Blaas en andere urotheel Kanker Screening

Screening is op zoek naar kanker voordat een persoon heeft geen symptomen. Dit kan helpen bij het vinden; kanker in een vroeg stadium. Wanneer abnormale weefsel of kanker vroeg wordt gevonden, kan; gemakkelijker te behandelen. Tegen de tijd dat de symptomen verschijnen, kan kanker zijn begonnen; verspreiden.

Wetenschappers proberen om beter te begrijpen welke; mensen hebben meer kans op bepaalde vormen van kanker te krijgen. Ze hebben ook de dingen te bestuderen; we doen en de dingen om ons heen te zien of ze kanker veroorzaken. Deze; informatie helpt artsen raden die moeten worden gescreend op kanker, die; screening tests moeten worden gebruikt, en hoe vaak de tests moeten worden uitgevoerd.

Het is belangrijk te onthouden dat uw arts niet noodzakelijk; denk dat je kanker hebt als hij of zij suggereert een screening test. screening; tests worden gegeven wanneer u geen symptomen van kanker.

Als een screening testresultaat abnormaal is, moet u wellicht meer tests gedaan om te achterhalen of je kanker hebt. Deze diagnostische tests worden genoemd.

De blaas is een hol orgaan in het onderste deel van het abdomen. Het heeft de vorm van een kleine ballon en heeft een spierwand die; maakt het mogelijk om grotere of kleinere opslaan urine door de nieren krijgen. Er zijn twee nieren, een aan elke zijde van de ruggengraat, boven de taille. Minuscule buisjes in de nieren filter en schoon het bloed. Ze nemen afvalstoffen en maken urine. De urine pass vanop elke nier via een lange buis genoemd een urineleider in de blaas. De blaas houdt de urine totdat het door de urethra en verlaat het lichaam ..

Het urotheel is een laag van weefsel dat de urethra, blaas, ureters, prostaat en nierbekken. Kanker die begint in het urotheel van de blaas is veel vaker voor dan kanker die begint in het urotheel van de urinebuis, urineleiders, prostaat- of nierbekken. Want het is de meest voorkomende vorm van urothelial, blaaskanker is de focus van deze samenvatting.

Er zijn 3 soorten kanker die beginnen in de urotheelcellen van de; blaas. Deze kankers zijn genoemd naar de; type cellen die kwaadaardig (kanker)

Zie de volgende samenvattingen voor meer informatie over de blaas en andere vormen van kanker urothelial

In de Verenigde Staten, komt voor blaaskanker vaker voor bij mannen dan bij vrouwen, en vaker bij blanken dan bij zwarten. Als de VS bevolking ouder is geworden, is het aantal mensen gediagnosticeerd met blaaskanker toegenomen, maar het aantal sterfgevallen als gevolg van blaaskanker is afgenomen. Dit geldt voor mannen en vrouwen van alle rassen in de afgelopen 30 jaar.

Iets dat je kans op het krijgen van een ziekte verhoogt; is een risicofactor genoemd. Het hebben van een risicofactor, betekent niet dat je kanker krijgt, niet met risicofactoren betekent niet dat je geen kanker krijgt. Praat met uw arts als u denkt dat u mogelijk een verhoogd risico op blaaskanker. Risicofactoren voor blaaskanker zijn onder andere

Sommige tests worden gebruikt omdat ze getoond nuttig bij zowel het vinden van kanker vroeg en het verminderen de kans op overlijden aan deze kankers. Andere testen worden gebruikt omdat is aangetoond dat kanker bij sommige mensen; echter, is het niet bewezen in klinische studies die gebruik maken van deze tests zal het risico om te overlijden aan kanker verminderen.

Wetenschappers bestuderen screening tests voor mensen met de minste risico’s en de meeste voordelen te vinden. kanker screening tests ook moeten tonen of vroege opsporing (vinden voordat kanker veroorzaakt symptomen) vermindert kans op sterven aan de ziekte van een persoon. Voor sommige vormen van kanker, vinden en behandelen van de ziekte in een vroeg stadium kan leiden tot een betere kans op herstel.

Screening op blaaskanker wordt onderzocht en er zijn screening van klinische proeven die plaatsvinden in vele delen van het land. Informatie over lopende klinische studies is beschikbaar op dit forum.

Cystoscopie is een procedure om te kijken in de blaas en de urethra om te controleren op abnormale gebieden. Een cystoscoop (een dunne, verlichte buis) wordt ingebracht via de urethra in de blaas. Weefsel monsters worden genomen voor biopsie. Vergroot Cystoscopie. Een cystoscoop (een dunne, buis-achtig instrument met een lichte en een lens voor het bekijken) wordt ingebracht via de urethra in de blaas. Vloeistof wordt gebruikt om de blaas te vullen. De arts bekijkt een beeld van de binnenwand van de blaas op een computermonitor.

Urine cytologie een laboratorium test waarbij een monster van urine onder een microscoop voor abnormale cellen wordt gecontroleerd.

Hematurie (rode bloedcellen in de urine) kan worden veroorzaakt door kanker of andere aandoeningen. Een hematurie test wordt gebruikt om te controleren op bloed in een urinemonster door het bekijken onder een microscoop of met een speciale teststrip. De test kan worden herhaald in de tijd.

Beslissingen over screening tests kunnen moeilijk zijn. Niet alle screeningtests zijn behulpzaam en de meeste hebben risico’s. Voordat met eventuele screening test, mag u; willen de proef met uw arts te bespreken. Het is belangrijk om het risico van kennen; de test en of het is bewezen dat het risico op overlijden aan kanker te verminderen.

Screening testresultaten lijken abnormaal te zijn, hoewel er geen; kanker is aanwezig. Een vals-positieve uitslag (die laat zien dat er kanker als er echt niet), kunnen leiden tot angst en wordt meestal gevolgd door meer tests (zoals cystoscopie of andere invasieve procedures), die ook risico’s. Vals-positieve resultaten vaak voorkomen bij hematurie testen, wordt bloed in de urine meestal veroorzaakt door kanker gerelateerde aandoeningen.

Screening testresultaten verschijnen normaal hoewel blaaskanker is; aanwezig. Een persoon die een vals-negatieve uitslag ontvangt (die, geeft aan dat er geen kanker als er werkelijk is) kan vertraging op zoek naar medische zorg, zelfs als er symptomen.

Uw arts kan u adviseren over uw risico op blaaskanker en uw behoefte aan screeningtests.

Deze vorm van kanker informatie samenvatting over actuele informatie over de screening van de blaas en andere urothelial kankers. Het is bedoeld om te informeren en te helpen patiënten, families en verzorgers.

de screening en preventie Editorial Board.

Een klinisch onderzoek is een onderzoek om een ​​wetenschappelijke vraag te beantwoorden, zoals de vraag of een behandeling beter is dan de andere. Trials zijn gebaseerd op eerdere studies en het geleerde in het laboratorium. Elke proef geeft antwoord op een aantal wetenschappelijke vragen om nieuwe en betere manieren om kankerpatiënten te helpen. Tijdens de behandeling klinisch onderzoek wordt informatie verzameld over de effecten van een nieuwe behandeling en hoe goed het werkt. Als een klinische studie toont aan dat een nieuwe behandeling beter is dan een momenteel wordt gebruikt, kan de nieuwe behandeling “standaard.” Patiënten kunnen willen denken over het nemen deel aan een klinische proef. Sommige klinische studies zijn alleen open voor patiënten die nog niet begonnen met de behandeling.

Screening en Preventie Editorial Board. Blaas en andere urotheel Kanker Screening. Bethesda, MD: / types / blaas / patiënt / blaas-screening-. . [PMID: 26389218]