bloedglucosemeter: hoe te kiezen

Veel soorten bloedglucosemeters beschikbaar zijn. Hier is hoe te vinden die uw behoeften en levensstijl past.

Als je diabetes hebt, moet je waarschijnlijk een bloedglucosemeter voor het meten en de hoeveelheid suiker (glucose) weer te geven in uw bloed. Oefening, voedsel, medicijnen, stress en andere factoren die invloed hebben op uw bloedsuikerspiegel. Met behulp van een bloedglucosemeter kan u helpen uw diabetes beter te beheren door het bijhouden van eventuele schommelingen in uw bloedsuikerspiegel.

Veel soorten bloedglucosemeters zijn beschikbaar, van basismodellen tot meer geavanceerde meters met meerdere functies en opties. De kosten van bloedglucosemeters en teststrips varieert, net als verzekeringsdekking. Bestudeer uw opties alvorens te beslissen welk model te kopen.

Bij het selecteren van een bloedglucosemeter, kan het helpen om de basis van hoe ze werken weten. Voor de meeste bloedglucosemeters gebruiken, moet u eerst plaatst u een teststrip in het apparaat. Dan prik je een schone vingertop met een speciale naald (lancet) om een ​​druppel bloed te krijgen. Je goed raak de teststrip om het bloed en wachten op een bloedglucose het lezen op het scherm verschijnen.

Bij gebruik en juiste wijze zijn opgeslagen, bloedglucosemeters zijn over het algemeen juist in hoe ze meten glucose. Ze verschillen in het type en aantal van de functies die zij aanbieden. Hier zijn verschillende factoren te overwegen bij het kiezen van een bloedglucosemeter

Hoewel vingerprikken blijven de gouden standaard voor de bloedsuikerspiegel monitoring, zijn onderzoekers het ontwikkelen van producten ontworpen om de “ouch” uit te maken van het proces. Vraag uw arts over deze alternatieven.

Als je hebt gekeken naar de kosten, functies en andere overwegingen en zijn nog steeds niet zeker weet welke bloedglucosemeter om te kopen, vraag dan uw arts of diabetes opvoeder voor een aanbeveling.

een bezoek aan uw arts