borst verkalkingen wanneer naar de dokter

Breast verkalkingen zijn kalkafzettingen in borstweefsel. Ze verschijnen als witte vlekken of vlekken op een mammogram, maar kan niet tijdens een borst examen worden gevoeld.

Breast verkalkingen komen vaak voor op mammogrammen, en ze zijn vooral dominant na de menopauze. Hoewel borstkanker verkalkingen zijn meestal goedaardig (goedaardige), bepaalde patronen van verkalkingen – zoals zo strak clusters met onregelmatige vormen – kan borstkanker of voorstadia van veranderingen in het borstweefsel te geven.

Macrocalcifications. Deze verschijnen als grote witte stippen of streepjes. Ze zijn bijna altijd goedaardige en vereisen geen verdere tests of follow-up;. Microcalcificaties. Deze verschijnen als fijne witte vlekken, vergelijkbaar met korrels zout. Ze zijn meestal goedaardig, maar bepaalde patronen kan een vroeg teken van kanker.

Op een mammogram, kan borstkanker verkalkingen verschijnen als macrocalcifications of microcalcificaties.

Als borstkanker verkalkingen verschijnen verdachte op uw eerste mammogram, wordt u teruggebeld voor een extra uitzicht vergroting om een ​​kijkje op de verkalkingen te krijgen. Als de tweede mammogram is nog steeds zorgelijk voor kanker, kan uw arts een borst biopsie om te weten zeker aanraden.

Soms verkalkingen geven borstkanker, zoals ductaal carcinoma in situ (DCIS), maar de meeste verkalkingen gevolg van goedaardige (benigne) condities.

Als uw radioloog vermoedt dat je borst verkalkingen worden geassocieerd met voorstadia wijzigingen of borstkanker, moet u mogelijk een ander mammogram met uitzicht op de vergroting om een ​​kijkje op de verkalkingen te krijgen. Of de radioloog kan een borst biopsie om een ​​monster van borstweefsel te testen voor kanker aan te bevelen.

Uw radioloog kan enige voorafgaande mammogram beelden te vragen om te vergelijken en te bepalen of de verkalkingen zijn nieuw of gewijzigd in nummer of patroon.

Als borst verkalkingen lijken te worden veroorzaakt door een goedaardige aandoening, kan uw radioloog een zes maanden durende follow-up voor een ander mammogram met uitzicht op vergroting aanraden. De radioloog controleert de afbeeldingen voor veranderingen in de vorm, grootte en het aantal verkalkingen dan wel ongewijzigd blijven.

een bezoek aan uw arts