boceprevir (oraal) voorzorgsmaatregelen

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat dit medicijn goed werkt. Bloedonderzoek kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Het gebruik van dit geneesmiddel in combinatie met peginterferon alfa en ribavirine, terwijl u zwanger kunt uw ongeboren kind schadelijk zijn. Deze geneesmiddelen kunnen ook leiden tot aangeboren afwijkingen als de vader wordt gebruikt als zijn seksuele partner zwanger wordt. Als een zwangerschap optreedt tijdens het gebruik van deze geneesmiddelen, raadpleeg dan uw arts meteen.

Om ervoor te zorgen dat je niet zwanger bent, kan uw arts u vragen om een ​​zwangerschapstest voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. U moet een negatieve zwangerschapstest voordat u zal worden toegestaan ​​om dit geneesmiddel te gebruiken met ribavirine. Twee vormen van anticonceptie worden gebruikt tijdens en gedurende 6 maanden na de behandeling eindigt. U moet testen op zwangerschap elke maand tijdens het gebruik van dit geneesmiddel, en gedurende 6 maanden na de behandeling eindigt.

De anticonceptiepil kan niet werken tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Om te houden van het krijgen zwanger, gebruik maken van twee andere vormen van anticonceptie. Andere vormen van anticonceptie onder meer condooms, diafragma’s, of zwangerschap tot schuimen of gelei.

Niet samen gebruiken van dit geneesmiddel met de volgende geneesmiddelen: cisapride (Propulsid®), drospirenon (Yasmin, Yaz®), oraal midazolam (Versed®), pimozide (Orap®), rifampicine (Rifadin®, Rimactane®), sildenafil ( Revatio®), St. janskruid, tadalafil (Adcirca®), triazolam (HALCION®), geneesmiddelen voor de behandeling van een vergrote prostaat (zoals alfuzosine, doxazosine, silodosin, tamsulosine, Cardura®, Flomax®, Rapaflo®, Uroxatral®) , bepaalde geneesmiddelen om cholesterol te verlagen (zoals lovastatine, simvastatine, Mevacor®, Zocor®), geneesmiddelen tegen epilepsie (zoals carbamazepine, fenobarbital, fenytoïne, Dilantin®, Tegretol®), of ergot geneesmiddelen (zoals dihydroergotamine, ergonovine behandelen, ergotamine, methylergonovine, DHE 45®, Ergomar®, Ergotrate®, Methergine®). Met behulp van boceprevir met een van deze geneesmiddelen kan zeer ernstige medische problemen veroorzaken.

Neem contact op met uw arts meteen als je rug, been, of maagpijn, bloedend tandvlees, koude rillingen, donkere urine, moeite met ademhalen, koorts, algemene lichamelijke zwelling, hoofdpijn, verlies van eetlust, misselijkheid of braken, neusbloedingen, bleke huid, keelpijn, ongewone vermoeidheid of zwakte, of vergeling van de ogen of de huid. Dit kunnen symptomen van een bloedziekte genaamd bloedarmoede.

Het gebruik van dit geneesmiddel kan tijdelijk het aantal witte bloedcellen in uw bloed te verlagen, waardoor de kans op het krijgen van een infectie. Ook kan het aantal bloedplaatjes, die nodig is voor een goede bloedstolling zijn verlagen. Als dit gebeurt, zijn er bepaalde voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen, vooral wanneer uw bloedcellen laag is, om het risico van infectie of bloeden te verminderen

Ernstige allergische reacties kunnen optreden met dit geneesmiddel. Neem contact op met uw arts meteen als u netelroos, jeuk, zwelling van het gezicht, ogen, lippen, tong of keel, of moeite met ademhalen of slikken tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Dit geneesmiddel zal u er niet van weerhouden het geven van hepatitis C aan andere mensen. Volg de instructies van uw arts over hoe de verspreiding van deze infectie te voorkomen.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.