biopsie: types van biopsie procedures die worden gebruikt om de diagnose van kanker

Beenmergpunctie

Je zou nerveus worden over een aanstaande biopsie. Leren over biopsies en hoe en waarom ze klaar zijn kan helpen verminderen uw angst.

Een biopsie is een procedure om een ​​stukje weefsel of een monster van cellen uit het lichaam verwijderen zodat het in een laboratorium kunnen worden geanalyseerd. Als je ervaart bepaalde tekens en symptomen of als uw arts een punt van zorg heeft geïdentificeerd, kunt u een biopsie te bepalen of u kanker of een andere aandoening hebben ondergaan.

endoscopische biopsie

Terwijl weergavetests, zoals X-stralen, zijn nuttig bij het detecteren massa of gebieden van abnormaliteit, ze kunnen alleen niet onderscheiden kankercellen van goedaardige cellen. Voor de meeste kankers, de enige manier om een ​​definitieve diagnose is een biopsie om cellen te verzamelen voor nader onderzoek uit te voeren.

Hier is een blik op de verschillende vormen van biopsie procedures gebruikt om een ​​diagnose van kanker te maken

Uw arts kan een beenmergpunctie aanraden als er een afwijking geconstateerd in uw bloed of als uw arts vermoedt kanker is ontstaan ​​in of reisde naar uw beenmerg.

Beenmerg is de sponsachtige materiaal in een aantal van uw grotere botten waar de bloedcellen worden geproduceerd. Het analyseren van een monster van het beenmerg kan uitwijzen wat de oorzaak van uw bloed probleem.

Beenmergpunctie wordt vaak gebruikt om verschillende bloedproblemen diagnose – zowel goedaardig en kwaadaardig – waaronder bloedkanker, zoals leukemie, lymfoom en multiple myeloom. Een beenmergpunctie kan ook kanker die elders begonnen en reisde naar het beenmerg op te sporen.

Tijdens een beenmergpunctie, uw arts tekent een steekproef van beenmerg uit de achterkant van je heupbeen met behulp van een lange naald. In sommige gevallen kan uw arts merg uit andere beenderen biopsie in je lichaam. Ontvangt een plaatselijke verdoving bij een beenmergpunctie om ongemak tijdens de procedure.

Tijdens de endoscopie, uw arts maakt gebruik van een dunne, flexibele buis (endoscoop) met een licht op het einde om structuren te zien in je lichaam. Speciale gereedschappen gevoerd door de pijp om een ​​klein weefselmonster te analyseren nemen.

Wat voor soort endoscopische biopsie onderga je hangt af van waar het verdachte gebied is gelegen. Buizen gebruikt in een endoscopische biopsie kan worden ingebracht via de mond, rectum, urinewegen of een kleine incisie in je huid. Voorbeelden van endoscopische biopsie procedures omvatten cystoscopie om weefsel te verzamelen van in je blaas, bronchoscopie om weefsel te krijgen van in je longen en colonoscopie om weefsel te verzamelen van in je dikke darm.

Afhankelijk van het type endoscopische biopsie u ondergaat, kan een kalmeringsmiddel of verdoving voor de procedure ontvangen.

Tijdens een naald biopsie, uw arts maakt gebruik van een speciale naald om cellen te extraheren uit een verdacht gebied.

Een naald biopsie wordt vaak gebruikt op tumoren die uw arts door uw huid kan voelen, zoals verdachte borststukken en vergrote lymfeklieren. In combinatie met een imaging procedure, zoals X-stralen, kan naaldbiopsie worden gebruikt om cellen van een verdacht gebied dat niet kan worden gevoeld door de huid te verzamelen.

Naaldbiopsie procedures omvatten

Je krijgt een plaatselijke verdoving krijgen om te verdoven het gebied wordt biopsie, om de pijn te minimaliseren.

naaldbiopsie