benzoylperoxide en clindamycine topische toediening

Chemische Klasse: lincosamide

benzoylperoxide en clindamycine is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Gebruikt Voor benzoylperoxide en clindamycine

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor benzoylperoxide en clindamycine, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op benzoylperoxide en clindamycine of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van benzoylperoxide en clindamycine combinatie bij kinderen jonger dan 12 jaar. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Hoewel de juiste studies over de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van Duac® gel zijn niet uitgevoerd in de geriatrische bevolking, hebben geen geriatrische-specifieke problemen gedocumenteerd tot nu toe.

Geen informatie beschikbaar over de relatie tussen leeftijd om de effecten van Benzaclin® gel bij geriatrische patiënten.

Studies bij vrouwen wijzen erop dat deze medicatie vormt een minimaal risico voor de zuigeling bij gebruik tijdens het geven van borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Als u het nemen van benzoylperoxide en clindamycine, het is vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Vóór het gebruik van benzoylperoxide en clindamycine

Gebruik benzoylperoxide en clindamycine met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van benzoylperoxide en clindamycine beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Het is zeer belangrijk dat u benzoylperoxide en clindamycine alleen zoals aangegeven te gebruiken. Niet meer van het te gebruiken, gebruik het dan niet vaker, en niet te gebruiken voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Om dit te doen kan je huid veroorzaken geïrriteerd raken. Mogelijk moet u benzoylperoxide en clindamycine gebruiken voor enkele weken of maanden voordat je huid begint er beter uitzien. Het toepassen van extra medicijnen niet zal maken sneller werken.

benzoylperoxide en clindamycine voor gebruik op alleen de huid. Snap het niet in uw ogen, neus, mond of vagina. Gebruik het niet op de huid gebieden die snijwonden of schaafwonden te hebben. Als het niet te krijgen op deze gebieden, spoel het af meteen.

benzoylperoxide en clindamycine moet komen met een patiënt informatie insert. Lees en volg deze instructies nauwkeurig. Vraag uw arts als u vragen hebt.

Gebruiken

De dosis benzoylperoxide en clindamycine zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde doses benzoylperoxide en clindamycine. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van benzoylperoxide en clindamycine missen, breng het zo snel mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Gooi ongebruikte Duac® gel na 60 dagen of Benzaclin® gel na 3 maanden.

Het is belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken. Hierdoor kan uw arts om te zien of het medicijn goed werkt en om te beslissen of u moet blijven gebruiken.

benzoylperoxide en clindamycine kan diarree veroorzaken en in sommige gevallen ernstig zijn. Heeft een geneesmiddel voor de behandeling van diarree zonder eerst met uw arts. Diarree geneesmiddelen kunnen de diarree verergeren of het langer duren. Als u vragen heeft over deze of als milde diarree aanhoudt of erger wordt, raadpleeg dan uw arts.

benzoylperoxide en clindamycine kan uw huid gevoeliger voor zonlicht maken. Gebruik een zonnebrandcrème wanneer je buiten bent. Vermijd sunlamps en zonnebanken. U kan nodig zijn om beschermende kleding te dragen, zoals een hoed.

Correct gebruik van benzoylperoxide en clindamycine

Als u ernstige zwelling, kortademigheid, of een allergische reactie op benzoylperoxide en clindamycine ontwikkelen, contact op met uw arts meteen.

Gebruik geen andere geneesmiddelen op de behandelde huid gebieden die niet gebruiken zonder te vragen uw arts. Vermijd het gebruik van huidverzorgingsproducten die kan drogen of irriteren je huid. Deze omvatten peeling agenten.

Mis het medicijn niet van toepassing op je haar of om het even welke gekleurde stof. benzoylperoxide en clindamycine kan bleking veroorzaken.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van benzoylperoxide en clindamycine

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Acne doxycycline, clindamycine actueel, erytromycine actueel, tetracycline actueel, minocycline, Accutane, tretinoïne actueel, isotretinoïne, Yaz, Yasmin, Ortho Tri-Cyclen, dapson actueel, Retin-A, Epiduo, adapaleen actueel, Microgestin Fe 1/20, Vibramycin, Tazorac, Claravis, Differin, TriNessa, Minocin, Tri-Sprintec, Solodyn

benzoylperoxide en clindamycine bijwerkingen

benzoylperoxide / clindamycine topische