adrenogenitaal syndroom tests en diagnose

prenataal onderzoek

Het testen van het geslacht van een kind te bepalen

Tests voor de diagnose adrenogenitaal syndroom omvatten

Artsen zijn verplicht om hormonale tests voor adrenogenitaal syndroom bij pasgeborenen uit te voeren tijdens de eerste paar dagen van het leven. Bloed wordt getrokken met een hielprik van de pasgeborene en geanalyseerd.

Artsen hebben de middelen om te screenen en te diagnosticeren adrenogenitaal syndroom bij foetussen. Deze hulpmiddelen worden meestal gebruikt wanneer siblings de ziekte of familieleden is bekend dat het gendefect dragen.

Als u zwanger bent en hebben de aandoening of een familiegeschiedenis van de aandoening, kan uw arts een van de volgende tests aanraden

Als de aandoening is gediagnosticeerd vóór de geboorte, kan de behandeling gestart worden in de baarmoeder. Prenatale diagnostiek en therapie in staat zijn om het risico op complicaties.

Na de geboorte kan uw kind ambigue uitwendige geslachtsorganen, dus je kunt niet zeker zijn van het geslacht van uw kind. In dat geval kan genetische bloedonderzoek chromosomen te analyseren – in een test genaamd karyotypering – om het geslacht van je kind te bepalen.

Daarnaast kan een bekken echografie worden gebruikt om beelden van de vrouwelijke reproductieve structuren te produceren – de baarmoederhals, baarmoeder en eileiders – om te bevestigen of uw kind een meisje is.