blaasstenen

Blaasstenen zijn harde massa’s van mineralen in uw blaas. Blaasstenen ontwikkelen wanneer urine in de blaas wordt geconcentreerd, waardoor de mineralen in uw urine te kristalliseren. Geconcentreerde, stagnerende urine is vaak het gevolg van het niet kunnen om uw blaas volledig leeg.

Blaasstenen niet altijd leiden tot tekenen of symptomen en kan worden ontdekt tijdens tests voor andere problemen. Wanneer de symptomen zich voordoen, kunnen ze variƫren van buikpijn naar bloed in de urine.

Wat je kunt doen

Kleine blaasstenen soms pas op hun eigen, maar je kan nodig zijn om anderen verwijderd door uw arts te hebben. Onbehandeld kan blaasstenen infecties en andere complicaties veroorzaken.

Wat te verwachten van uw arts

Sommige mensen met blaasstenen hebben geen problemen – zelfs wanneer hun stenen zijn groot. Maar als een stenen irriteert de blaaswand of blokkeert de stroom van urine, tekenen en symptomen kunnen ontwikkelen. Deze omvatten

Het breken van stenen uit elkaar

Blaasstenen het algemeen beginnen wanneer uw blaas niet helemaal leeg. De urine die overblijft in je blaas kan kristallen die uiteindelijk blaasstenen worden gevormd. In de meeste gevallen een onderliggende aandoening invloed op het vermogen van uw blaas volledig te legen.

chirurgische verwijdering

De meest voorkomende aandoeningen die blaasstenen veroorzaken omvatten

Andere voorwaarden die kunnen leiden tot blaasstenen omvatten

In ontwikkelingslanden, blaasstenen komen vaak voor bij kinderen – vaak als gevolg van uitdroging, infecties en een eiwitarm dieet. In andere delen van de wereld, blaasstenen komen vooral in volwassenen, vooral bij mannen 30 jaar en ouder.

Voorwaarden die bijdragen aan het risico op blaasgruis omvatten

Blaasstenen die niet verwijderd – ook wanneer deze niet symptomen veroorzaken – kan leiden tot complicaties, zoals

Als u tekenen en symptomen van blaasstenen hebt, ben je waarschijnlijk beginnen met het zien van uw huisarts of een huisarts. Echter, kunt u worden doorverwezen naar een arts die is gespecialiseerd in het behandelen van aandoeningen van de urinewegen (uroloog).

Om klaar te zijn voor uw afspraak, maak een lijst van

Daarnaast

Voor blaasstenen, een aantal fundamentele vragen aan uw arts te omvatten

Aarzel niet om extra vragen die tijdens uw afspraak kunnen komen vragen.

Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen, zoals

Het bereiken van een diagnose van blaasstenen kan inhouden

In het algemeen moet blaasstenen verwijderd. Als de steen klein is, kan uw arts adviseren dat je drinkt veel water per dag om te helpen de steen pass. Omdat blaasstenen vaak veroorzaakt door het onvermogen om de blaas te legen, spontane passage van de stenen is onwaarschijnlijk. Bijna alle gevallen vereist het verwijderen van de stenen.

Blaasstenen worden vaak verwijderd tijdens een procedure genaamd een cystolitholapaxy (sis-teen-lih-Thol-uh-pak-see). Een kleine buis met een camera op het einde (cystoscoop) wordt ingebracht via uw plasbuis en in je blaas om de steen te bekijken. Uw arts gebruikt dan een laser, echografie of mechanisch apparaat om de steen te breken in kleine stukjes en spoelt de stukken uit je blaas.

Voordat de procedure, zult u waarschijnlijk narcose dat het onderste deel van je lichaam (regionale anesthesie) of dat maakt je onbewuste en niet in staat om pijn (algemene anesthesie) voelen verdooft. Complicaties van een cystolitholapaxy zijn niet vaak voor, maar urineweginfecties, koorts, kan een scheur in uw blaas of bloeden optreden. Uw arts kan u antibiotica geven voordat de procedure om het risico op infecties te verminderen.

Ongeveer een maand na de cystolitholapaxy, zal uw arts waarschijnlijk controleren om ervoor te zorgen dat er geen steen fragmenten in uw blaas blijven.

Af en toe, blaasstenen dat groot of te moeilijk te breken zijn, worden verwijderd door middel van open chirurgie. In deze gevallen uw arts maakt een incisie in de blaas en is rechtstreeks verwijdert de stenen. Eventuele onderliggende aandoening die de stenen, zoals een vergrote prostaat, worden gecorrigeerd tegelijkertijd.

Geen studies hebben bevestigd dat kruidenmiddelen kan breken blaasstenen, die keihard zijn en vereisen gewoonlijk een laser, echografie of een andere procedure voor het verwijderen.

Controleer altijd met uw arts voordat u een alternatieve geneeskunde therapie om zeker te zijn dat het veilig is en dat het zal geen nadelige wisselwerking met andere medicijnen die je neemt.

Blaasstenen meestal het gevolg van een onderliggende aandoening die moeilijk te voorkomen, maar u kunt uw kans op het ontwikkelen blaasstenen verminderen door het volgen van deze tips

een bezoek aan uw arts