aangeboren hartafwijkingen bij volwassenen tests en diagnose

Als uw arts denkt dat u een aangeboren hartafwijking of dat uw aangeboren hartafwijking kan zijn om de schuld van meer recente gezondheidsproblemen, zal hij of zij een lichamelijk onderzoek uit te voeren, met inbegrip van het luisteren naar je hart met een stethoscoop.

Als uw arts een abnormale hartslag hoort, dat is een aanwijzing dat zou kunnen betekenen dat u een slepende hartafwijking kwestie. Na het detecteren van het geruis, kan uw arts andere tests opdracht om de oorzaak te diagnosticeren of krijgen een beter idee van wat er gaande is in je hart. Mogelijke tests omvatten

Elektrocardiogram (ECG). Deze test registreert de elektrische activiteit van het hart. Sommige hartafwijkingen kunnen de elektrische signalen in het hart verstoren, die op hun beurt leiden tot hartritmestoornissen genoemd aritmieën.

Patronen van de elektrische signalen kan ook aanwijzingen over de aanwezigheid van verschillende vormen van aangeboren hartafwijkingen.

Inspanningstest. Een oefening stress test kan worden uitgevoerd om uw algehele niveau van conditionering en elektrische activiteit van uw hart, hartslag en bloeddruk tijdens de oefening te controleren.

Voor deze test, je meestal uit te oefenen op een loopband of fiets, soms met speciale sensoren om te controleren hoeveel zuurstof u gebruikt tijdens de oefening. Als u niet in staat bent om te oefenen, kan uw arts u medicatie die als een substituut voor de oefening verhoogt uw hartslag of de bloedstroom te geven. Uw stress test kan ook het gebruik van een echocardiogram.

Cardiale gecomputeriseerde tomografie (CT) en magnetische resonantie imaging (MRI). Deze tests kunnen worden gebruikt om hartproblemen diagnosticeren. In een cardiale CT-scan, lig je op een tafel in een donut-vormige machine. Een X-ray tube in de machine draait rond je lichaam en verzamelt foto’s van je hart en borst.

Cardiale MRI is een beeldvormende techniek die een magnetisch veld en radiogolven gebruikt om beelden van je hart te maken. In een cardiale MRI, lig je op een tafel in een lange buis-achtig apparaat dat een magnetisch veld produceert. Het magnetisch veld uitgelijnd atomaire deeltjes in sommige van je cellen. Wanneer radiogolven worden uitgezonden in de richting van deze lijn deeltjes produceren ze signalen die variëren afhankelijk van het type weefsel ze in. Van het hart worden gecreëerd uit deze signalen.

Hartkatheterisatie. Uw arts kan deze test gebruiken om de bloedstroom en de druk in uw hart.

Een katheter wordt ingebracht in een slagader, vanaf de lies, nek of armen. Het is dan voorzichtig met schroefdraad aan uw hartkamers onder begeleiding van een X-ray machine die real-time beelden van je lichaam laat zien.

Kleurstof wordt geïnjecteerd door de katheter, en de X-ray machine maakt beelden van je hart en bloedvaten. De druk in de hartkamers kan ook worden gemeten tijdens dezelfde procedure.