bovine colostrum

Populaire namen: Bovine colostrum is ook bekend als koemelk colostrum.

Werkzaamheid-veiligheid waardering

ÒÒ … Ethno of ander bewijs van werkzaamheid.

veiligheid cijfer

Colostrum is de voormelk vloeistof geproduceerd melkklieren gedurende de eerste 2-4 dagen na de geboorte. Het is een rijke natuurlijke bron van voedingsstoffen, antistoffen en groeifactoren voor de pasgeborene.

Colostrum is gebruikt voor de behandeling van diarree, de gezondheid GI verbeteren, om het immuunsysteem te stimuleren. Colostrum bevat immuunfactoren, immunoglobulinen, antilichamen, proline-rijke polypeptiden (PRP), lactoferrine, glycoproteïnen, lactoalbuminen, cytokines (bijvoorbeeld interleukine en interferon), groeifactoren, vitaminen en mineralen. Er is ook een bestanddeel geïsoleerd van runderen Colostrum dat verantwoordelijk is voor baarmoeder- en intestinale contractie en verlaging van de bloeddruk.

Het immuunsysteem stimuleren eigenschappen van bovine colostrum zijn bevorderd de prestaties te verbeteren en anti-aging / healing supplementen. Bepaalde webpagina’s, bijvoorbeeld, het bevorderen van aanzienlijke fitness winsten voor sporters, bovine colostrum’s “anabole effecten” merken en beweren dat het kan “bevorderen spiergroei.” Een klinische proef vindt bovine colostrum supplement om serum IGF-1-concentratie in atleten te verhogen. IGF-1 is een groeifactor die versnelt eiwitsynthese en remt afbraak.

Bepaalde immuun factoren en antilichamen ook vechten een verscheidenheid van organismen, allergenen, of toxines waaronder longontsteking, candida, en griep. Grondwetgevende lactoferrine voorkomt dat ziekteverwekkers van het krijgen van het ijzer die ze nodig hebben om te bloeien. Lactoalbuminen en cytokinen (interleukine en interferon) ook belangrijk als antivirale en antikanker middelen.

Behulp van een gespecialiseerde colostrum preparaat in dierstudies bovine colostrum aangetoond dat een grote capaciteit voor het neutraliseren van bacteriële toxinen en hoge effectiviteit bij de behandeling van ernstige diarree. Colostrum suppletie, in een ander rapport, is aangetoond dat NSAID-geïnduceerde darm schade in verschillende laboratoria en dierproeven voorkomen, suggereert de mogelijke bruikbaarheid bepaalde ulceratieve darmaandoeningen.

Verschillende studies tonen hoe bovine colostrum concentraat, waaronder immunoglobuline G isolaten zeer succesvolle alternatieve middelen gebruikt om GI gezondheid verbeteren en diarree veroorzaakt door een verscheidenheid aan pathogenen. Bij AIDS-patiënten, diarree en gewichtsverlies daaropvolgende vormen een probleem. De ernst van de symptomen in sommige gevallen en soms niet-identificeerbaar ziekteverwekkers niet beïnvloed door antibiotica verwelkomen alternatieve therapie met bovine colostrum.

Meer klinische onderzoeken moeten worden uitgevoerd te begrijpen en te bepalen uit de vele voordelen van bovine colostrum.

Bovine colostrum is moeilijk preparaat te standaardiseren omdat de antistofgehalte sterk kan variëren. Enkele klinische studies zijn uitgevoerd met hyperimmuun colostrum die een specifiek antilichaam titer kan hebben; Echter, de meeste producten die niet voldoen aan dit criterium. Studies toediening 25 tot 125 ml vloeibare formuleringen of 10 tot 20 g droog poeder gerapporteerd.

Contra zijn nog niet geïdentificeerd.

Informatie met betrekking tot veiligheid en werkzaamheid bij zwangerschap en borstvoeding ontbreekt.

Geen goed gedocumenteerd.

Bovine colostrum wordt goed verdragen. Enkele symptomen, waaronder lichte misselijkheid en winderigheid gemeld.

Bovine colostrum lijkt veilig en effectief. Er zijn geen gegevens in de literatuur over de eventuele toxiciteit.

Referenties