brimonidine oogheelkundige

Therapeutische klasse: Antiglaucoompreparaten

Gebruikt Voor brimonidine

Farmacologische klasse: Alpha-2 adrenergische agonist

brimonidine is alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor brimonidine, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op brimonidine of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond pediatrische-specifieke problemen die zou beperken het nut van brimonidinetartraat oogdruppels bij kinderen van 2 jaar en ouder. Vanwege de giftigheid brimonidine’s, gebruiken bij kinderen jonger dan 2 jaar wordt niet aanbevolen.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van brimonidinetartraat oogdruppels bij ouderen zou beperken.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Voordat u brimonidine

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Vertel uw arts als u het nemen van eventuele andere recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneeskunde.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van brimonidine beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Gebruik brimonidine alleen zoals voorgeschreven door uw arts. Niet meer van het te gebruiken, gebruik het dan niet vaker, en niet te gebruiken voor een langere tijd dan uw dokter besteld.

Als uw arts bestelde twee verschillende oogdruppels om samen worden gebruikt, wacht dan tenminste 5 minuten nadat je de eerste geneesmiddel in uw oog te gebruiken het tweede geneesmiddel. Hiermee wordt voorkomen dat het tweede geneesmiddel van “uitwassen” de eerste.

Om de oogdruppels gebruiken

De dosis van brimonidine zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde doses van brimonidine. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van brimonidine missen, breng het zo snel mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

De oogarts zal willen onderzoeken de ogen van uw of uw kind op regelmatige bezoeken om te controleren of het medicijn goed werkt en niet is ongewenste effecten veroorzaken.

Als jeuk, roodheid, zwelling of andere tekenen van oog of ooglid irritatie optreden, stoppen met het gebruik brimonidine en raadpleeg uw arts. Deze symptomen kunnen betekenen dat u of uw kind allergisch bent voor brimonidine zijn.

Als u of uw kind een verwonding aan het oog of infectie, of moeten oogchirurgie hebben, praten met uw arts meteen. U kan nodig zijn om het geneesmiddel te wijzigen of te stoppen met het gebruik.

brimonidine kan ertoe leiden dat sommige mensen om licht in het hoofd, duizelig, slaperig, moe, of minder alert zijn dan ze normaal geworden. Zorg dat u weet hoe u reageert op brimonidine voordat u gaat rijden, gebruik van machines, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn als je niet alert doen.

brimonidine kan toevoegen aan de gevolgen van alcohol en andere CZS-depressiva (geneesmiddelen die u slaperig of minder alert te maken). Enkele voorbeelden van CNS depressiva zijn antihistaminica of medicijnen voor allergieën; sedativa of slaapmiddel; recept pijnstillers of verdovende middelen, medicijnen voor epileptische aanvallen of barbituraten, spierverslappers, of anesthetica, waaronder een aantal tandheelkundige anesthetica. Neem contact op met uw arts voordat u een van de bovenstaande terwijl u brimonidine.

Correct gebruik van brimonidine

Brimonidine kan uw ogen gevoeliger voor licht dan ze zijn normaal geworden. Het dragen van een zonnebril en het vermijden van te veel blootstelling aan fel licht kunnen helpen verminderen het ongemak.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van brimonidine

Zwangerschap categorie B geen bewezen risico voor de mens

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Glaucoom, open hoek Lumigan, timolol oogheelkundige, epinefrine oogheelkundige, Xalatan, Travatan, Alphagan, latanoprost oogheelkundige, pilocarpine oogheelkundige, Azopt, Cosopt, Simbrinza, dorzolamide oogheelkundige

Intra-oculaire hypertensie Lumigan, timolol oogdruppels, Xalatan, Travatan, Combigan, Alphagan, latanoprost oogheelkundige, pilocarpine oogheelkundige, Azopt, Cosopt, Simbrinza, dorzolamide oogheelkundige

brimonidine Side Effects

brimonidine oogheelkundige