bloeddruk grafiek: wat uw leesmiddelen

Deze bloeddruk grafiek kan u helpen erachter te komen of uw bloeddruk op een gezond niveau, of als je nodig hebt om een ​​aantal maatregelen te nemen om uw nummers te verbeteren.

Bloeddrukmetingen vallen in vier algemene categorieën, variërend van normaal tot fase 2 hoge bloeddruk (hypertensie). Het niveau van uw bloeddruk bepaalt wat voor soort behandeling die u nodig heeft. Om een ​​nauwkeurige bloeddrukmeting te krijgen, moet uw arts uw metingen op basis van het gemiddelde van twee of meer bloeddrukmetingen op drie of meer kantoor bezoeken evalueren.

Hier is een blik op de vier categorieën bloeddruk en wat ze betekenen voor jou. Als uw metingen in twee verschillende categorieën vallen, uw juiste categorie bloeddruk is de hogere categorie. Bijvoorbeeld, als uw bloeddruk lezing is 125/95 millimeter kwik (mm Hg), je hebt fase 1 hypertensie.

* Ranges kan lager zijn voor kinderen en tieners. Praat met de arts van uw kind als je betrokken uw kind heeft een hoge bloeddruk.

† NB: Deze aanbevelingen richten een hoge bloeddruk als een enkele gezondheidstoestand. Als u ook hart-en vaatziekten, diabetes, chronische nierziekte of bepaalde andere voorwaarden, moet u wellicht meer agressief de behandeling van uw bloeddruk.

Als u een gezonde volwassene jonger dan 60 bent, of als u een chronische nierziekte, diabetes of coronaire hartziekte, de behandeling doel is minder dan 140/90 mm Hg. Als u een gezonde volwassene de leeftijd van 60 jaar of ouder bent, uw behandeling doel is minder dan 150/90 mm Hg.

Als uw bloeddruk normaal is, handhaven of aannemen van een gezonde levensstijl kan voorkomen of vertragen het ontstaan ​​van hoge bloeddruk of andere gezondheidsproblemen. Als uw bloeddruk is niet normaal, een gezonde levensstijl – vaak samen met medicatie – kan helpen om het onder controle en beperken van het risico van levensbedreigende complicaties.