Barrett-slokdarm: meestal een gevolg van gerd

In Barrett-slokdarm, wordt weefsel in de buis die uw mond en maag (slokdarm) vervangen door weefsel vergelijkbaar met de darmwand.

Barrett-slokdarm wordt meestal gediagnosticeerd bij mensen die langdurig gastro-oesofageale reflux (GERD) – een chronische oprispingen van zuur uit de maag in de onderste slokdarm. Slechts een klein percentage van de mensen met GERD zal Barrett-slokdarm ontwikkelen.

Wanneer een arts te zien

Barrett-slokdarm wordt geassocieerd met een verhoogd risico op slokdarmkanker. Hoewel het risico klein is, is het belangrijk om regelmatige controles voor voorstadia van cellen. Als precancereuze cellen worden ontdekt, kunnen deze worden behandeld om slokdarmkanker voorkomen.

Wat je kunt doen

Het weefsel veranderingen die barrettoesofagus karakteriseren veroorzaken geen symptomen. De tekenen en symptomen die je ervaart zijn over het algemeen te wijten aan GERD en kunnen

Vragen aan uw arts te vragen

Veel mensen met een Barrett-slokdarm hebben geen tekenen of symptomen.

Wat te verwachten van uw arts

Als je problemen hebt met brandend maagzuur en zure reflux meer dan vijf jaar hebben gehad, vraag dan uw arts over uw risico op Barrett-slokdarm.

Roep onmiddellijk hulp als u

De precieze oorzaak van Barrett-slokdarm is niet bekend. De meeste mensen met een Barrett-slokdarm hebben langdurige GERD. In GERD, maaginhoud wassen terug in de slokdarm, beschadigen slokdarm weefsel. Aangezien de slokdarm probeert zichzelf te genezen, kan voor de cellen van het type cellen in Barrett-slokdarm.

Echter, sommige mensen gediagnosticeerd met Barrett-slokdarm nooit meegemaakt maagzuur of zure reflux. Het is niet duidelijk wat de oorzaak van Barrett-slokdarm in deze mensen.

Factoren die het risico verhogen van Barrett-slokdarm omvatten

Mensen met een Barrett-slokdarm hebben een verhoogd risico op slokdarmkanker. Het risico is klein, vooral bij mensen bij wie lab tests tonen geen precancereuze veranderingen (dysplasie) in hun slokdarm cellen. De meeste mensen met een Barrett-slokdarm zal nooit de ontwikkeling van slokdarmkanker.

Barrett-slokdarm wordt meestal gediagnosticeerd bij mensen met refluxziekte die wordt voor GERD complicaties worden onderzocht. Als uw arts ontdekt barrettoesofagus op een endoscopie examen, kunt u worden doorverwezen naar een arts die spijsverteringsaandoeningen (gastro-enteroloog) behandelt.

In aanvulling op de vragen die u bereid om uw arts te vragen, aarzel dan niet om andere vragen tijdens uw afspraak vragen.

Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen. Klaar zijn om ze te beantwoorden kunnen de tijd te gaan over punten die u wilt meer tijd besteden aan te maken. U kan worden gevraagd

Endoscopie wordt meestal gebruikt om te bepalen of u Barrett-slokdarm.

Een verlichte buis met een camera op het einde (endoscoop) wordt doorgegeven in je keel om te controleren op tekenen van het veranderen van de slokdarm weefsel. Normaal slokdarm weefsel verschijnt bleek en glanzend. In Barrett-slokdarm, het weefsel verschijnt rode en fluwelig.

Uw arts zal waarschijnlijk een klein stukje weefsel (biopt) te verwijderen. De biopsie kan worden onderzocht om de mate van verandering weefsel bepalen.

Het bepalen van de mate van weefsel verandering

Geen dysplasie of low-grade dysplasie

High-grade dysplasie

Een arts die gespecialiseerd is in de behandeling van weefsel in een laboratorium (patholoog) is bepalend voor de mate van dysplasie in de slokdarm cellen. Uw weefsel kan worden aangemerkt als

Behandeling van Barrett-oesophagus afhankelijk van de mate van dysplasie in de slokdarm cellen en de algehele gezondheid.

Uw arts zal waarschijnlijk adviseren

High-grade dysplasie wordt gedacht aan een voorloper van slokdarmkanker zijn. Om deze reden kan uw arts adviseren

Als u nog andere dan een operatie aan uw slokdarm te verwijderen behandeling, uw arts waarschijnlijk adviseren medicatie om zuur te verminderen en helpen je slokdarm te genezen.

Lifestyle veranderingen kunnen symptomen van GERD, die Barrett-slokdarm kan ten grondslag liggen verlichten. Overwegen

Als u al gediagnosticeerd met Barrett-slokdarm, kunt u zich zorgen over uw risico op slokdarmkanker. Het risico op kanker zeer klein. Als je angst ervaart, overweeg

een bezoek aan uw arts