beyaz: toepassingen, dosering & bijwerkingen

Wat is Beyaz?

Beyaz wordt gebruikt als anticonceptie om zwangerschap te voorkomen. Het wordt ook gebruikt voor de behandeling van matige acne bij vrouwen die minstens 14 jaar oud en zijn begonnen met de menstruatie, en die willen de pil gebruiken.

Beyaz wordt ook gebruikt om de symptomen van premenstruele dysfore stoornis (PMDD), zoals angst, depressie, prikkelbaarheid, concentratieproblemen, gebrek aan energie, slaap of eetlustveranderingen, borsten, gewrichts- of spierpijn, hoofdpijn en gewichtstoename behandelen.

Beyaz kan ook worden genomen om folaatsupplementen bij vrouwen die ervoor kiezen om een ​​oraal anticonceptiemiddel gebruiken bieden.

Belangrijke gegevens

Niet gebruiken Beyaz als u zwanger bent of als u onlangs een baby had.

Je moet Beyaz niet nemen als u een van de volgende voorwaarden: nierziekte, ongecontroleerde hoge bloeddruk, hart-en vaatziekten, een bloedstolling stoornis, problemen met de bloedsomloop, diabetische problemen met uw ogen, een bijnier stoornis, ongewone vaginale bloeden, lever ziekte of leverkanker, ernstige migraine, een geschiedenis van borstkanker of baarmoederkanker, of als u ooit een hartaanval, beroerte, of een bloedstolsel.

Je moet Beyaz niet nemen als u rookt en ouder zijn dan 35 jaar. Roken kan het risico op bloedstolsels, beroerte of een hartaanval te verhogen, terwijl het nemen van Beyaz.

Mogelijk moet u een back-up anticonceptie, zoals condooms of zaaddodende pasta, te gebruiken wanneer je voor het eerst gaat gebruiken Beyaz of als u een dosis mist. Volg de instructies van uw arts.

Voordat u dit geneesmiddel

Het missen van een pil verhoogt het risico op zwangerschap. volg dan de “gemiste dosis” instructies zorgvuldig als u vergeet uw Beyaz nemen.

Roken kan uw risico op bloedstolsels, beroerte of een hartaanval te verhogen, terwijl het nemen van Beyaz, vooral als u ouder bent dan 35 jaar. Uw risico neemt toe hoe meer je rookt. Je moet niet de pil nemen als u rookt en ouder zijn dan 35 jaar.

Geen gebruik maken van de pil als je zwanger bent. Vertel het uw arts meteen als u zwanger wordt, of als u twee menstruatie op een rij te missen. Als u onlangs een baby had, wacht minstens 4 weken voordat u dit geneesmiddel.

Je moet Beyaz niet gebruiken als u hebt

hart-en vaatziekten (coronaire hartziekte, ongecontroleerde hartklep stoornis, geschiedenis van een hartaanval of beroerte)

een geschiedenis van bloedstolsels

onbehandeld of ongecontroleerde hoge bloeddruk

een bloedstolling aandoening of problemen met de bloedsomloop

nierziekte

een bijnier stoornis

problemen met uw ogen, nieren, of het verkeer veroorzaakt door diabetes

leverziekte of leverkanker

ernstige migraine (met aura, gevoelloosheid, zwakte, of visie veranderingen)

abnormale vaginale bloeden dat niet is gecontroleerd door een arts; of

een geschiedenis van hormoon-gerelateerde kanker zoals borstkanker en baarmoederkanker.

Om ervoor te zorgen Beyaz veilig is voor u, vertel uw arts als u

hoog kaliumgehalte in het bloed

hoge cholesterol of triglyceriden, of als je te zwaar bent

traag werkende schildklier, diabetes, galblaas en vaatziekten; of

Hoe moet ik Beyaz nemen?

een geschiedenis van geelzucht, veroorzaakt door de zwangerschap of de pil.

De hormonen in Beyaz kan overgaan in de moedermelk en kan een zogende baby schaden. Dit geneesmiddel kan ook vertragen de productie van moedermelk. Niet gebruiken Beyaz als je borstvoeding geeft.

Neem Beyaz precies zoals voorgeschreven door uw arts. Volg alle aanwijzingen op uw recept label. Neem dit geneesmiddel niet in grotere of kleinere hoeveelheden of langer dan aanbevolen. U zult uw eerste pil op de eerste dag van je menstruatie of op de eerste zondag na je menstruatie begint. Mogelijk moet u back-up anticonceptie (zoals condooms en zaaddodende middelen) te gebruiken wanneer u voor het eerst start met het gebruik van dit geneesmiddel. Volg de instructies van uw arts.

Neem één Beyaz tablet per dag, niet meer dan 24 uur na elkaar. Wanneer de pillen opraken, start een nieuwe verpakking de volgende dag. Je zou kunnen krijgen zwanger als je een pil niet dagelijks doen nemen. Haal je recept bijgevuld voordat je pillen helemaal leeg.

U moet de Beyaz pillen in de juiste volgorde te nemen voor dit geneesmiddel effectief in het voorkomen van zwangerschap te zijn. Volg de gegevens op elke rij van de pillen in uw blisterverpakking pijlen. De laatste paar pillen die je neemt bevatten slechts levomefolate en niet het anticonceptiemiddel (geboortebeperking) medicijnen.

Misschien heeft u doorbraak bloeden, vooral tijdens de eerste 3 maanden. Vertel uw arts als het bloeden aanhoudt of is erg zwaar.

Gebruik back-up anticonceptie als je ziek met ernstige braken of diarree zijn.

Als u een operatie of medische tests nodig hebt of als u zal zijn op bedrust, kan het nodig zijn om te stoppen met het gebruik van dit geneesmiddel voor een korte tijd. Elke arts of chirurg die je behandelt zou moeten weten dat je Beyaz nemen.

Bewaar Beyaz bij kamertemperatuur weg van vocht en warmte.

Gebruikelijke dosis voor volwassenen van Beyaz voor Anticonceptie

1 tablet per dag oraal. Een patiënt moet beginnen met hetzij op de eerste dag van de menstruatie (dag 1 Start) of op de eerste zondag na het begin van de menstruatie (zondag Start). De patiënt moet beginnen de volgende en alle daaropvolgende 28 dagen regimes op dezelfde dag van de week begon het eerste regime, volgens hetzelfde schema.

Gebruikelijke dosis voor volwassenen van Beyaz voor premenstruele dysfore Disorder

1 tablet per dag oraal. Een patiënt moet beginnen met hetzij op de eerste dag van de menstruatie (dag 1 Start) of op de eerste zondag na het begin van de menstruatie (zondag Start). De patiënt moet beginnen de volgende en alle daaropvolgende 28 dagen regimes op dezelfde dag van de week begon het eerste regime, volgens hetzelfde schema. Beyaz is geïndiceerd voor de behandeling van de symptomen van het premenstrueel dysphoric stoornis (PMDD) bij vrouwen die ervoor kiezen om een ​​oraal anticonceptiemiddel gebruiken als hun methode van anticonceptie. De effectiviteit van Beyaz voor premenstruele dysfore stoornis bij gebruik voor meer dan drie menstruele cycli is niet onderzocht.

Beyaz doseren informatie

Gebruikelijke dosis voor volwassenen van Beyaz voor Acne

Wat gebeurt er als ik een dosis gemist?

1 tablet per dag oraal. Een patiënt moet beginnen met hetzij op de eerste dag van de menstruatie (dag 1 Start) of op de eerste zondag na het begin van de menstruatie (zondag Start). De patiënt moet beginnen de volgende en alle daaropvolgende 28 dagen regimes op dezelfde dag van de week begon het eerste regime, volgens hetzelfde schema. Beyaz is geïndiceerd voor de behandeling van matige acne vulgaris bij vrouwen ten minste 14 jaar oud zijn, die geen bekende contra-indicaties voor orale contraceptiva therapie en hebben menarche bereikt. Beyaz worden gebruikt voor de behandeling van acne indien de patiënt wenst een oraal contraceptivum voor anticonceptie.

Wat gebeurt er als ik een overdosis?

Volg de patiënt instructies die bij uw geneesmiddel. Vraag uw arts of apotheker als u deze instructies niet begrijpt. Het missen van een Beyaz tablet verhoogt het risico op zwangerschap. Als u één pil tijdens de week 1, 2 of 3 mist, neem twee pillen op de dag dat u het zich herinnert. Neem dan één pil per dag voor de rest van het peloton.

Als u twee pillen missen in een rij in week 1 of 2, neem twee pillen per dag gedurende twee dagen op een rij. Neem dan één pil per dag voor de rest van het peloton. Gebruik back-up anticonceptie gedurende ten minste 7 dagen na de gemiste pillen.

Als u twee pillen missen op een rij in week 3, gooien de rest van het peloton en start een nieuwe verpakking op dezelfde dag als je een dag 1 starter. Als u een zondag starter, houdt het nemen van een pil elke dag tot en met zondag. Op zondag, gooien de rest van het peloton en start een nieuwe verpakking die dag.

Wat moet ik vermijden?

Als je drie pillen missen op een rij in week 1, 2 of 3, gooien de rest van het peloton en start een nieuwe verpakking op dezelfde dag als je een dag 1 starter. Als u een zondag starter, houdt het nemen van een pil elke dag tot en met zondag. Op zondag, gooien de rest van het peloton en start een nieuwe verpakking die dag.

Als je twee of meer pillen missen, kan je niet een periode in de maand. Als u een periode missen voor twee maanden op rij, bel dan met uw arts, omdat u zwanger zou kunnen zijn.

Als u een levomefolate pil in Week 4 missen, gooi het weg en houdt het nemen van een pil per dag totdat de verpakking leeg is. Je hebt geen back-up anticonceptie nodig hebt als je een levomefolate pil missen.

 Overdosering symptomen kunnen zijn misselijkheid, braken en vaginale bloeden.

Niet roken tijdens het gebruik van Beyaz, vooral als u ouder bent dan 35 jaar.

Beyaz zal je niet beschermen tegen seksueel overdraagbare aandoeningen, waaronder HIV en AIDS. Het gebruik van een condoom is de enige manier om jezelf te beschermen tegen deze ziekten.

Get dringende medische hulp als u symptomen van een allergische reactie op Beyaz hebben: netelroos; moeilijke ademhaling; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Stop met het gebruik Beyaz en bel uw arts onmiddellijk als u

een verandering in het patroon of ernst van migraine

zwelling in uw handen, enkels of voeten

symptomen van depressie – slaapproblemen, zwakte, vermoeidheid, stemmingswisselingen

symptomen van een beroerte – plotselinge gevoelloosheid of zwakte (vooral aan één kant van het lichaam), plotselinge ernstige hoofdpijn, onduidelijke spraak, problemen met zicht of balans

tekenen van een bloedstolsel in de longen – pijn op de borst, plotselinge hoesten, piepende ademhaling, snelle ademhaling, ophoesten van bloed

tekenen van een bloedstolsel in het been – pijn, zwelling, warmte, roodheid of één of beide benen

hartaanval symptomen – pijn op de borst of druk, pijn zich naar je kaak of schouder, misselijkheid, zweten; of

leverproblemen – misselijkheid, pijn in de bovenbuik, jeuk, vermoeidheid, verlies van eetlust, donkere urine, klei-gekleurde ontlasting, geelzucht (gele verkleuring van de huid of ogen).

Vaak Beyaz bijwerkingen kunnen zijn

lichte vaginale bloeden of spotting

borstpijn of gevoeligheid

misselijkheid; of

hoofdpijn.

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de overheid bij de regering-1088.

Beyaz bijwerkingen

Sommige geneesmiddelen kunnen anticonceptiepillen minder werkzaam maken, wat kan resulteren in zwangerschap. Andere geneesmiddelen kunnen interageren met dit geneesmiddel, inclusief recept en over-the-counter geneesmiddelen, vitaminen en plantaardige producten. Vertel elk van uw zorgverleners over alle geneesmiddelen die u nu en eventuele medicijnen die u start of stopt met het gebruik.

Welke andere drugs zullen Beyaz beïnvloeden?

Beyaz (drospirenon / ethinylestradiol / levomefolate calcium)

3.02.2015-11-16, 08:27:09.

Zwangerschap Categorie X Niet voor gebruik tijdens zwangerschap

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de overheid

WADA Class WADA Anti-Doping Classification

Acne doxycycline, clindamycine actueel, erytromycine actueel, tetracycline actueel, minocycline, Accutane, tretinoïne actueel

Premenstrual Dysfore Disorder sertraline, Zoloft, Prozac, fluoxetine, paroxetine, Yaz, Yasmin, Paxil CR

Geboortebeperking Mirena, Depo-Provera, medroxyprogesteron, Provera, Implanon NXT, NuvaRing, Yaz, norethindron