Bell’s palsy

Bell’s palsy veroorzaakt plotselinge zwakte in je gezichtsspieren. Dit maakt de helft van je gezicht lijken te hangen. Uw glimlach is eenzijdig, en je ogen op die kant weerstaat sluiten.

Bell’s palsy, ook bekend als facialisparese, kan op elke leeftijd voorkomen. De precieze oorzaak is onbekend, maar het wordt verondersteld om het gevolg van zwelling en ontsteking van de zenuwen die de spieren controle op één zijde van het gezicht. Het kan een reactie die optreedt na een virale infectie.

Wanneer een arts te zien

Voor de meeste mensen, Bell’s palsy is tijdelijk. De symptomen beginnen meestal te verbeteren binnen een paar weken, met volledig herstel in ongeveer zes maanden. Een klein aantal mensen blijven sommige Bell’s palsy symptomen voor het leven te hebben. In zeldzame gevallen kan Bell’s palsy terugkeren.

Wat je kunt doen

Tekenen en symptomen van Bell’s palsy komen op plotseling en kunnen onder meer

Wat te verwachten van uw arts

In zeldzame gevallen kan Bell’s palsy invloed op de zenuwen aan beide kanten van je gezicht.

Wat u kunt doen in de tussentijd

Roep onmiddellijk medische hulp als u elke vorm van verlamming te ervaren, want je kan het hebben van een beroerte. Bell’s palsy wordt niet veroorzaakt door een beroerte.

Raadpleeg uw arts als u het gezicht zwakte of hangend aan de onderliggende oorzaak en de ernst van de ziekte vast te stellen ervaren.

Hoewel de exacte reden Bell’s palsy gebeurt is niet duidelijk, het is vaak gekoppeld aan blootstelling aan een virale infectie. Virussen die zijn gekoppeld aan Bell’s palsy incl virus dat

Met Bell’s palsy, de zenuw die je gezichtsspieren bestuurt, die door een smalle gang van het bot op zijn manier om je gezicht gaat, wordt ontstoken en gezwollen – meestal gerelateerd aan een virale infectie. Naast de gezichtsspieren, de zenuw beïnvloedt tranen, speeksel, smaak en een klein bot in het midden van je oor.

Bell’s palsy komt vaker voor bij mensen die

Ook zijn sommige mensen die terugkerende aanvallen van Bell’s palsy, die zeldzaam zijn, hebben een familiale voorgeschiedenis van terugkerende aanvallen. In deze gevallen kan een genetische aanleg voor Bell’s palsy zijn.

Een lichte vorm van verlamming Bell’s normaal gesproken verdwijnt binnen een maand, maar het herstel van een meer ernstige zaak waarbij de totale verlamming varieert. Complicaties kunnen omvatten

Je zult waarschijnlijk beginnen met het zien van uw huisarts of een huisarts. Echter, in sommige gevallen als u belt om een ​​afspraak te maken, kunt u direct worden doorverwezen naar een neuroloog.

Het is goed voor te bereiden op uw afspraak. Hier is wat informatie om u te helpen klaar te krijgen.

Het voorbereiden van een lijst van vragen zal u helpen het meeste uit uw tijd te maken met uw arts. Voor Bell’s palsy, een aantal fundamentele vragen aan uw arts te omvatten

Aarzel niet om eventuele aanvullende vragen die zich voordoen om u tijdens uw afspraak vragen.

Wees voorbereid op vragen van uw arts, zoals beantwoorden

medicijnen

Fysiotherapie

Chirurgie

Als je gezicht pijn

Als uw ogen niet volledig zal sluiten, probeer dan deze tips

Er is geen specifieke test voor Bell’s palsy. Uw arts zal kijken naar je gezicht en vraag u om uw gezichtsspieren verplaatsen door het sluiten van je ogen, het opheffen van uw voorhoofd, het tonen van uw tanden en fronsen, onder andere bewegingen.

Andere aandoeningen – zoals een beroerte, infecties, ziekte van Lyme en tumoren – kan ook leiden tot het gezicht spierzwakte, het nabootsen van Bell’s palsy. Als het niet duidelijk waarom je dat je de symptomen die je bent, kan uw arts andere tests aanbevelen, met inbegrip van

De meeste mensen met een verlamming Bell’s volledig te herstellen – met of zonder behandeling. Er is geen one-size-fits-all behandeling van Bell’s palsy, maar uw arts kan medicijnen of fysiotherapie stel voor om het herstel te bespoedigen. Chirurgie is zelden een optie voor Bell’s palsy.

Vaak gebruikte medicijnen voor de behandeling van Bell’s palsy omvatten

Antivirale middelen. De rol van antivirale middelen blijft onzeker. Antivirale middelen alleen al hebben laten zien geen voordeel in vergelijking met placebo. Antivirale middelen toegevoegd aan steroïden zijn ook waarschijnlijk niet gunstig.

Echter, ondanks dit, valacyclovir (Valtrex) wordt soms gegeven in combinatie met prednison bij mensen met een ernstige gezicht verlamming.

Verlamde spieren kan krimpen en te verkorten, waardoor permanent contracturen. Een fysiotherapeut kan je leren hoe te masseren en de uitoefening van uw gezichtsspieren om te voorkomen dat dit zich voordoet.

Vroeger werd decompressie chirurgie gebruikt om de druk op de gezichtszenuw verlichten door het openen van de benige passage die de zenuw passeert. Vandaag de dag is decompressie chirurgie niet aanbevolen. Gezichtszenuw letsel en blijvend gehoorverlies zijn mogelijke risico’s verbonden aan deze operatie.

In zeldzame gevallen kan plastische chirurgie nodig zijn om blijvende gezichtszenuw problemen op te lossen.

Thuisbehandeling kunnen

Hoewel er weinig wetenschappelijk bewijs om het gebruik van alternatieve geneeskunde voor mensen met Bell’s palsy ondersteunen, kunnen sommige mensen met de aandoening profiteren van de volgende

een bezoek aan uw arts