnosticeerd bij volwassenen en, soms, bij adolescenten. Het is zelden gediagnosticeerd bij jonge kinderen.

Risicofactoren voor het Brugada syndroom zijn

Complicaties van Brugada syndroom vereisen dringende medische zorg. Ze bevatten

Plotselinge hartstilstand. Als dit niet onmiddellijk wordt behandeld, dit plotselinge verlies van hartfunctie, ademhaling en bewustzijn, die vaak optreedt tijdens het slapen, is fataal. Met snelle, passende medische zorg, de overleving is mogelijk.

Toedienen van reanimatie (CPR) – snelle compressies aan de borst – en een externe schok van een automatische externe defibrillator (AED) kan de overlevingskansen te verbeteren tot hulpdiensten arriveren.

Als uw arts denkt dat je hebt Brugada-syndroom, moet je waarschijnlijk meerdere afspraken om de diagnose te bevestigen en erachter te komen hoe ernstig uw conditie is. Uw arts moet u instructies geven voor elke afspraak over specifieke voorbereiding.

Hier is wat informatie om u te helpen klaar voor uw afspraak te krijgen, en om te weten wat te verwachten van uw arts.

Het voorbereiden van een lijst van vragen zal u helpen het meeste uit uw tijd te maken met uw arts. Voor Brugada-syndroom, een aantal fundamentele vragen aan uw arts te omvatten

Aarzel niet om eventuele andere vragen die je hebt te stellen.

Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen, zoals

Afgezien van een typische lichamelijk onderzoek, het luisteren naar je hart met een stethoscoop, en de standaard 12-lead ECG, andere tests om te zien of je Brugada syndroom zijn

Elektrocardiogram (ECG) met medicatie. In deze niet-invasieve test, een technicus plaatst sondes op je borst dat de elektrische impulsen die je hartslag te maken op te nemen. Een ECG registreert deze elektrische signalen en kan helpen met uw arts onregelmatigheden in het ritme en de structuur van uw hart te detecteren.

Echter, omdat uw hartritme kunnen veranderen, een elektrocardiogram door zelf kan niet detecteren een abnormaal hartritme. Uw arts kan u een medicijn dat de type 1 Brugada ECG patroon in mensen met Brugada syndroom kan ontmaskeren geven. De medicatie wordt gewoonlijk geïnjecteerd door een intraveneuze (IV) lijn.

Elektrofysiologie (EP) te testen. Als uw ECG suggereert dat je Brugada syndroom, kan uw arts ook aan een EP-test in een poging om te zien hoe gemakkelijk het is om het hart in de abnormale Brugada ritme te gaan.

In een EP test wordt een katheter threaded via een ader in de lies naar je hart, vergelijkbaar met hartkatheterisatie. De elektroden worden dan door de katheter naar verschillende punten in het hart. De elektroden in kaart vervolgens elke onregelmatige hartslag. De elektroden niet je hart schokken – ze gewoon de elektrische signalen die door je hart te detecteren.

Brugadasyndroom behandeling is afhankelijk van het risico van een abnormale hartslag (aritmie). Die beschouwd met een hoog risico hebben

Vanwege de aard van het hartritme afwijkingen, medicatie meestal niet gebruikt voor de behandeling Brugada syndroom. Een medische inrichting een zogenaamde implanteerbare cardioverter-defibrillator is de belangrijkste behandeling.

Implanteerbare cardioverter-defibrillator (ICD). Voor hoog-risico individuen, kan de behandeling van een implanteerbare cardioverter-defibrillator (ICD) bevatten. Dit kleine apparaat controleert continu uw hartritme en levert elektrische schokken wanneer dat nodig is om abnormale hartslag te controleren.

Om een ​​ICD, een flexibele, geïsoleerde draad (lead) tot een belangrijke ader wordt ingebracht onder of in de buurt van uw sleutelbeen en begeleid, met behulp van X-ray beelden, om je hart te plaatsen.

De uiteinden van de kabels worden bevestigd aan hartenlust onderste pompkamers (ventrikels), terwijl de andere uiteinden zijn bevestigd aan de schok generator, die gewoonlijk onder de huid onder uw sleutelbeen geïmplanteerd. De procedure om een ​​ICD te implanteren vereist hospitalisatie voor een dag of twee.

ICD’s kan leiden tot complicaties, wat levensbedreigend, dus het is belangrijk om de voordelen en de risico’s af te wegen. Mensen die een ICD geïmplanteerd voor de behandeling van Brugada syndroom hebben gemeld ontvangen schokken hun ICD zelfs wanneer hun hartslag was geregeld.

Uw arts zal uw ICD programmeren om dit risico te verminderen. Als u een ICD geïmplanteerd als onderdeel van uw Brugada syndroom behandeling, overleg dan met uw arts over manieren om ongewenste schokken te voorkomen.

Drugs therapie. Soms medicijnen zoals kinidine wordt verhinderd dat het hart gaan op de potentieel gevaarlijke ritme. Het kan ook nuttig zijn als aanvullende therapie voor mensen die al een ICD zijn.

Indien de patiënt een hoog risico vanwege een eerdere hartstilstand of een betreffende flauwvallen, de belangrijkste behandeling ICD implantatie.

Uitzoeken je hebt Brugada syndroom kan moeilijk zijn. U kunt zorgen als uw behandeling zal werken of als er andere familieleden zou kunnen zijn in gevaar. Er zijn manieren om te gaan met je gevoelens over je staat, inclusief

een bezoek aan uw arts