Benzaclin gel: gebruik, dosering & bijwerkingen

Wat is Benzaclin?

Benzaclin wordt gebruikt voor de behandeling van acne.

Benzaclin kan ook worden gebruikt voor doeleinden die niet in deze medicatie gids.

Gebruik Benzaclin Gel precies zoals uw arts heeft voorgeschreven. Het gebruik van meer medicijnen of het toepassen van het vaker dan voorgeschreven zal het niet laten werken sneller en kan de bijwerkingen. Gebruik geen Benzaclin langer dan uw arts heeft voorgeschreven.

Belangrijke gegevens

Voorkom dat Benzaclin in uw ogen, mond of neus (of in de plooien van je neus), of op je lippen. Als het te krijgen in een van deze gebieden, wassen met water. Neem dit geneesmiddel niet van toepassing op verbrand, windburned, droge, ruwe, geïrriteerde of beschadigde huid.

Het kan enkele weken duren voordat uw symptomen verbeteren. Houd het gebruik van de medicatie zoals voorgeschreven en vertel uw arts als uw symptomen niet verbeteren.

Hoewel Benzaclin wordt aangebracht op de huid, kan het lichaam voldoende clindamycine absorberen ernstige bijwerkingen veroorzaken. Je mag niet in staat zijn om Benzaclin gebruiken als u een ontsteking van je darmen (ook wel enteritis), colitis ulcerosa, of als u ooit had ernstige diarree veroorzaakt door antibiotica geneeskunde.

Vermijd blootstelling aan zonlicht of zonnebanken. Benzaclin kan je gemakkelijker zonnebrand. Draag beschermende kleding en gebruik zonnebrandcrème (SPF 30 of hoger) als je buiten bent.

Voordat u Benzaclin

Niet gebruiken Benzaclin als je allergisch bent voor benzoylperoxide of clindamycine (Cleocin, Clina-Derm, Clindets) zijn.

Hoewel dit geneesmiddel wordt aangebracht op de huid, kan het lichaam voldoende clindamycine absorberen ernstige bijwerkingen veroorzaken. Je mag niet in staat zijn om Benzaclin gebruiken als u

ontsteking van je darmen (ook wel enteritis)

ulceratieve colitis; of

als u ooit had ernstige diarree veroorzaakt door antibiotica geneeskunde.

Het is niet bekend of benzoylperoxide en clindamycine een ongeboren baby zal schaden. Vertel uw arts als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden tijdens het gebruik van Benzaclin. Het is niet bekend of benzoylperoxide en clindamycine overgaat in de moedermelk of als het een zogende baby kan schaden. U mag geen borstvoeding geven tijdens het gebruik van benzoylperoxide en clindamycine.

Gebruik Benzaclin precies zoals voorgeschreven door uw arts. Niet gebruiken in grotere of kleinere hoeveelheden of langer dan aanbevolen. Volg de aanwijzingen op uw recept label. Het gebruik van meer medicijnen of het toepassen van het vaker dan voorgeschreven zal het niet laten werken sneller en kan de bijwerkingen.

Was uw handen voor en na het toepassen Benzaclin.

Was je gezicht met een mild reinigingsmiddel (geen zeep) en dep de huid droog met een schone handdoek.

Benzaclin gewoonlijk tweemaal per dag aangebracht, in de ochtend en avond.

Voorkom dat Benzaclin in uw ogen, mond of neus (of in de plooien van je neus), of op je lippen. Als het te krijgen in een van deze gebieden, wassen met water. Neem dit geneesmiddel niet van toepassing op verbrand, windburned, droge, ruwe, geïrriteerde of beschadigde huid.

Het kan enkele weken duren voordat uw symptomen verbeteren. Houd het gebruik van de medicatie zoals voorgeschreven en vertel uw arts als uw symptomen niet verbeteren.

Store Benzaclin bij kamertemperatuur weg van vocht en warmte. Niet bevriezen. Gooi ongebruikte medicijnen na 3 maanden.

Gooi ongebruikte Benzaclin gel na 3 maanden.

Pas de gemiste dosis zodra u eraan denkt. Sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende dosis. Gebruik geen extra medicijnen om de gemiste dosis.

Overdosering symptomen zijn bloederige of waterige diarree, wat kan leiden als u dit geneesmiddel te absorberen door uw huid door het toepassen van te veel.

Vermijd het gebruik van de huid producten die irritatie kunnen veroorzaken, zoals harde zeep, shampoo, of de huid reinigingsmiddelen, haarkleuring of permanent chemicaliën, ontharingsmiddelen of wassen, of de huid producten met alcohol, specerijen, reinigers, of limoen. Gebruik geen andere medicinale huidverzorgingsproducten, tenzij uw arts u heeft verteld.

Hoe moet ik Benzaclin gebruiken?

Antibioticum medicijnen kunnen diarree, wat een teken van een nieuwe infectie kan veroorzaken. Als u diarree heeft dat waterig of heeft bloed erin, bel uw arts. Gebruik geen medicijnen om de diarree te stoppen, tenzij uw arts u heeft verteld.

Vermijd blootstelling aan zonlicht of zonnebanken. Benzaclin kan je gemakkelijker zonnebrand. Draag beschermende kleding en gebruik zonnebrandcrème (SPF 30 of hoger) als je buiten bent.

Vermijd het gebruik van zonnebrandcrème met PABA op dezelfde huid behandeld met Benzaclin, of verkleuring van de huid kan optreden.

Benzoylperoxide kan haar of stoffen bleken. Laat je niet voor dit geneesmiddel in contact komen met kleding, haar, of gekleurde handdoeken of beddengoed komen.

Get dringende medische hulp als u tekenen van een allergische reactie op Benzaclin: netelroos; ademhalingsproblemen; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel. Stop met het gebruik van dit geneesmiddel en bel uw arts onmiddellijk als u een van deze ernstige bijwerkingen

ernstige roodheid, branden, prikkende, of peeling van de behandelde huid gebieden; of

diarree die is waterig of bloederig.

Minder ernstige Benzaclin bijwerkingen kunnen zijn

licht branderig of stekend

jeuk of tintelend gevoel

droge of een peeling van de behandelde huid; of

roodheid of andere irritatie.

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de overheid bij de regering-1088.

Wat gebeurt er als ik een dosis gemist?

Wat gebeurt er als ik een overdosis?

Vertel uw arts over alle andere geneesmiddelen die u gebruikt, in het bijzonder

erythromycine actueel (akne-mycin, Emcin Clear, Eryderm, Erygel, Erythra-Derm, Ery-Sol, en anderen); of

Wat moet ik vermijden?

erythromycine via de mond ingenomen (E.E.S., EryPed, Ery-Tab, Erythrocin, Pediazole, en anderen).

Deze lijst is niet compleet en andere geneesmiddelen kunnen interageren met benzoylperoxide en clindamycine. Vertel uw arts over alle medicijnen die u gebruikt. Dit is inclusief recept, over-the-counter, vitamine en kruidenproducten. Heeft een nieuw medicijn niet beginnen zonder uw arts te vertellen.

Disclaimer: Alle inspanningen werden geleverd om ervoor te zorgen dat de verstrekte informatie juist is, up-to-date en compleet, maar geen garantie wordt gemaakt in die zin. Drug gegevens kan enige tijd gevoelig. informatie over drugs Multum is een bron van informatie ontworpen om gelicentieerde zorgverleners te helpen bij de zorg voor hun patiënten en / of aan de consument te dienen het bekijken van deze service als een aanvulling op, en geen vervanging voor, de expertise, vaardigheden, kennis en het oordeel van de zorgverleners. Het ontbreken van een waarschuwing voor een bepaald geneesmiddel of geneesmiddelcombinatie geenszins worden opgevat om aan te geven dat het geneesmiddel of geneesmiddelcombinatie is veilig, effectief en geschikt voor elke bepaalde patiënt. De hierin opgenomen informatie is niet bedoeld om alle mogelijke toepassingen, routebeschrijvingen, voorzorgsmaatregelen, waarschuwingen, drug interactions, allergische reacties of schadelijke effecten te dekken.

Benzaclin bijwerkingen

9.04.2015-09-11, 08:49:29.

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de overheid

Acne doxycycline, clindamycine actueel, erytromycine actueel, tetracycline actueel, minocycline, Accutane, tretinoïne actueel, isotretinoïne, Yaz, Yasmin, Ortho Tri-Cyclen, dapson actueel, Retin-A, Epiduo, adapaleen actueel, Microgestin Fe 1/20, Vibramycin, Tazorac, Claravis, Differin, TriNessa, Minocin, Tri-Sprintec, Solodyn

Welke andere drugs zullen Benzaclin beïnvloeden?

Benzaclin (benzoylperoxide / clindamycine plaatselijk)