botulisme antitoxin intraveneuze

Therapeutische klasse: Antitoxin

Gebruikt voor botulisme antitoxin

Botulisme is een ernstige ziekte die verlamming van de spieren veroorzaakt. Het wordt veroorzaakt door een toxine door een bacterie Clostridium botulinum. Symptomen van botulisme zijn onder meer: ​​dubbele of wazig zien, hangende oogleden, onduidelijke spraak, moeite met ademhalen of slikken, droge mond, of spierzwakte dat zich verspreidt door het hele lichaam.

botulisme antitoxin is slechts door of onder toezicht van uw arts te worden gegeven.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor botulisme antitoxine, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op botulisme antitoxin of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van botulisme antitoxin in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van botulisme antitoxin in de geriatrische bevolking. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Voordat u botulisme antitoxin

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Vertel uw arts als u het nemen van eventuele andere recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneeskunde.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van botulisme antitoxine beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Een verpleegkundige of andere opgeleide zorgverlener zal u botulisme antitoxin geven. botulisme antitoxin wordt gegeven via een naald geplaatst in één van uw aderen.

botulisme antitoxin wordt geleverd met een bijsluiter. Het is zeer belangrijk dat u lezen en begrijpen van deze informatie. Vraag uw arts als u vragen hebt.

Uw arts zal uw voortgang nauwlettend te controleren terwijl u het ontvangen van botulisme antitoxin. Hierdoor kan uw arts om te zien of het medicijn goed werkt en om te beslissen of u moet blijven om het te ontvangen.

botulisme tegengif kan ernstige allergische reacties, waaronder anafylaxie veroorzaken. Anafylaxie kan levensbedreigend zijn en vereist onmiddellijke medische aandacht. Bel uw arts meteen als u een huiduitslag, jeuk, moeite met ademhalen, problemen met slikken, snelle of onregelmatige hartslag, duizeligheid of flauwvallen, beklemming op de borst, of een zwelling van uw handen, gezicht of de mond nadat u de injectie te krijgen.

Neem contact op met uw arts meteen als je rug of gewrichtspijn, koorts, gezwollen lymfeklieren, of een uitslag binnen 1 tot 3 weken na ontvangst van botulisme antitoxin. Dit kunnen tekenen en symptomen van een vertraagde allergische reactie genoemd serumziekte.

botulisme tegengif kan hoofdpijn, koude rillingen, misselijkheid, braken, of ongewone vermoeidheid of zwakte, terwijl u het ontvangen van de injectie of binnen 24 uur na ontvangst. Neem contact op met uw arts of verpleegkundige meteen als u een van deze symptomen.

botulisme antitoxin wordt gemaakt van paard plasma. Sommige paard bloedproducten zijn virussen aan mensen die hen hebben ontvangen verzonden, hoewel het risico laag is. Praat met uw arts als u symptomen die u aangaan.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts of verpleegkundige onmiddellijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie N Niet geclassificeerd

Correct gebruik van botulisme antitoxin

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Botulisme Profylaxe botulisme antitoxin

Botulisme penicilline G kalium, botulisme antitoxin, Pfizerpen, BabyBIG

 of gaat u lid worden van de botulisme tegengif steungroep te verbinden met anderen die dezelfde interesses hebben.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van botulisme antitoxin

botulisme antitoxin Side Effects

botulisme antitoxin