basaalcelcarcinoom en vaatziekten

Basaalcelcarcinoom is een vorm van huidkanker. Basaalcelcarcinoom begint in de basale cellen – een soort cel in de huid die nieuwe huidcellen produceert als oude afsterven.

Basaalcelcarcinoom verschijnt vaak als een wasachtige bump, alhoewel het wel andere vormen kan aannemen. Basaalcelcarcinoom gebeurt meestal op gebieden van de huid die vaak wordt blootgesteld aan de zon, zoals het gezicht en nek.

symptomen

De meeste basaalcelcarcinomen zijn gedacht te worden veroorzaakt door langdurige blootstelling aan ultraviolette (UV) straling van zonlicht. Het vermijden van de zon en het gebruik van zonnebrandcrème kunnen helpen beschermen tegen basaalcelcarcinoom.

Een parelwitte of wasachtige bump, vaak met zichtbare bloedvaten, op je gezicht, oren of nek. De bult kan bloeden en het ontwikkelen van een korst. In donkerder gekleurde mensen, kan deze vorm van kanker bruin of zwart zijn .; Een vlakke, schilferige, bruin of vleeskleurig patch op je rug of borst. Na verloop van tijd kan deze patches groeien vrij groot .; Meer zelden, een witte, wasachtige litteken. Dit type basaalcelcarcinoom is gemakkelijk te kijken, maar het kan een teken van een bijzonder invasieve kanker en ontsierende genoemd morphaeaform basaalcelcarcinoom is.

Basaalcelcarcinoom is een vorm van huidkanker die het vaakst ontwikkelt zich op gebieden van de huid blootgesteld aan de zon. Deze foto toont een basaalcelcarcinoom dat de huid op het onderste ooglid beïnvloedt.

Basaalcelcarcinomen ontwikkelen zich gewoonlijk op de zon blootgestelde delen van uw lichaam, vooral je hoofd en nek. Een veel kleiner aantal voorkomen op de romp en benen. Toch basaalcelcarcinomen kan ook optreden op de delen van je lichaam die zelden worden blootgesteld aan zonlicht.

Hoewel een algemene waarschuwing teken van huidkanker is een pijnlijk dat zal niet genezen of die herhaaldelijk bloedingen en korsten over, kan basalcellcancer ook verschijnen als

Chronische blootstelling aan de zon. Een groot deel van de tijd doorgebracht in de zon – of in commerciële zonnebanken – verhoogt het risico van basaalcelcarcinoom. De dreiging is groter als je in een zonnige of grote hoogte klimaat wonen, die beide u blootstellen aan meer UV-straling. Het risico is ook hoger als de meeste van uw blootstelling heeft plaatsgevonden vóór de leeftijd van 18 jaar Uw risico is groter als u minstens één blaarvorming zonnebrand hebben gehad .; Blootstelling aan straling. Psoraleen plus ultraviolet A (PUVA) behandelingen voor psoriasis kan uw risico van basaalcelcarcinoom en andere vormen van huidkanker verhogen. Het hebben ondergaan straling behandelingen voor jeugd acne of andere voorwaarden kan ook het risico op basaalcelcarcinoom verhogen .; Blanke huid. Als u zeer lichte huid hebt of je sproet of zonnebrand makkelijk, heb je meer kans om huidkanker te ontwikkelen dan is iemand met een donkere huidskleur. Basaalcelcarcinoom is zeldzaam in zwarte mensen .; Uw geslacht. Mannen hebben meer kans op basaalcelcarcinoom dan vrouwen te ontwikkelen .; Je leeftijd. Omdat basaalcelcarcinomen vaak decennia ontwikkeld te worden, de meeste basaalcelcarcinomen bij mensen 50 jaar of ouder .; Een persoonlijke of familiale voorgeschiedenis van huidkanker. Als u basaalcelcarcinoom één of meerdere keren hebt gehad, heb je een goede kans om opnieuw te ontwikkelen. Als je een familiegeschiedenis van huidkanker, kunt u een verhoogd risico op het ontwikkelen van basaalcelcarcinoom hebben .; Immuun-onderdrukken van drugs. Het nemen van medicijnen die het immuunsysteem onderdrukken, vooral na transplantatiechirurgie, aanzienlijk verhoogt het risico op huidkanker. Kanker bij mensen met een verzwakt immuunsysteem algemeen agressiever dan in verder gezonde mensen .; Blootstelling aan arseen. Arsenicum, een toxische metalen die wereldwijd in het milieu, vergroot de kans op basaalcelcarcinoom en andere kankers. Iedereen heeft wel arseen blootstelling omdat het van nature in de bodem, de lucht en het grondwater. Maar mensen die kunnen worden blootgesteld aan hogere niveaus van arsenicum onder boeren, raffinaderij werknemers en mensen die verontreinigd bronwater drinken of wonen in de buurt smelterijen planten .; Erfelijke syndromen die huidkanker veroorzaken. Bepaalde zeldzame genetische ziekten het risico van basaalcelcarcinoom. Basocellulairenaevussyndroom (Gorlin Goltz-syndroom) veroorzaakt talloze basale cel carcinomen, alsmede putjes op de handen en voeten en wervelkolom afwijkingen. Xeroderma pigmentosum veroorzaakt een extreme gevoeligheid voor zonlicht en een hoog risico op huidkanker omdat mensen met deze aandoening hebben weinig of geen mogelijkheid om schade aan de huid door ultraviolet licht herstellen.

Maak een afspraak met uw arts als u tekenen of symptomen die je zorgen te maken te hebben.

Een risico van herhaling. Basaalcelcarcinomen vaak terugkeren. Zelfs na een succesvolle behandeling, kunnen zij terugkeren, vaak op dezelfde plaats .; Een verhoogd risico op andere vormen van huidkanker. Een geschiedenis van basaalcelcarcinoom kan ook verhogen de kans op andere vormen van huidkanker zoals squameuze celcarcinoom en melanoom .; Kanker die zich verspreidt buiten de huid. Zeldzame, agressieve vormen van basaalcelcarcinoom kunnen vallen en te vernietigen nabijgelegen spieren, zenuwen en bot. In zeer zeldzame gevallen kan basaalcelcarcinoom verspreid naar andere delen van het lichaam.

Oorzaken

Basaalcelcarcinoom optreedt wanneer een van de basale cellen van de huid van een mutatie in zijn DNA ontwikkelt. Basale cellen worden aangetroffen op de bodem van de opperhuid – de buitenste laag van de huid. Basale cellen produceren nieuwe huidcellen. Als nieuwe huidcellen worden geproduceerd, duwen ze ouder worden cellen in de richting van het oppervlak van de huid, waar de oude cellen sterven en worden afgeworpen.

Het maken van nieuwe huidcellen wordt gecontroleerd door DNA basale cel. Een mutatie in het DNA veroorzaakt een basale cel snel vermenigvuldigen en blijven groeien wanneer het normaal zou sterven. Uiteindelijk de accumulatie abnormale cellen een tumor vormen.

Veel van de schade aan DNA in basale cellen wordt toegeschreven aan de ultraviolette (UV) straling in zonlicht en commerciële bruiningslampen en zonnebanken. Maar blootstelling aan de zon niet huidkanker die zich ontwikkelen op de huid niet normaal blootgesteld aan zonlicht leggen. Dit geeft aan dat andere factoren kunnen bijdragen aan het risico van huidkanker, zoals blootstelling aan giftige stoffen of met een aandoening die uw immuunsysteem verzwakt.

Huidkanker begint in de cellen die deel uitmaken van de buitenste laag (epidermis) van uw huid. Eén type huidkanker genaamd basaalcelcarcinoom begint in de basale cellen, die huidcellen die continu duwen oudere cellen naar het oppervlak te maken. Als nieuwe cellen omhoog bewegen, worden ze afgeplatte squameuze cellen, waarbij een huidkanker genaamd plaveiselcelcarcinoom kan optreden. Melanoom, een vorm van huidkanker, ontstaat in de pigmentcellen (melanocyten).

Factoren die het risico verhogen van basaalcelcarcinoom omvatten

Risicofactoren

Complicaties van basaalcelcarcinoom kunnen omvatten

Noteer uw medische geschiedenis, met inbegrip van andere aandoeningen waarvoor u geweest bent behandeld. Zorg ervoor dat alle radiotherapie die u hebt ontvangen, zelfs jaren geleden onder .; Noteer alle persoonlijke geschiedenis van blootstelling aan te hoge UV-licht, zoals zonlicht of zonnebanken. Bijvoorbeeld, vertel uw arts als u als een openlucht badmeester op het strand hebben gewerkt of veel tijd doorgebracht .; Maak een lijst van directe familieleden die huidkanker hebben gehad, om het beste van uw vermogen. Huidkanker in een ouder, grootouder, tante, oom, broer of zus is het belangrijk de geschiedenis te delen met uw arts .; Maak een lijst van uw medicatie en natuurlijke remedies. Omvatten elk recept of over-the-counter medicatie je neemt, evenals alle vitaminen, aanvullingen of kruidengeneesmiddelen .; Noteer vragen aan uw arts te vragen. Het maken van uw lijst met vragen van te voren kan u helpen het meeste van uw tijd te maken met uw arts .; Zoek een familielid of vriend die u kunt deelnemen voor uw afspraak. Hoewel huidkanker is meestal zeer goed te behandelen, maar het horen van het woord “kanker” kan het moeilijk voor de meeste mensen om zich te concentreren op wat de dokter zegt volgende te maken. Neem iemand mee die kan helpen nemen in alle informatie.

complicaties

Als u een huid wond of letsel dat u betreft, een afspraak maken met uw arts. Hij of zij kan u adviseren om een ​​arts die is gespecialiseerd in de diagnose en behandeling van huidaandoeningen (dermatoloog) te zien.

Heb ik huidkanker? Welk soort?; Hoe is deze vorm van huidkanker verschillend van andere types ?; Heeft mijn verspreiding van kanker ?; Welke benadering van de behandeling raden jullie aan ?; Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van deze behandeling ?; Zal ik een litteken na de behandeling ?; Ben ik met een risico op deze aandoening terugkerende ?; Ik risico van andere vormen van huidkanker ?; Hoe vaak moet ik de follow-up bezoeken nadat ik klaar ben met de behandeling ?; Zijn mijn gezinsleden risico op huidkanker ?; Zijn er brochures of ander gedrukt materiaal dat ik met me mee kan nemen? Welke websites raden jullie aan?

Hier is wat informatie om u te helpen klaar voor uw afspraak te krijgen, en wat te verwachten van uw arts.

Wanneer heb je voor het eerst ziet deze groei of letsel huid ?; Is het aanzienlijk gegroeid sinds u voor het eerst vond het ?; Is de groei of letsel pijnlijk ?; Heeft u nog andere gezwellen of letsels die u betreffen ?; Heeft u een eerdere huidkanker gehad ?; Heeft iemand in uw familie had huidkanker? Welk soort?; Hoeveel de blootstelling aan de zon of zonnebanken heb je als kind en tiener ?; Hoeveel de blootstelling aan de zon of zonnebanken heb je nu ?; Bent u momenteel een medicatie ?; Bent u momenteel of hebt u vroeger gebruikte kruidengeneesmiddelen ?; Heb je ooit bestralingstherapie voor een medische aandoening ?; Hebt u ooit medicijnen die het immuunsysteem onderdrukken genomen ?; Welke andere belangrijke medische aandoeningen ben je al behandeld voor, ook in je kindertijd ?; Heeft u of heb je rookt? Hoe veel?; Heeft u nu of heb je ooit een baan gehad die u kan zijn blootgesteld aan pesticiden of herbiciden ?; Heeft u nu rekenen of heb je ooit vertrouwd op zowel water als primaire waterbron ?; Heeft u voorzorgsmaatregelen nemen om veilig te blijven in de zon, zoals het vermijden van middagzon en het gebruik van zonnebrandcrème ?; Heeft u uw eigen huid op een regelmatige basis te onderzoeken?

Voorbereiding voor uw afspraak

Hieronder staan ​​een aantal fundamentele vragen aan uw arts over basaalcelcarcinoom vragen. Als er aanvullende vragen komen naar u tijdens uw bezoek, aarzel dan niet om te vragen.

Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen. Klaar zijn om ze te beantwoorden kunnen de tijd te gaan over punten die u wilt praten over een grondige reserveren. Uw arts kan vragen

Onderzoek uw huid. Uw arts zal de verdachte gebied op uw huid te onderzoeken. Hij of zij zal ook kijken op de rest van je lichaam voor andere ongewone gebieden van de huid .; Verwijderen van een steekproef van de huid voor het testen. Uw arts kan een huid biopsie, wat inhoudt dat het verwijderen van een kleine steekproef van de ongebruikelijke huid voor het testen in een laboratorium te doen. Dit zal uitwijzen of je huidkanker en, zo ja, welke vorm van huidkanker. De aard van de huid biopsie onderga je hangt af van uw situatie.

Om basaalcelcarcinoom diagnosticeren, kan uw arts

Electrodesiccation en curettage (ED & C). ED & C omvat het verwijderen van het oppervlak van de huid kanker met een schrapende instrument (curette) en schroeien de basis van de kanker met een elektrische naald. Deze behandeling wordt vaak gebruikt voor kleine kankers op de benen en oren. ED & C kan een druipende, knapperige korst die geneest over meerdere weken verlof .; Chirurgische excisie. In deze procedure, uw arts snijdt het kankerweefsel en een omringende marge van een gezonde huid. In sommige gevallen kan een brede excisie, welke omvat het verwijderen van extra normale huid rondom de kanker. Een chirurgische excisie kan een optie zijn als je een grote basaalcelcarcinoom. Om littekens te minimaliseren, vooral op je gezicht, een arts raadplegen bedreven in de huid wederopbouw .; Bevriezing. Het gaat om het doden van kankercellen door ze te bevriezen met vloeibare stikstof (cryochirurgie). Het is nuttig voor kankers die zijn erg dun en niet diep uit te breiden in de huid .; Mohs chirurgie. Tijdens de procedure, uw arts verwijdert de kankercellen laag voor laag, te onderzoeken elke laag onder de microscoop totdat er geen abnormale cellen blijven. Hierdoor kan de gehele groei worden verwijderd zonder te veel omringende gezonde weefsel. Dit is een effectieve behandeling voor terugkerende basaalcelcarcinomen en degenen die grote, diepe, snelgroeiende, morpheaform of op je gezicht .; Actuele behandelingen. Basaalcelcarcinoom die oppervlakkig en niet ver tot in de huid kan worden behandeld met crèmes of zalven. De geneesmiddelen imiquimod (Aldara) en fluoruracil (Carac, Fluoroplex, Efudex) worden voor verschillende weken bepaalde basaalcelcarcinomen die zijn beperkt tot het oppervlak van de huid te behandelen .; Medicatie voor gevorderde kanker. Basaalcelcarcinoom die zich uitbreidt naar andere delen van het lichaam (metastasizes) kunnen worden behandeld met vismodegib (Erivedge). Deze medicatie kan ook een optie voor mensen van wie de kanker niet hebben gereageerd op andere behandelingen .; Vismodegib blokken signalen die het mogelijk maken basaalcelcarcinomen om verder te groeien.

Een aantal behandelingen zijn beschikbaar voor basaalcelcarcinoom. Welke behandeling het beste voor u is afhankelijk van het type, de locatie en de ernst van uw kanker. Veelgebruikte basaalcelcarcinoom behandelingen omvatten

Medicatie voor gevorderde kanker. Basaalcelcarcinoom die zich uitbreidt naar andere delen van het lichaam (metastasizes) kunnen worden behandeld met vismodegib (Erivedge). Dit medicijn kan ook een optie voor mensen met kanker niet gereageerd op andere behandelingen.

Vermijd de middagzon. Vermijd de zon, wanneer zijn stralen zijn de sterkste. Voor de meeste plaatsen, dit is tussen ongeveer 10:00 en 16:00 Omdat de zonnestralen het sterkst zijn in deze periode, proberen om outdoor activiteiten voor andere momenten van de dag te plannen, zelfs in de winter. Je absorbeert UV-straling het hele jaar door, en de wolken bieden weinig bescherming tegen schadelijke stralen .; Gebruik zonnebrandcrème het hele jaar door. Kies een zonnebrandmiddel dat blokkeert zowel UVA en UVB-types van straling van de zon en heeft een SPF van ten minste 15. Breng zonnebrandcrème genereus, en herhaal dit elke twee uur – of vaker als u zwemmen of transpireren. De American Academy of Dermatology beveelt het gebruik van een breed-spectrum zonnebrandcrème met een SPF van 30 of meer. Zelfs de beste zonnebrandcrème misschien minder effectief dan de SPF nummer op de fles zou je doen geloven als het niet grondig of dik genoeg toegepast zijn, of als het weg is zweette of weggespoeld tijdens het zwemmen .; Draag beschermende kleding. Draag beschermende kleding. Zonnefilters bieden geen volledige bescherming tegen UV-straling, dus draag strak geweven kleding die je armen en benen, en een breedgerande hoed omvat, die meer bescherming biedt dan een baseball pet of vizier doet. Sommige bedrijven verkopen ook fotoprotectieve kleding. En niet te vergeten een zonnebril. Kijk voor een paar die volledige bescherming biedt tegen zowel UVA en UVB-stralen .; Vermijd zonnebanken. Zonnebank zenden UV-straling, die het risico van huidkanker verhogen .; Vertrouwd te raken met uw huid, zodat u wijzigingen zult merken. Onderzoek uw huid, zodat u bekend bent met wat uw huid normaal eruit ziet worden. Op deze manier kunt u meer kans om eventuele veranderingen van de huid merken zijn. Met de hulp van spiegels, controleer uw gezicht, nek, oren en hoofdhuid. Onderzoek uw borst en romp, en de toppen en de onderkant van je armen en handen. Onderzoek zowel de voor- als achterkant van je benen en je voeten, met inbegrip van de zolen en de ruimtes tussen je tenen. Controleer ook uw genitale gebied, en tussen je billen. Als u iets ongewoons, wijzen het uit aan uw arts bij uw volgende afspraak .; Vraag uw arts over screening. Als u al huidkanker hebt gehad, heb je een verhoogd risico op een tweede kanker. Praat met uw dermatoloog over hoe vaak u moeten worden gescreend op een recidief en of u periodieke controles huid op je eigen moet doen.

Tests en diagnose

Vismodegib blokken signalen die het mogelijk maken basaalcelcarcinomen om verder te groeien.

U kunt uw risico op basaalcelcarcinoom als je te verminderen

Behandelingen en drugs

Symptomen en de behandeling van

het voorkomen

1

Meer informatie over basaalcelcarcinoom

 1

Meer over basaalcelcarcinoom

)