Behandeling van borstkanker en zwangerschap

De borst bestaat uit lobben en leidingen. Elke borst heeft 15 tot 20 secties die; lobben. Elke kwab heeft vele kleinere secties die lobben. Melkklieren einde in tientallen kleine bollen die; kan de melk te maken. De lobben, melkklieren, en bollen zijn verbonden door dunne buizen genoemd; leidingen. Vergroot Anatomie van de vrouwelijke borst. De tepel en areola worden op de buitenkant van de borst. De lymfeknopen, lobben, melkklieren, buizen, en andere delen van de binnenzijde van de borst worden ook getoond.

Elke borst heeft ook bloed; schepen en lymfe; vaartuigen. De lymfevaten voeren een bijna kleurloze vloeistof genaamd lymfe. lymfe; schepen voeren lymfe tussen lymfe; nodes. Lymfeklieren kleine boon-vormige structuren die zijn; vinden in de tekst. Ze filteren stoffen in lymfe en helpen bestrijden infecties en ziekten. Clusters van lymfklieren dicht onder de borst in de oksel (onder de arm), boven het sleutelbeen en in de borst.

Borstkanker komt ongeveer eens in de 3000 pregnaes. Het komt het meest voor tussen de; leeftijden van 32 en 38.

Deze en andere verschijnselen kunnen worden veroorzaakt door borstkanker of andere aandoeningen. Neem contact op met uw arts als u een van de volgende

De borsten krijgen meestal groter, offerte, of klonterige bij vrouwen die zwanger zijn, verpleging, of net bevallen. Dit gebeurt omdat de normale hormonale veranderingen die plaatsvinden tijdens de zwangerschap. Deze veranderingen kunnen brokjes moeilijk te zien maken. De borsten kunnen ook dichter geworden. Het is moeilijker opsporen van borstkanker bij vrouwen met dichte borsten via mammografie. Omdat deze borstveranderingen diagnose kan vertragen, is borstkanker vaak later in deze vrouwen.

Om borstkanker op te sporen, moeten zwangere en zogende vrouwen te onderzoeken; hun borsten zelf. Vrouwen moeten krijgen ook klinisch borstonderzoek; examens tijdens hun reguliere prenatale en postnatale check-ups. Praat met uw arts als u veranderingen in uw borsten die je niet verwacht of die zorg je merkt.

De; volgende tests en procedures kunnen worden gebruikt

Er zijn vier soorten borstbiopsieën

Beslissingen over de beste behandeling gebaseerd op de resultaten van deze proeven en de leeftijd van het ongeboren kind. De tests geven informatie over

De tests kunnen onder meer de volgende

De prognose (kans op herstel) en behandeling opties zijn afhankelijk van de volgende

Het proces wordt gebruikt om te achterhalen of de kanker is uitgezaaid in de borst of andere; lichaamsdelen heet organiseren .; De verzamelde informatie uit het; staging proces bepaalt het stadium van de ziekte. Het is belangrijk om het stadium kennen om behandelplan.

Sommige procedures kan het ongeboren kind bloot aan schadelijke straling of kleurstoffen. Deze procedures zijn alleen als absoluut noodzakelijk is gedaan. Bepaalde maatregelen kunnen worden genomen voor het ongeboren kind blootstellen aan straling zo min mogelijk, zoals het gebruik van een met lood beklede schild om de buik te dekken.

De volgende tests en procedures kunnen worden gebruikt om borstkanker stadium tijdens zwangerschap

Kanker kan zich verspreiden door het weefsel, het lymfesysteem, en het bloed

Wanneer kanker zich uitbreidt naar een ander deel van het lichaam, heet metastase. Kankercellen te breken uit de buurt van waar ze begonnen (primaire tumor) en reis door het lymfesysteem of bloed.

De metastatische tumor hetzelfde type kanker als de primaire tumor. Als bijvoorbeeld borstkanker verspreidt naar het bot, de kankercellen in het bot zijn eigenlijk borstkankercellen. De ziekte is gemetastaseerde borstkanker, niet botkanker.

Dit deel beschrijft de stadia van borstkanker. De borstkanker stadium is gebaseerd op de testresultaten die wordt uitgevoerd op de tumor en lymfeklieren verwijderd tijdens de operatie en andere testen.

Er zijn 3 soorten borstkanker carcinoma in situ

In fase I, is kanker gevormd. Fase I is verdeeld in fasen IA en IB.

Stage II is opgedeeld in etappes IIA en IIB.

In de derde fase IIIA

In stadium IIIB, kan de tumor elke grootte en kanker is uitgezaaid naar de borstwand en / of aan de huid van de borst en veroorzaakt zwelling of een maagzweer. Ook kan kanker zijn verspreid naar

Kanker die is uitgezaaid naar de huid van de borst kan ook inflammatoire borstkanker. Zie de paragraaf over Inflammatory Breast Cancer

In stadium IIIC wordt geen tumor in de borst of de tumor kan elke grootte hebben. Kanker kan zijn verspreid naar de huid van de borst en veroorzaakt zwelling of een maagzweer en / of zich heeft verspreid naar de borstwand. Ook is kanker uitgezaaid naar

Kanker die is uitgezaaid naar de huid van de borst kan ook inflammatoire borstkanker. Zie de paragraaf over Inflammatory Breast Cancer

Voor de behandeling, wordt stadium IIIC borstkanker verdeeld in operabele en inoperabele stadium IIIC.

In fase IV is kanker uitgezaaid naar andere organen van het lichaam, meestal de botten, longen, lever of hersenen.

In inflammatoire borst; kanker, kanker is uitgezaaid naar de huid van de borst en de borst ziet er rood en opgezwollen en voelt warm. De; roodheid en warmte ontstaan ​​doordat de kankercellen blokkeren de lymfevaten in de huid. De huid van de borst; kan ook de kuiltjes verschijning genaamd peau te tonen; d’orange (zoals de huid van een sinaasappel). Er mag geen sprake zijn van knobbeltjes in de borst die kan worden gevoeld. Inflammatoire borstkanker stadium IIIB, stadium IIIC, of ​​stadium IV zijn.

 Inflammatoire borstkanker van de linkerborst vertoning peau d’orange en ingetrokken tepel.

De meeste zwangere vrouwen met borstkanker operatie om de borst te verwijderen. Sommige van de lymfe; nodes onder de arm kunnen worden verwijderd en gecontroleerd onder een microscoop voor tekenen van kanker.

Vormen van chirurgie te verwijderen kanker omvatten

Zelfs als de arts verwijdert alle kanker die kan worden gezien op; tijde van de operatie kan de patiënt worden gegeven radiotherapie of chemotherapie na operatie proberen; elke kankercellen die kunnen worden achtergelaten doden. Voor zwangere vrouwen met een vroeg stadium van borstkanker, radiotherapie en hormoontherapie worden gegeven nadat de baby is geboren. Behandeling gegeven na de operatie, om; lager het risico dat de kanker terugkomt, genoemd adjuvant; behandeling.

Radiotherapie is een behandeling van kanker die hoog-energetische röntgenstraling of andere vormen van straling gebruikt om kankercellen te doden. Er zijn twee types van stralingstherapie. Externe radiotherapie maakt gebruik van een machine buiten het lichaam aan straling te sturen in de richting van de kanker. Inwendige bestraling therapie maakt gebruik van een radioactieve stof verzegeld in naalden, zaden, draden, of katheters die rechtstreeks in of in de buurt van de kanker worden geplaatst. De manier waarop de bestralingstherapie krijgt, is afhankelijk van het type en het stadium van de kanker wordt behandeld.

Radiotherapie wordt niet gegeven aan zwangere vrouwen met een vroeg stadium (stadium I of II) borstkanker, omdat het de ongeboren baby kan schaden. Voor vrouwen met een laat stadium (stadium III of IV) borstkanker, is bestraling niet tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap gegeven en wordt uitgesteld tot na de baby geboren is, indien mogelijk.

Chemotherapie is een behandeling van kanker die drugs gebruikt om de groei van kankercellen te stoppen, hetzij door het doden van de cellen of door het stoppen van de cellen uit te delen. Wanneer chemotherapie via de mond wordt genomen of geïnjecteerd in een ader of spier, de drugs in de bloedbaan en kan kankercellen te bereiken door het hele lichaam (systemische chemotherapie). Wanneer chemotherapie rechtstreeks in de cerebrospinale vloeistof, een orgaan of een lichaamsholte wordt geplaatst, zoals de buik, de drugs voornamelijk invloed kankercellen in deze gebieden (regionale chemotherapie). De manier waarop de chemotherapie wordt afhankelijk van het type en het stadium van de kanker wordt behandeld.

Chemotherapie is meestal niet tijdens de eerste 3 maanden gegeven; zwangerschap. Chemotherapie gegeven na deze tijd meestal niet schadelijk voor het; ongeboren baby, maar kan voortijdige bevalling en de oorzaak; laag geboorte gewicht.

borstkanker

Omdat het beëindigen van de zwangerschap is het niet waarschijnlijk dat de moeder de kans op overleven te verbeteren, is het meestal niet een behandeling van verslaafden.

Behandeling van vroeg stadium van borstkanker (stadium; I en fase II) kunnen onder meer de volgende

Behandeling van late stadium van borstkanker (stadium III en stadium; IV) kunnen onder meer de volgende

Radiotherapie en chemotherapie mag niet tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap worden gegeven.

Als de operatie is gepland; borstvoeding moet worden stopgezet om de bloedstroom in de borsten te verminderen en; ze kleiner. Borstvoeding moet ook worden gestopt als chemotherapie is gepland. Veel; antikankergeneesmiddelen, vooral cyclofosfamide en methotrexaat; kunnen optreden in hoge concentraties in de moedermelk en kan de zogende baby schaden. Vrouw; die chemotherapie mag geen borstvoeding geven. Stoppen met het geven van borstvoeding niet; verbetering van de prognose van de moeder.

Borstkankercellen niet lijken te gaan van de; moeder voor het ongeboren kind.

Voor vrouwen die borstkanker hebben gehad, is de zwangerschap niet lijken hun overleving beïnvloeden. Echter, sommige artsen raden dat een vrouw wacht 2 jaar na de behandeling; voor borstkanker voordat het proberen om een ​​baby te krijgen, zodat eventuele vervroegde terugkeer van de kanker zou worden ontdekt. Dit kan het besluit van een vrouw te worden beïnvloeden; zwanger. De ongeboren baby lijkt niet te worden beïnvloed als de moeder borstkanker heeft gehad.

borstkanker en zwangerschap, zie de volgende

Voor algemene informatie over kanker en andere middelen van de National Cancer Institute, zie de volgende

Deze vorm van kanker informatie samenvatting over actuele informatie over de behandeling van borstkanker en zwangerschap. Het is bedoeld om te informeren en te helpen patiënten, families en verzorgers.

de Adult Treatment Editorial Board.

Een klinisch onderzoek is een onderzoek om een ​​wetenschappelijke vraag te beantwoorden, zoals de vraag of een behandeling beter is dan de andere. Trials zijn gebaseerd op eerdere studies en het geleerde in het laboratorium. Elke proef geeft antwoord op een aantal wetenschappelijke vragen om nieuwe en betere manieren om kankerpatiënten te helpen. Tijdens de behandeling klinisch onderzoek wordt informatie verzameld over de effecten van een nieuwe behandeling en hoe goed het werkt. Als een klinische studie toont aan dat een nieuwe behandeling beter is dan een momenteel wordt gebruikt, kan de nieuwe behandeling “standaard.” Patiënten kunnen willen denken over het nemen deel aan een klinische proef. Sommige klinische studies zijn alleen open voor patiënten die nog niet begonnen met de behandeling.

Adult Treatment Editorial Board. Behandeling van borstkanker en zwangerschap. Bethesda, MD: / types / borst / patiënt / zwangerschap borstvoeding-behandeling-. . [PMID: 26389161]