borstkanker chemopreventie: geneesmiddelen die het risico op borstkanker te verminderen

tamoxifen

Preventieve medicatie (chemopreventie) te verminderen het risico op borstkanker bij vrouwen met een hoog risico op het ontwikkelen van de ziekte. Ontdek hoe deze medicijnen werken plus bijbehorende bijwerkingen en gezondheidsrisico’s.

Hoe het werkt

Als je met een hoog risico op borstkanker, kunt u in staat om uw kansen van een verblijf vrij van kanker door het nemen van bepaalde medicijnen, een aanpak die bekend staat als chemopreventie of preventieve therapie te verbeteren.

Wie het voor

Medicijnen voor borstkanker chemopreventie zijn het onderwerp van veel lopend onderzoek.

Vaak voorkomende bijwerkingen

Hier is een blik op wat er bekend is over elk van deze medicijnen, waaronder hoe ze kunnen werken om borstkanker en de mogelijke bijwerkingen en gezondheidsrisico’s te voorkomen.

Tamoxifen blokkeert de effecten van oestrogeen – een reproductief hormoon dat de groei en ontwikkeling van vele borsttumoren be├»nvloedt.

Tamoxifen behoort tot een klasse van geneesmiddelen bekend als selectieve oestrogeen receptor modulators (SERM’s), en het vermindert de effecten van oestrogeen in de meeste gebieden van het lichaam, zoals de borst. In de baarmoeder, tamoxifen werkt als een oestrogeen en stimuleert de groei van de bekleding van de baarmoeder.

Tamoxifen wordt voorgeschreven als een pil u eenmaal per dag in te nemen via de mond. Voor borstkanker vermindering van het risico, is tamoxifen meestal genomen voor een totaal van vijf jaar. De vermindering van het risico voordeel blijft gedurende 10 jaar na het stoppen met tamoxifen.

Tamoxifen wordt gebruikt om het risico van invasieve borstkanker in een hoog risico vrouwen in de leeftijd 35 jaar en ouder te verminderen, ongeacht of zij zijn gegaan door de menopauze.

Over het algemeen, zou u en uw arts overwegen of chemopreventie met tamoxifen recht voor u als is

Vaak voorkomende bijwerkingen van tamoxifen omvatten

In zeldzame gevallen, het nemen van tamoxifen kan veroorzaken

Het risico op baarmoederkanker voor premenopauzale vrouwen die tamoxifen erg laag in vergelijking met degenen die de menopauze hebben ondergaan. De voordelen van tamoxifen opwegen tegen het risico bij premenopauzale vrouwen met een verhoogd risico op borstkanker als gevolg van een sterke familiegeschiedenis van de ziekte of een persoonlijke geschiedenis van precancerous borst veranderingen.

Bij vrouwen die de menopauze hebben ondergaan, kunnen de voordelen van tamoxifen het risico bij vrouwen die een verhoogd risico op borstkanker en hebben ook een operatie om de baarmoeder (hysterectomie) verwijderen opwegen tegen.

risico’s